Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri
Protecția copilului: Comisia solicită României și a altor 6 state membre să pună în aplicare normele UE privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor
Joi, 01 August 2019 00:00

Comisia a decis să trimită scrisori de punere în întârziere României, Bulgariei, Germaniei, Lituaniei, Maltei, Slovaciei și Suediei pentru faptul că nu au pus în aplicare normele UE privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor, a exploatării sexuale a copiilor și a pornografiei infantile (Directiva 2011/93/UE).

Citeşte mai mult...
 
Transport rutier: Comisia solicită României și altor 15 state membre să actualizeze conexiunea între registrele lor electronice naționale cu transportatorii rutieri și noua versiune a Registrului european al întreprinderilor de transport rutier
Joi, 01 August 2019 00:00

Comisia a decis să trimită scrisori de punere în întârziere către România, Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Ungaria, Italia, Malta, Țările de Jos, Portugalia, , Slovacia, Spania și Regatul Unit pentru faptul că nu au actualizat conexiunea între registrele lor naționale cu întreprinderile de transport rutier și noua versiune a Registrului european al întreprinderilor de transport rutier (ERRU), așa cum prevede Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/480 al Comisiei.

Citeşte mai mult...
 
Arme de foc: Comisia îndeamnă insistent 20 de state membre, printre care și România, să transpună noile norme ale UE
Joi, 01 August 2019 00:00

Comisia Europeană a decis astăzi, 25 iulie, să trimită avize motivate României și altor 19 state membre, solicitându-le să transpună noile norme ale UE privind armele de foc [Directiva privind armele de foc, Directiva (UE)2017/853] în legislația națională.

Citeşte mai mult...
 
Combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului: Comisia evaluează riscurile și face apel la o mai bună punere în aplicare a normelor
Vineri, 26 Iulie 2019 00:00

Comisia Europeană a adoptat o comunicare și patru rapoarte care vor sprijini autoritățile de la nivel european și național să contracareze cu mai multă eficacitate riscurile în materie de spălare a banilor și de finanțare a terorismului.

Prin cea de A patra directivă privind combaterea spălării banilor și cea de A cincea directivă privind combaterea spălării banilor, Comisia Juncker a instituit norme solide la nivelul UE și a consolidat rolul de supraveghere al Autorității Bancare Europene. Rapoartele evidențiază necesitatea transpunerii pe deplin a directivelor menționate, subliniind totodată faptul că încă persistă o serie de deficiențe structurale în punerea în aplicare a normelor Uniunii în materie de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului. Pachetul va servi drept bază pentru viitoarele opțiuni de politică privind consolidarea în continuare a cadrului UE de combatere a spălării banilor.

Citeşte mai mult...
 
Aplicarea Regulamentului general privind protecția datelor dă rezultate, dar eforturile în acest sens trebuie continuate
Vineri, 26 Iulie 2019 00:00

Comisia Europeană a publicat, după puțin mai mult de un an de la intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD), un raport în care se analizează impactul normelor UE privind protecția datelor și modul în care punerea în aplicare poate fi îmbunătățită în continuare.

Concluziile raportului sunt că majoritatea statelor membre și-au instituit cadrul juridic necesar și că noul sistem de consolidare a asigurării respectării normelor privind protecția datelor începe să dea rezultate. Întreprinderile își dezvoltă o cultură a respectării normelor, iar cetățenii devin din ce în ce mai conștienți de drepturile lor în acest domeniu. În același timp, convergența către standarde înalte de protecție a datelor înregistrează progrese la nivel internațional.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 6 din 387
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop