Oportunități de finanțare

PNDR - PROGRAMUL NAŢIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ Submăsura 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu”

Obiectiv
Reducerea numărului de intervenții silvotehnice în pădure și promovarea tehnologiilor de exploatare a lemnului cu impact redus asupra solului (silvicultură cu impact redus), prin promovarea de angajamente voluntare care depășesc cerințele obligatorii relevante prevăzute în cadrul legislației naționale în domeniul gestionării pădurilor.

Categorii solicitanti eligibili
Unitățile administrativ teritoriale care au în proprietate publică sau privată terenuri forestiere;
Persoanele fizice și juridice care au în proprietate privată terenuri forestiere;
Asociații ale beneficiarilor.

Citeşte mai mult

Erasmus +/Actiunea-cheie 2 (parteneriate pentru schimburi scolare) - Franta

Scoala secundara Notre Dame din orasul francez Marvejols, regiunea Occitanie, cauta 2 parteneri interesati sa participe la un proiect “sport si incluziune” in cadrul programului european Erasmus +/Actiunea-cheie 2 (parteneriate pentru schimburi scolare).

Citeşte mai mult

“Europa pentru cetateni”, masura 2: “Angajament democratic si participare civica”.

Fundatia Jesús Abandonadoorganizatie spaniola din regiunea Murcia, binecunoscuta pentru angajamentul fata de persoanele fara locuinta, este in cautare de parteneri pentru dezvoltarea unui proiect în cadrul finantarilor oferite prin programul european “Europa pentru cetateni”, masura 2: “Angajament democratic si participare civica”.

Citeşte mai mult

De la 1 august, fonduri de peste 62 de milioane de euro pentru fermele mici și tinerii fermieri

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunță lansarea sesiunilor de primire a solicitărilor de finanțare pentru tinerii fermieri și pentru dezvoltarea fermelor mici prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, începând de la 1 august 2018.

Fondurile totale disponibile pentru sesiunea din acest an prin submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și 6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” sunt în valoare de 62,5 milioane de euro, iar intervalul de primire a cererilor de finanțare este cuprins între 1 august 2018, ora 9:00 și 31 decembrie 2018, ora 16:00.

 Continutul integral il gasiti pe www.fonduri-structurale.ro

POR: A fost publicat Ghidul specific Priorității de Investiții 8.1.3.A - Persoane vârstnice, apelul 2

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR) a publicat în data de 31 iulie 2018 Ghidul specific al solicitantului pentru accesarea fondurilor în cadrul apelului P.O.R./8/8.1/8.3/A/2 - Grup vulnerabil: Persoane vârstnice.

Obiectivul specific: 8.3. Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, pentru grupul vulnerabil „persoane vârstnice”.

Perioadă de depunere: 03 august 2018, ora 13:00 -  03 decembrie 2018, ora 13:00.

Continutul integral il gasiti pe www.fonduri-structurale.ro