Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri
rescEU: Mecanismul consolidat de protecție civilă UE intră în vigoare
Joi, 18 Aprilie 2019 00:00

Propunerea Comisiei Europene de a consolida răspunsul colectiv al UE împotriva dezastrelor naturale, cunoscută drept rescEU a intrat astăzi în vigoare. Numeroase dezastre au afectat toate regiunile Europei în ultimii ani, provocând sute de victime și daune de miliarde în ceea ce privește infrastructura. Pentru a asigura o mai bună protecție a cetățenilor, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comisia au ajuns la un acord în luna decembrie a anului trecut pentru a consolida actualul mecanism de protecție civilă UE.

Citeşte mai mult...
 
Piața unică digitală: aproape jumătate dintre călători s-au bucurat de abonamentele lor online
Joi, 18 Aprilie 2019 00:00

se împlinește un an de când cetățenii europeni pot folosi abonamente la servicii pentru streaming de filme, muzică, evenimente sportive, jocuri și cărți electronice atunci când călătoresc în UE, mulțumită regulamentului privind portabilitatea serviciilor de conținut online. Conform unui nou studiu de tip Eurobarometru

  • 49% dintre cei care au călătorit în UE au folosit abonamentele de streaming online în timpul călătoriilor.
  • 52% dintre europeni știu că pot accesa abonamentele plătite pentru conținut online cât timp vizitează un alt stat membru.
  • 55% dintre respondenți, care au plătit pentru conținut online, consideră rezonabil raportul calitate-preț.

Citeşte mai mult...
 
Închirieri auto: datorită acțiunii la nivelul UE, stabilirea prețurilor este mai clară și mai transparentă
Vineri, 12 Aprilie 2019 00:00

Ca urmare a apelului lansat de Comisia Europeană și de autoritățile de protecție a consumatorilor din UE, cinci lideri din sectorul închirierilor auto, și anume Avis, Europcar, Enterprise, Hertz și Sixt, au schimbat modul în care prezintă prețurile de închiriere a autovehiculelor, acestea devenind astfel pe deplin transparente pentru consumatori.

Până acum, societățile în cauză nu au pus în aplicare pe deplin unele dintre angajamentele pe care și le-au asumat, astfel încât Comisia Europeană și autoritățile de protecție a consumatorilor din UE să considere că acestea respectă pe deplin legislația UE privind protecția consumatorilor. Evaluarea publicată astăzi ia notă de faptul că Enterprise și Sixt au efectuat acum toate modificările necesare. Avis s-a angajat să efectueze restul modificărilor până în mai 2019. Europcar, din care face parte în prezent Goldcar, va pune în aplicare restul modificărilor până în iunie 2019. Hertz s-a angajat să efectueze toate modificările necesare cel târziu în primul trimestru al anului 2020.

Citeşte mai mult...
 
Oameni de știință finanțați de UE dezvăluie prima imagine cu o gaură neagră
Vineri, 12 Aprilie 2019 00:00

Comisia dezvăluie astăzi, 10 aprilie, prima imagine a unei găuri negre realizată vreodată, obținută de Event Horizon Telescope, o rețea de colaborare științifică în care sunt implicați oameni de știință finanțați de UE. Această descoperire importantă constituie o dovadă vizuală privind existența găurilor negre și oferă noi perspective științei moderne.

Prima observare a unei găuri negre este rezultatul colaborării internaționale la scară largă numite Event Horizon Telescope (EHT), în cadrul căreia cercetători finanțați de UE au avut un rol esențial. Această importantă realizare științifică marchează o schimbare de paradigmă în ceea ce privește modul în care înțelegem găurile negre, confirmă predicțiile teoriei relativității generale a lui Albert Einstein și deschide noi căi de cercetare a universului nostru. Prima imagine a unei găuri negre realizată cu succes a fost dezvăluită în cadrul a șase conferințe de presă care au avut loc simultan în diverse locuri din lume.

Citeşte mai mult...
 
Facebook se conformează solicitărilor Comisiei Europene și ale autorităților de protecție a consumatorilor de a-și modifica clauzele de furnizare a serviciilor și de a clarifica modul de utilizare a datelor utilizatorilor
Vineri, 12 Aprilie 2019 00:00

Comisia Europeană și autoritățile de protecție a consumatorilor au salutat actualizările aduse de Facebook clauzelor de furnizare a serviciilor sale. Acum, acestea explică în mod clar cum folosește societatea datele utilizatorilor în scopul activități de creare de profiluri și în cel al direcționării publicității către utilizatori în scopuri financiare.

De asemenea, noile clauze explică în detaliu ce servicii bazate pe utilizarea datelor utilizatorilor sunt vândute de Facebook către terți, cum pot fi închise conturile de către utilizatori și din ce motive pot fi dezactivate acestea. Aceste modificări au loc în urma unor dialoguri menite să ducă la informarea completă a utilizatorilor cu privire la modelul de afaceri al Facebook într-un limbaj simplu și cuprinzător.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 8 din 381
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop