Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri
Brexit: Comisia Europeană pune în aplicare un plan de contingență pentru eventualitatea în care nu se ajunge la un acord în anumite sectoare
Vineri, 21 Decembrie 2018 00:00

Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană peste mai putin de 99 de zile.

Având în vedere că în Regatul Unit persistă incertitudini în ceea ce privește procesul de ratificare a acordului de retragere, astfel cum a fost convenit între UE și Regatul Unit la 25 noiembrie 2018 și în contextul apelului privind intensificarea activității de pregătire la toate nivelurile și pentru orice rezultat, lansat săptămâna trecută de Consiliul European (articolul 50), Comisia Europeană a început, astăzi, să pună în aplicare Planul de contingență pentru eventualitatea în care nu se ajunge la niciun acord. Acest lucru este în conformitate cu angajamentul Comisiei de a adopta, până la sfârșitul anului, toate propunerile necesare în cazul în care nu se ajunge la niciun acord, astfel cum s-a subliniat în cea de a doua comunicare a sa privind pregătirile, publicată la 13 noiembrie 2018.

Citeşte mai mult...
 
Lipsa reciprocității în materie de vize: Comisia face bilanțul progreselor și al ultimelor evoluții
Vineri, 21 Decembrie 2018 00:00

Comisia prezintă un raport privind progresele înregistrate în ultimele 12 luni în vederea asigurării reciprocității în materie de vize cu Statele Unite, singura țară cu care nu există un astfel de regim de reciprocitate.

Reciprocitatea în materie de vize este un principiu fundamental al politicii comune a Uniunii Europene în domeniul vizelor, iar Comisia este în continuare ferm hotărâtă să obțină, cu titlu prioritar, pentru cetățenii din toate statele membre ale UE, posibilitatea de a călători fără viză în Statele Unite. În acest scop, Comisia își va continua dialogul cu Statele Unite, în coordonare cu cele cinci state membre ai căror cetățeni au încă nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite, în cadrul unui proces orientat spre rezultate.

Citeşte mai mult...
 
Planul de investiții pentru Europa: BEI sprijină extinderea infrastructurii de transport de gaze naturale din România
Miercuri, 19 Decembrie 2018 00:00

Banca Europeană de Investiții a aprobat un împrumut de 50 de milioane euro pentru finanțarea unei conducte care leagă resursele de gaze nou identificate din Marea Neagră de rețeaua națională și cea europeană de transport de gaze. Bulgaria, România, Ungaria și Austria vor beneficia de noua conexiune. Proiectul contribuie, de asemenea, la diversificarea aprovizionării cu gaze în Europa, permițându-le producătorilor offshore să exporte gaze în UE.

Citeşte mai mult...
 
Ajutoare de stat: România trebuie să recupereze ajutoarele incompatibile de la societatea petrochimică Oltchim
Miercuri, 19 Decembrie 2018 00:00

Comisia Europeană a constatat că, de la privatizarea eșuată a societății petrochimice Oltchim din România, în septembrie 2012, aceasta a beneficiat de ajutoare incompatibile în valoare aproximativă de 335 de milioane euro. România trebuie să recupereze în prezent aceste ajutoare de la Oltchim. În același timp, Comisia a concluzionat că, deoarece au achiziționat activele în condițiile pieței, societățile care le-au cumpărat nu au beneficiat de ajutoarele acordate anterior societății Oltchim. Aceasta înseamnă că răspunderea pentru rambursarea ajutoarelor îi revine Oltchim.

Citeşte mai mult...
 
Economie la energie: Comisia Europeană vine cu recomandări prietenoase cu mediul, dar și cu bugetele românilor
Miercuri, 19 Decembrie 2018 00:00
Campania "Economie la energie", desfășurată de Comisia Europeană în 2018, a ajuns la milioane de români. Adulții au aflat cum pot economisi bani fără a afecta confortul locuinței, iar copiii au descoperit, într-un mod interactiv, ce este consumul responsabil de energie. Mai puțină energie consumată nu înseamnă doar facturi mai mici, ci și un mediu înconjurător mai puțin poluat!
Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 9 din 370
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop