Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri
Mai multe drepturi pentru pasagerii din transportul maritim. Negocierile continua pentru transportul cu autobuzul
Joi, 08 Iulie 2010 00:00

Pasagerii din transportul maritim vor avea mai multe drepturi incepand din 2012, conform reglementarilor adoptate marti de Parlament. Noua legislatie prevede despagubiri pentru intarzieri si anulari, in caz de accident, precum si asistenta pentru pasagerii cu dizabilitati. Parlamentul solicita drepturi similare si pentru pasagerii din transportul cu autobuzul si autocarul, dar acestea trebuie inca sa fie negociate cu statele membre.

Citeşte mai mult...
 
Comisia salută aprobarea de către Parlamentul European a unui nou cadru legislativ pentru sistemele inteligente de transport
Marţi, 06 Iulie 2010 00:00

Comisia Europeană salută votul exprimat astăzi de Parlamentul European în favoarea unui nou cadru legislativ pentru sistemele inteligente de transport (Intelligent Transport Systems – ITS).ITS pot avea o contribuţie semnificativă la transformarea sistemului de transport într-unul mai ecologic, mai sigur şi mai eficient.Directiva adoptată astăzi ar trebui să accelereze adoptarea de tehnologii inovatoare de transport în întreaga Europă.

Citeşte mai mult...
 
Comisarul Georgieva va vizita România pentru a exprima solidaritatea Uniunii Europene în faţa inundaţiilor
Marţi, 06 Iulie 2010 00:00

Comisarul pentru cooperare internaţională, ajutor umanitar şi reacţia la situaţii de criză Kristalina Georgieva va vizita Romania vineri, 9 iulie, pentru a exprima solidaritatea europeană. Oficialul european va călători în partea de est a ţării unde este aşteptată o viitură în următoarele zile. Până în acest moment, statele membre ale Uniunii Europene au reacţionat rapid la solicitatea de ajutor formulată de autorităţile române. Pe lângă ofertele Belgiei şi Austriei, acceptate deja de către România şi cele din partea Estoniei şi Franţei, care sunt în acest moment luate în considerare, Ungaria, Polonia şi Bulgaria au oferit materiale şi resurse umane pentru a ajuta România să facă faţă inundaţiilor.

Citeşte mai mult...
 
Concursul „Muzica în lupta împotriva sărăciei”: tinerii europeni iau poziţie cu privire la lupta mondială împotriva sărăciei!
Marţi, 06 Iulie 2010 00:00

Comisia Europeană lansează concursul european de muzică, eveniment în cadrul căruia tinerii europeni cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani sunt invitaţi să se înscrie cu câte un cântec care să exprime sprijinul lor pentru lupta mondială împotriva sărăciei. Fiecare participant trebuie să compună un cântec original pe tema generală a dezvoltării, acesta trebuind să fie axat pe cele opt obiective de dezvoltare ale mileniului.

Citeşte mai mult...
 
Mediu: Comisia solicită Belgiei, Greciei şi României să implementeze normele UE privind calitatea aerului
Vineri, 02 Iulie 2010 00:00

Comisia Europeană a decis astăzi să solicite Belgiei, Greciei şi României să implementeze în integralitate legislaţia UE din domeniul calităţii aerului în ceea ce priveşte particulele în suspensie.Cele trei state membre nu au soluţionat până în prezent problema emisiilor excedentare de particule minuscule în suspensie cunoscute sub denumirea de PM10.În cadrul procedurilor privind încălcarea dreptului UE, acestor state membre le-au fost adresate avize motivate prin care li se pun la dispoziţie două luni pentru a se conforma cerinţelor. În caz contrar, Comisia poate înainta cauzele Curţii Europene de Justiţie.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior381382383384385386387388389390UrmătorSfârşit»

Pagina 385 din 400
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop