Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

















facebook

youtube

youtube








Stiri
Romii: Comisia invită statele membre să își intensifice eforturile privind integrarea romilor
Joi, 27 Iunie 2013 00:00

Comisia Europeană a făcut apel la statele membre să își îndeplinească angajamentele în vederea asigurării egalității și să își intensifice eforturile pentru o mai bună integrare economică și socială a celor 10-12 milioane de romi din Europa. Acest apel este o continuare a raportului intermediar al Comisiei, publicat astăzi, care arată că statele membre trebuie să își îmbunătățească procesul de punere în aplicare a strategiilor naționale de integrare a romilor, prezentate în conformitate cu Cadrul UE pentru strategiile naționale de integrare a romilor. Noul raport este însoțit de o propunere de recomandare adresată statelor UE care le propune acestora, pe de o parte, măsuri specifice, inclusiv acțiuni pozitive, iar pe de altă parte, măsuri orizontale de politică, inclusiv acțiuni locale de îmbunătățire a situației populației rome. Statele membre ar avea la dispoziție doi ani pentru a pune în practică măsuri concrete, de natură să schimbe în mod real situația populației de etnie romă.

Citeşte mai mult...
 
Un acces mai ușor al întreprinderilor la finanțările UE: portalul unic include acum fondurile structurale
Miercuri, 26 Iunie 2013 00:00

Începând de astăzi, întreprinderile din Europa vor avea acces mult mai ușor la finanțările de care au atâta nevoie, odată cu extinderea de către Comisia Europeană a portalului unic dedicat finanțărilor UE, care va include fondurile structurale ale UE, și anume Fondul european de dezvoltare regională (FEDER) și Fondul social european (FSE). Lansat luna trecută, noul portal unic dedicat finanțărilor UE oferă acces ușor la informații complete și actualizate privind modul în care antreprenorii și IMM-urile pot obține peste 100 de miliarde de euro sub formă de finanțări în cadrul programelor din perioada 2007-2013. Datorită acestor schimbări, numărul băncilor și al fondurilor partenere se va dubla, ajungând la peste 1 000, iar IMM-urile vor avea acces la o sursă consolidată de informații vitale privind modalitățile de finanțare: garanții, împrumuturi și capital de risc (MEMO/13/606).

Citeşte mai mult...
 
Principalele decizii de constatare a încălcării legislației UE din luna iunie
Vineri, 21 Iunie 2013 00:00

Prin pachetul lunar de decizii referitoare la constatarea încălcării legislației UE, Comisia Europeană inițiază acțiuni în justiție împotriva statelor membre pentru că nu au respectat întocmai obligațiile ce le revin în temeiul dreptului UE. Aceste decizii, luate în numeroase sectoare, vizează garantarea aplicării corecte a dreptului UE în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor. Comisia a adoptat 186 de decizii, inclusiv 47 avize motivate și 12 sesizări ale Curții de Justiție a Uniunii Europene, din care 4 includ sancțiuni financiare. În cele ce urmează este prezentat un rezumat al principalelor decizii. Pentru mai multe informații referitoare la procedura în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, a se consulta MEMO/12/12.

Citeşte mai mult...
 
Va deveni orașul tău Capitala europeană verde din 2016?
Vineri, 21 Iunie 2013 00:00

Comisia a lansat procesul de selecție pentru Capitala europeană verde din 2016. Premiul pentru capitalele verzi ale Europei se acordă orașelor care promovează cel mai intens un stil de viață urban cu impact minim asupra mediului. Scopul acestui premiu anual este să inspire orașele europene să ia măsuri pentru a deveni locuri mai atrăgătoare și mai sănătoase ca destinație pentru cei interesați să le viziteze, să muncească și să trăiască acolo – orașe „în care merită să trăiești”.

Citeşte mai mult...
 
Comisia lansează un apel pentru un nou consens în vederea relansării creșterii economice
Miercuri, 19 Iunie 2013 00:00

Ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor și finanțarea IMM-urilor sunt principalele chestiuni aflate pe agenda următorului Consiliu European.

La sfârșitul reuniunii săptămânale a Comisiei, care s-a concentrat în mare parte pe întrunirea Consiliului European de la sfârșitul lunii iunie, președintele Barroso a declarat următoarele: „Europa depune eforturi susținute pentru a ieși din criză. Comisia a descris aceste eforturi în analiza detaliată care însoțește recomandările specifice fiecărei țări. Însă rezultatele în materie de creștere sunt în continuare foarte nesatisfăcătoare și ne confruntăm cu urgențe sociale în anumite zone din Europa. Întrunirea Consiliului European de la sfârșitul săptămânii viitoare poate fi ocazia de a ajunge la un nou consens și de a imprima un nou impuls, reunind UE în jurul unui acord privind acțiunile care trebuie întreprinse pentru a relansa creșterea economiei noastre. Prezentăm măsuri concrete pentru a combate șomajul în rândul tinerilor și a sprijini, împreună cu BEI, finanțarea economiei reale, în special a IMM-urilor. Ingredientele consensului există deja, acesta trebuind doar să fie concretizat”.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior461462463464465466467468469470UrmătorSfârşit»

Pagina 462 din 576
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro