Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

















facebook

youtube

youtube








Stiri
Prevenirea deceselor în rândul migranților care traversează Mediterana
Vineri, 06 Decembrie 2013 00:00

UE și-a prezentat planurile destinate să consolideze supravegherea frontierelor sale maritime și să prevină decesele în rândul migranților care traversează Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa

Citeşte mai mult...
 
Aviație: Comisia actualizează lista companiilor aeriene interzise în UE
Vineri, 06 Decembrie 2013 00:00

Comisia Europeană a actualizat pentru a douăzeci și doua oară lista europeană a companiilor aeriene care fac obiectul unei interdicții sau al unor restricții de funcționare în Uniunea Europeană, cunoscută sub denumirea de „lista UE pentru siguranța aeriană”. Pe baza informațiile privind siguranța obținute din diferite surse și în urma unei audieri atât cu autoritățile aeronautice nepaleze, precum și cu un număr de transportatori nepalezi, Comisia a decis să înscrie toate companiile aeriene din Nepal pe lista UE pentru siguranța aeriană.

Citeşte mai mult...
 
Încadrarea în muncă a tinerilor: Comisia propune standarde pentru îmbunătățirea calității stagiilor
Miercuri, 04 Decembrie 2013 00:00

Comisia Europeană a propus miercuri, 4 decembrie, orientări care să le permită stagiarilor să dobândească o experiență de muncă de înaltă calitate, în condiții sigure și echitabile și care să le crească șansele de a găsi un loc de muncă de bună calitate. Scopul Propunerii de Recomandare a Consiliului privind un cadru de calitate pentru stagii va solicita în special statelor membre să se asigure că legislația sau practicile naționale respectă principiile enunțate în orientări și să își adapteze legislația acolo unde este necesar. Stagiile sunt un element cheie al inițiativei Garanția pentru tineret propuse de Comisia Europeană în decembrie 2012 și adoptate de Consiliul de Miniștri al UE în aprilie 2013. Actualmente, unul din trei stagii nu corespunde standardelor în ceea ce privește condițiile de muncă sau conținutul didactic, conform unui sondaj recent al Eurobarometru (IP/13/1161). Multe dintre aceste stagii care nu corespund standardelor sunt utilizate de către angajatori pentru a înlocui locurile de muncă pentru începători.

Citeşte mai mult...
 
Dreptul la ... un proces echitabil! Comisia dorește mai multe garanții pentru cetățeni în cadrul procedurilor penale
Vineri, 29 Noiembrie 2013 00:00

Comisia Europeană a prezentat un pachet de propuneri menite să consolideze și mai mult garanțiile procedurale pentru cetățeni în cadrul procedurilor penale. Obiectivul este de a garanta dreptul la un proces echitabil pentru toți cetățenii, oriunde s-ar afla în Uniunea Europeană. Propunerile au drept obiectiv să garanteze respectarea prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces, să asigure existența unor garanții speciale în cazul copiilor care fac obiectul unor proceduri penale, să garanteze faptul că persoanele suspectate și acuzate au acces la asistență judiciară provizorie încă din primele etape ale procedurii, acest lucru fiind în special aplicabil în cazul persoanelor care fac obiectul unui mandat european de arestare. Aceste noi propuneri reprezintă încă o etapă parcursă pe calea asigurării drepturilor procedurale și vin în completarea unui ansamblu de trei acte legislative de la nivelul UE asupra cărora s-a convenit din 2010: cel privind dreptul la traducere și interpretare (IP/13/995), cel privind dreptul la informare (IP/12/575) și cel privind dreptul de a fi asistat de un avocat (IP/13/921). Aceste propuneri promovează principiul egalității mijloacelor, astfel încât să ofere tuturor părților protecția unui proces echitabil. Odată adoptate, aceste propuneri vor contribui la sporirea încrederii reciproce în sistemele judiciare ale statelor membre și, prin urmare, vor asigura buna funcționare a spațiului european de justiție.

Citeşte mai mult...
 
O mai bună protecție a secretelor comerciale în UE
Vineri, 29 Noiembrie 2013 00:00

UE a propus noi norme privind protejarea întreprinderilor care se confruntă cu furtul sau utilizarea neadecvată a informațiilor confidențiale. Normele își propun să încurajeze inovarea și colaborarea.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior441442443444445446447448449450UrmătorSfârşit»

Pagina 444 din 576
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro