Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri
Raportul de convergenţă 2010 al Comisiei evaluează stadiul de pregătire al statelor membre ale UE din afara zonei euro în vederea adoptării monedei unice
Miercuri, 12 Mai 2010 00:00

Comisia Europeană şi-a prezentat astăzi raportul de convergenţă 2010.Acesta evaluează progresele înregistrate în direcţia convergenţei în ţările care au derogare de la aderarea la zona euro.Evaluarea are loc pe fondul crizei financiare globale, care a afectat perspectivele convergenţei nominale.Cele nouă state membre care beneficiază de aşa-numita „derogare” au realizat progrese inegale în direcţia adoptării monedei unice, iar opt dintre ele nu îndeplinesc încă toate condiţiile pentru adoptarea acesteia.Estonia se detaşează însă de restul grupului, îndeplinind criteriile în mod clar, ca urmare a eforturilor ferme şi eficiente întreprinse de guvernul şi poporul estonian. Prin urmare, Comisia a concluzionat că Estonia îndeplineşte criteriile pentru adoptarea monedei euro şi a înaintat Consiliului o propunere în acest sens. Consiliul miniştrilor de finanţe din UE (ECOFIN) va lua decizia finală privind adoptarea monedei euro în Estonia în iulie, după avizul Parlamentului şi după ce şefii de stat şi de guvern din UE vor dezbate acest subiect în cadrul summitului din luna iunie.

Citeşte mai mult...
 
Telecomunicaţii: Comisia solicită mai multe informaţii României cu privire la independenţa autorităţii de reglementare
Miercuri, 05 Mai 2010 00:00

Comisia Europeană a decis să trimită României o a doua solicitare oficială de informaţii cu privire la independenţa autorităţii de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor, ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii). Solicitarea Comisiei este justificată de temerea că, potrivit informaţiilor de care dispune Comisia, în România nu există încă o lege care să garanteze independenţa autorităţii de reglementare şi că guvernul poate face apel la legislaţia emisă în regim de urgenţă pentru restructurarea acestui organism. Solicitarea de informaţii se face sub forma unei a doua scrisori de punere în întârziere, în temeiul procedurii privind încălcarea dreptului UE prevăzute de Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (articolul 258 din TFUE). Se află în curs o procedură separată împotriva României privind încălcarea dreptului UE în materie de independenţă a autorităţii de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor, referitoare la separarea între organismele publice de supraveghere a operatorilor de telecomunicaţii şi cele care furnizează servicii de telecomunicaţii.

Citeşte mai mult...
 
Previziunile de primăvară 2010-2011: economia UE se redresează treptat
Miercuri, 05 Mai 2010 00:00

Previziunile de primăvară ale Comisiei confirmă că economia UE este în curs de redresare.După ce a trecut prin cea mai gravă recesiune din istoria ei, economia UE urmează să crească cu 1% în 2010 şi cu 1¾% în 2011.De la previziunile din toamnă ale Comisiei, prognoza pentru 2010 a mai urcat cu ¼ de punct procentual, deoarece ţările UE beneficiază de un context extern mai puternic.În schimb, cererea internă slabă continuă să frâneze redresarea.Viteza redresării, conform previziunilor, va fi diferită de la stat la stat, reflectând condiţiile particulare ale fiecăruia şi politicile pe care le aplică.În ultima vreme, piaţa muncii a început să dea unele semne de stabilizare, rata şomajului urmând să atingă, în 2010, un maxim mai scăzut decât se anticipa, dar apropiat totuşi de 10% pe ansamblul UE.Măsurile fiscale temporare, care s-au introdus, au avut un rol decisiv în revenirea economiei UE, dar au agravat deficitul public care, conform estimărilor, se va ridica la 7¼% din PIB în 2010, înainte de a ceda puţin în 2011.

Citeşte mai mult...
 
Comisia propune bugetul UE pentru 2011: mai multi bani pentru redresare economica, IT, cercetare si educatie
Marţi, 27 Aprilie 2010 00:00

Sprijinirea redresarii economice si investitiile in tineretul Europei si in infrastructurile de maine reprezinta prioritatile proiectului de buget 2011 adoptat de Comisie pe 27 aprilie 2010. Dintr-un total de 142,6 miliarde euro, aproximativ 64,4 miliarde euro sunt destinate actiunilor din domeniul redresarii economice (+3,4% fata de 2010). In plus, fondurile consacrate initiativelor emblematice ale strategiei UE 2020 (pentru crestere) reprezinta aproximativ 57,9 miliarde euro (aproximativ 40% din buget).

Citeşte mai mult...
 
Comisia ia măsuri pentru sprijinirea protecţiei datelor cetăţenilor, protejarea drepturilor acuzaţilor şi promovarea cooperării în materie de imigraţie
Luni, 19 Aprilie 2010 00:00

Cetăţenii se aşteaptă să beneficieze de aceleaşi drepturi şi de acelaşi nivel de securitate în întreg spaţiul Uniunii Europene.Crearea unui spaţiu unic de justiţie şi securitate pentru 500 de milioane de europeni reprezintă prioritatea principală a Comisiei Europene pentru următorii cinci ani.Astăzi, Comisia a prezentat acţiuni concrete - cu un calendar bine stabilit - în vederea promovării posibilităţii cetăţenilor de a munci, a călători şi a studia în afara graniţelor ţărilor lor.Propunerile vor întări securitatea cetăţenilor printr-o cooperare judiciară mai bună şi printr-o mai mare solidaritate având la bază o politică comună în materie de imigraţie şi azil. Întreprinderile vor beneficia, de asemenea, de reducerea birocraţiei şi de o mai mare certitudine juridică în tranzacţiile transfrontaliere. Odată cu intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona la 1 decembrie 2009, UE deţine acum instrumentele care îi permit introducerea unui nou echilibru în politicile sale, în scopul consolidării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor Europei.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior361362363364365366367368369370UrmătorSfârşit»

Pagina 365 din 374
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop