Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri
Strategia UE pentru 2050 privind schimbările climatice, susținută de europeni
Joi, 13 Decembrie 2018 00:00

Comisia Europeană a adoptat, în 28 noiembrie, o viziune strategică pe termen lung pentru o economie prosperă, modernă, competitivă și neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2050 – O planetă curată pentru toți. Conform celui mai recent sondaj Eurobarometru, 85% dintre români, aceeași proporție ca la nivelul UE,  schimbările climatice sunt de acord că lupta împotriva schimbărilor climatice și utilizarea mai eficientă a energiei pot genera creștere economică și locuri de muncă în Europa.

Citeşte mai mult...
 
#DiscoverEU: tinerii de 18 ani se pot înscrie pentru călătorii gratuite prin Europa!
Miercuri, 05 Decembrie 2018 00:00

Începând din 29 noiembrie, ora 13.00 (România), tinerii de 18 ani se pot înscrie în runda a doua a concursului pentru permisele de călătorie gratuite. Persoanele selectate vor călători prin Europa în vara anului viitor. Termenul-limită pentru înscrieri este marți, 11 decembrie 2018, ora 13.00.

După debutul cu succes al programului, când 15.000 de tineri au avut posibilitatea de a călători și a descoperi Europa, Comisia Europeană a lansat, astăzi, cea de a doua rundă a programului cu 12.000 de tichete de călătorie. Comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, a declarat: „Este extraordinar să constat că tinerii profită de această nouă oportunitate de a explora culturile și tradițiile europene, de a simți ce înseamnă diversitatea Europei și de a-și face prieteni pe care nu i-ar fi întâlnit altfel. Prima rundă a demonstrat că tinerii dobândesc astfel încredere în sine și competențe cum ar fi luarea de inițiative și cunoașterea altor limbi. Inițiativa DiscoverEU oferă mult mai mult decât o simplă călătorie - ea oferă posibilitatea de a învăța ceva pentru toată viața.

Citeşte mai mult...
 
Adio, geoblocare nejustificată în comerțul online din UE!
Miercuri, 05 Decembrie 2018 00:00

Începând din data de 3 decembrie, consumatorii online nu vor mai fi discriminați pe motive de naționalitate sau loc de reședință. Regulamentul UE privind geoblocarea, intrat în vigoare, va ridica restricțiile și va facilita comerțul electronic în beneficiul consumatorilor și companiilor prin normalizarea accesului la preturi, vânzări și condiții de plată.

Aproape  40%  din  consumatorii  din  UE  au  încredere  atunci  când  achiziționează  bunuri  sau  servicii  prin  internet  de  la  vânzători  situați  într-o  altă  țară  a  UE  (Eurobarometru  397,  2015),  în  timp  ce  numai  19%  din  consumatori  efectuează  efectiv achiziții online dintr-o altă țară (date din 2015). Noile norme ale UE privind comerțul electronic vizează exploatarea acestei potențiale cereri transfrontaliere semnificative și crearea de noi oportunități pentru companii.

Citeşte mai mult...
 
Comisia prezintă evoluțiile privind uniunea bancară și uniunea piețelor de capital
Miercuri, 05 Decembrie 2018 00:00

Comisia Europeană a trecut în revistă ultimele evoluții în materie de reducere a riscurilor din sectorul bancar și progresele înregistrate în direcția unui sistem financiar al UE și mai integrat și mai stabil.

Stabilitatea financiară a fost consolidată substanțial în ultimii ani, iar reducerea riscurilor în sectorul bancar al UE continuă într-un ritm susținut, după cum a subliniat Comisia în două comunicări prezentate înaintea Consiliului European din decembrie și a reuniunii la nivel înalt a zonei euro, în cadrul cărora ar trebui luate decizii privind aprofundarea uniunii economice și monetare a Europei. În același timp, eforturile în ceea ce privește stabilitatea financiară și integrarea trebuie să continue, iar colegiuitorii trebuie să ajungă acum la un acord cu privire la toate propunerile-cheie care le-au fost înaintate spre adoptare.

Citeşte mai mult...
 
Exporturi UE: România, cea mai bună reprezentare a femeilor angajate în domeniu, la nivel european
Miercuri, 05 Decembrie 2018 00:00

România se numără printre țările cu cei mai mulți angajați care desfășoară activități corelate cu exporturile Uniunii Europene la nivel mondial, respectiv 1,4 milioane de români. Dintre aceștia, femeile reprezintă 44%, cel mai mare nivel din Uniunea Europeană. Jumătate dintre exporturile României în afara Uniunii sunt legate de diferite servicii, conform studiilor publicate de Comisia Europeană în 27 noiembrie.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 5 din 364
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop