Stiri

Un studiu confirmă faptul că comerțul UE deschide noi oportunități comerciale pentru exportatorii de produse agroalimentare din UE

Un studiu confirmă faptul că comerțul UE deschide noi oportunități comerciale pentru exportatorii de produse agroalimentare din UE.

Un studiu de evaluare a impactului potențial al celor zece acorduri de liber schimb (încheiate recent sau în curs de negociere) confirmă faptul că abordarea comercială a UE deschide noi oportunități comerciale pentru exportatorii de produse agroalimentare din UE. Implicarea în relații comerciale preferențiale diversifică sursele de import, îmbunătățind astfel reziliența lanțurilor de aprovizionare cu alimente din UE.

Citeşte mai mult

Comisia salută acordul politic privind un sistem de certificare la nivelul UE pentru eliminarea dioxidului de carbon

Comisia salută acordul provizoriu dintre Parlamentul European și Consiliu privind primul cadru voluntar la nivelul UE pentru certificarea eliminărilor de înaltă calitate ale dioxidului de carbon.

Acest cadru de certificare va stimula tehnologiile inovatoare de eliminare a dioxidului de carbon și agricultura carbonului, care contribuie la obiectivele UE în materie de climă, mediu și poluare zero. Acest nou cadru va ajuta UE să atingă neutralitatea climatică prin certificarea eliminărilor de dioxid de carbon și a agriculturii carbonului pentru a se asigura că acestea sunt transparente și fiabile, prevenind dezinformarea ecologică și creând noi oportunități de afaceri. Acordul de astăzi stabilește norme de certificare pentru:

Citeşte mai mult

1000 de membri BELC în fiecare colț al Europei

Rețeaua „Construim Europa împreună cu autoritățile locale” (BELC) a urat bun venit săptămâna aceasta celui de-al 1000-lea membru.

Cu membri în fiecare țară europeană, inclusiv în România, cu 148 de municipalități partenere, aceasta este o rețea paneuropeană de politicieni aleși la nivel local, ce stabilește o alianță fără precedent între Comisia Europeană și guvernele locale. BELC se desfășoară în strânsă colaborare cu Parlamentul European și cu Rețeaua europeană a consilierilor locali și regionali a Comitetului Regiunilor.

Citeşte mai mult

Comisia aprobă un ajutor de stat al României, în valoare de 37,6 milioane EUR, pentru sprijinirea producătorilor de tomate și de usturoi

Comisia aprobă un ajutor de stat al României, în valoare de 37,6 milioane EUR, pentru sprijinirea producătorilor de tomate și de usturoi în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat a României de aproximativ 37,6 milioane EUR(187 de milioane RON), destinată sprijinirii producătorilor de tomate și de usturoi în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar de criză și de tranziție pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 9 martie 2023 și modificat la 20 noiembrie 2023, în vederea sprijinirii unor măsuri în sectoare care sunt esențiale pentru accelerarea tranziției verzi și pentru reducerea dependenței de combustibili. 

Citeşte mai mult

UE și Republica Moldova lansează un dialog la nivel înalt privind transporturile

În cadrul eforturilor de consolidare a cooperării în domeniul transporturilor, comisarul Adina Vălean și ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu, au lansat astăzi dialogul la nivel înalt UE-Republica Moldova privind transporturile. Dialogul va ajuta la aprofundarea relațiilor în privința tuturor modurilor de transport și la înregistrarea de progrese împreună pentru a realiza transformarea sustenabilă și digitală.

Citeşte mai mult