Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube

youtube


Stiri
PE e generos: voteaza locuri de munca pentru tineri si batrani
Vineri, 19 Noiembrie 2010 00:00

Eurodeputatii au votat joi o rezolutie pentru cresterea nivelului de ocupare a fortei de munca in Uniunea Europeana pentru tineri, ca si pentru persoanele in varsta, pentru a degreva sistemele de securitate sociala si fondurile de pensii. Nu sunt indicate metode practice de creare de locuri de munca.
Procesele de schimbare demografica, care includ cresterea longevitatii si un procent redus al nasterilor, pot crea dificultati generatiilor viitoare, se arata in rezolutia privind provocarile demografice si solidaritatea intre generatii, elaborata de Thomas Mann (PPE, DE) si adoptata cu 440 voturi pentru, 122 impotriva si 43 de abtineri.

Citeşte mai mult...
 
CE lanseaza un ultim apel catre 14 state membre pentru activarea numarului de urgenta pentru copiii disparuti - 116000
Vineri, 19 Noiembrie 2010 00:00

Comisia Europeana a lansat miercuri un ultim apel catre 14 state membre pentru a face operationala cat mai repede posibil linia telefonica europeana de urgenta pentru copiii disparuti - 116 000 - care permite copiilor disparuti si parintilor acestora sa solicite ajutor pe intreg teritoriul Uniunii Europene. Statele membre sunt obligate sa faca aceasta linie functionala pana la 25 mai 2011. In Romania, serviciul este disponibil, inclusiv in limbile franceza, engleza si spaniola.

Citeşte mai mult...
 
Ciolos are planuri pentru o agricultura UE ecologica, echitabila, eficienta. Vor fi mai multi bani pentru Romania?
Vineri, 19 Noiembrie 2010 00:00

Printre masurile de reformare a agriculturii UE prezentate la Bruxelles de comisarul Dacian Ciolos se afla eliminarea referintei istorice, criterii unitare in UE privind platile directe, sprijin financiar pentru fermierii activi si o plafonare a platilor. Ramane de vazut in ce masura e capabila Romania sa atraga acesti bani.
Comunicarea, care este inceputul unui proces de consultare in vederea propunerilor legislative pe care Comisia le va face anul viitor, are in vedere mentinerea unei Politici Agricole Comune (PAC) cu doi piloni, unul al platilor directe - potrivit unor noi criterii, renuntandu-se insa la referintele istorice, care vor fi detaliate in pachetul legislativ, celalalt al dezvoltarii rurale. Insa se vrea o PAC mai echitabila si mai acceptabila in ochii contribuabililor europeni, avand in vedere intensa opozitie a unor state membre privind forma actuala sau banii europeni care le revin statelor membre.

Citeşte mai mult...
 
Comisia Europeană inițiază o dezbatere privind trecerea la o viteză superioară în lupta împotriva sărăciei
Vineri, 12 Noiembrie 2010 00:00

Comisia Europeană a lansat în 10 noiembrie, o consultare publică privind viitorul politicii de dezvoltare a UE. Confruntată cu tripla provocare a crizei economice, alimentare și ecologice și constatând totodată performanțele economice în general încurajatoare ale țărilor în curs de dezvoltare, Comisia dorește să culeagă puncte de vedere cu privire la modul cel mai eficace în care UE poate să sprijine țările în curs de dezvoltare în eforturile lor de a realiza progrese accelerate în vederea atingerii și chiar a depășirii Obiectivelor de dezvoltare ale mileniului. Pornind de la realizările anterioare, Comisia propune patru teme principale de dezbatere: impactul ajutorului acordat de UE, încurajarea unei creșteri mai favorabile incluziunii, promovarea dezvoltării durabile și obținerea de rezultate durabile în domeniul agriculturii și al securității alimentare. După încheierea consultării publice deschise țărilor din UE și țărilor partenere, Comisia va prezenta o comunicare privind modernizarea politicii de dezvoltare a UE în 2011.

Citeşte mai mult...
 
Zilele europene ale dezvoltării – 6 şi 7 decembrie la Bruxelles
Vineri, 12 Noiembrie 2010 00:00

La 6 și 7 decembrie, Comisia Europeană va organiza cea de a 5-a ediție a Zilelor europene ale dezvoltării (ZED) la Bruxelles, în cooperare cu președinția belgiană a Uniunii Europene. Președintele José Manuel Barroso va ține un discurs în deschiderea acestui forum de discuții politice majore care reunește actuali și foști șefi de stat și de guvern din Europa, Africa și din restul lumii, reprezentanți la nivel înalt ai guvernelor, organizații internaționale, precum și specialiști în domeniul dezvoltării, organizații neguvernamentale, mass-media și societatea civilă.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior381382383384385386387388389390UrmătorSfârşit»

Pagina 388 din 416
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop