Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri
Ziua internațională Anticorupție: un nou sondaj arată că nivelul corupției este mai puțin răspândit în UE decât în 2013
Miercuri, 11 Decembrie 2019 00:00

Cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție, Comisia Europeană a publicat un sondaj privind atitudinea mediului de afaceri european față de corupția din Uniunea Europeană. Rezultatele arată o tendință descendentă, însă un număr semnificativ (63 %) de întreprinderi consideră corupția ca fiind larg răspândită, o scădere de la 75 % în 2013. Cât privește situația din România, 97% din reprezentanții mediului de afaceri susțin că problema corupției este răspândită la nivel național. Mai mult decât atât, 88% dintre aceștia văd corupția ca pe un impediment în desfășurarea normală a activității firmelor, comparativ cu o medie europeană de 37%.

Citeşte mai mult...
 
Cea mai mare încredere în moneda euro din istorie
Miercuri, 04 Decembrie 2019 00:00

Potrivit rezultatelor celui mai recent Eurobarometru, mai mult de trei din patru cetățeni consideră că moneda unică este benefică pentru Uniunea Europeană. Acesta este cel mai puternic sprijin înregistrat de la începerea sondajelor, în 2002.

Potrivit rezultatelor celui mai recent sondaj Eurobarometru privind zona euro, 76 % din respondenți consideră că moneda unică este benefică pentru UE. Acesta este cel mai important sprijin de la introducerea monedelor și bancnotelor euro în 2002, în creștere cu 2 puncte procentuale față de nivelurile record înregistrate deja anul trecut. De asemenea, o majoritate de 65 % din cetățeni din zona euro consideră că moneda euro este benefică pentru propria lor țară: aceasta este, de asemenea, cea mai mare cifră înregistrată până acum. Moneda comună este susținută de majoritatea cetățenilor din toate cele 19 state membre ale zonei euro.

Citeşte mai mult...
 
Revizuirea pieței serviciilor de roaming: de la eliminarea tarifelor de roaming în UE, utilizarea telefoanelor mobile în străinătate a crescut semnificativ
Miercuri, 04 Decembrie 2019 00:00

Comisia a publicat prima revizuire completă a pieței serviciilor de roaming, care arată că eliminarea în iunie 2017 a tarifelor de roaming a adus beneficii considerabile călătorilor din întreaga UE.

Utilizarea datelor mobile în timpul călătoriilor în UE a crescut de zece ori față de anul precedent introducerii roamingului la tarifele de pe piața națională; utilizarea datelor mobile în străinătate a atins un nivel maxim, de 12 ori mai mare, în perioada vacanțelor.

Citeşte mai mult...
 
Potrivit unui nou sondaj, mai mult de jumătate din consumatorii din UE iau în calcul impactul cumpărăturilor lor asupra mediului
Miercuri, 04 Decembrie 2019 00:00

Comisia Europeană a publicat în data de 28 noiembrie, ediția 2019 a Tabloului de bord al condițiilor pentru consumatori. Tabloul constată că, în general, discrepanțele dintre diferitele regiuni ale UE în ceea ce privește condițiile pentru consumatori se micșorează, consumatorii sunt mai conștienți de amprenta lor de mediu, iar normele în materie de protecție a consumatorilor contribuie la consolidarea încrederii în piață.

Citeşte mai mult...
 
Stop violenței împotriva femeilor: Declarația Comisiei Europene și a Înaltului Reprezentant
Marţi, 26 Noiembrie 2019 00:00

Cu ocazia sărbătoririi, la 25 noiembrie, a Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant Federica Mogherini au făcut următoarea declarație:

Violența împotriva femeilor și a fetelor e o violență îndreptată împotriva întregii umanități și nu ar trebui să o tolerăm nici în Europa, nici în alt colț al lumii. Știm însă cu toții că, în ciuda strădaniilor noastre, suntem încă departe de a câștiga această bătălie.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 8 din 401
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop