Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri
Deficiențe grave și structurale în datele privind calitatea aerului măsurate de România potrivit unui raport al Comisiei Europene
Vineri, 19 Aprilie 2019 00:00

Potrivit Raportului de Țară - Evaluarea punerii în aplicare a politicilor de mediu:

  • Gestionarea deșeurilor rămâne o provocare majoră pentru România, în pofida progreselor formale înregistrate ca urmare a adoptării planului național de gestionare a deșeurilor în decembrie 2017.
  • În ceea ce privește calitatea apei, România trebuie să își îmbunătățească în continuare politica în domeniu în conformitate cu Directiva-cadru privind apa. În plus, România face încă eforturi pentru punerea în aplicare a Directivei privind tratarea apelor urbane reziduale și pentru ameliorarea cantității și a calității apei potabile
Citeşte mai mult...
 
Planul Juncker: Peste 170 milioane de euro pentru studenți și întreprinderi mici și mijlocii din România
Vineri, 19 Aprilie 2019 00:00

Fondul European de Investiții (FEI) a semnat patru acorduri de finanțare în România, prin care țara va beneficia de peste 170m EUR în condiții avantajoase:

  • Primul acord de garantare Erasmus+ în valoare de 4,5m EUR va ajuta 450 de studenți să își efectueze studiile de masterat în străinătate;
  • Planul de Investiții pentru Europa: Trei acorduri de garantare în cadrul Facilității de Garantare COSME în sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii:
    • 25m EUR cu CEC Bank S.A.
    • 80m EUR cu Deutsche Leasing Romania IFN S.A.
    • 63m EUR cu Libra Internet Bank

Citeşte mai mult...
 
Brexit: pregătirile din sectoarele sănătății publice, siguranței alimentare și transporturilor pentru un posibil scenariu "fără acord"
Vineri, 19 Aprilie 2019 00:00

În contextul unei ieșiri "fără acord" a Marii Britanii din Uniunea Europeană, vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen și comisarul european pentru transporturi Violeta Bulc au prezentat măsurile de contingență aferente propriilor portofolii. 

Citeşte mai mult...
 
Comisia adoptă un program de investiții de 4 miliarde EUR pentru proiecte de infrastructură în 10 state membre
Joi, 18 Aprilie 2019 00:00

Politica UE de coeziune investește astăzi, 2 aprilie, fonduri UE în valoare de 4 miliarde EUR în 25 de proiecte de infrastructură de mare anvergură din 10 state membre.

Pachetul de investiții vizează Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Malta, Polonia, Portugalia și România. Proiectele acoperă o serie largă de domenii: sănătate, transporturi, cercetare, mediu și energie. Combinate cu cofinanțarea națională, investițiile totale în cadrul acestor proiecte se ridică la 8 miliarde EUR.

Citeşte mai mult...
 
Statul de drept: Comisia lansează o dezbatere pentru consolidarea statului de drept în UE
Joi, 18 Aprilie 2019 00:00

Comisia Europeană lansează un proces de reflecție privind statul de drept în Uniunea Europeană, trasând posibile piste pentru acțiuni viitoare.

Comunicarea prezentată astăzi trece în revistă instrumentele disponibile pentru monitorizarea, evaluarea și protejarea statului de drept în Uniune. Aceasta analizează, de asemenea, experiențele dobândite în ultimii ani, astfel încât să putem lansa o dezbatere mai amplă la nivel european asupra modului în care statul de drept ar putea fi consolidat în continuare. Din experiența anterioară reiese, în special, necesitatea unei mai bune promovări a statului de drept, a prevenirii timpurii a riscurilor sau a încălcărilor statului de drept și a unui răspuns eficace în cazul apariției unor astfel de probleme în Uniune.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 7 din 381
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop