Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri
Comisarul Georgieva va vizita România pentru a exprima solidaritatea Uniunii Europene în faţa inundaţiilor
Marţi, 06 Iulie 2010 00:00

Comisarul pentru cooperare internaţională, ajutor umanitar şi reacţia la situaţii de criză Kristalina Georgieva va vizita Romania vineri, 9 iulie, pentru a exprima solidaritatea europeană. Oficialul european va călători în partea de est a ţării unde este aşteptată o viitură în următoarele zile. Până în acest moment, statele membre ale Uniunii Europene au reacţionat rapid la solicitatea de ajutor formulată de autorităţile române. Pe lângă ofertele Belgiei şi Austriei, acceptate deja de către România şi cele din partea Estoniei şi Franţei, care sunt în acest moment luate în considerare, Ungaria, Polonia şi Bulgaria au oferit materiale şi resurse umane pentru a ajuta România să facă faţă inundaţiilor.

Citeşte mai mult...
 
Concursul „Muzica în lupta împotriva sărăciei”: tinerii europeni iau poziţie cu privire la lupta mondială împotriva sărăciei!
Marţi, 06 Iulie 2010 00:00

Comisia Europeană lansează concursul european de muzică, eveniment în cadrul căruia tinerii europeni cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani sunt invitaţi să se înscrie cu câte un cântec care să exprime sprijinul lor pentru lupta mondială împotriva sărăciei. Fiecare participant trebuie să compună un cântec original pe tema generală a dezvoltării, acesta trebuind să fie axat pe cele opt obiective de dezvoltare ale mileniului.

Citeşte mai mult...
 
Mediu: Comisia solicită Belgiei, Greciei şi României să implementeze normele UE privind calitatea aerului
Vineri, 02 Iulie 2010 00:00

Comisia Europeană a decis astăzi să solicite Belgiei, Greciei şi României să implementeze în integralitate legislaţia UE din domeniul calităţii aerului în ceea ce priveşte particulele în suspensie.Cele trei state membre nu au soluţionat până în prezent problema emisiilor excedentare de particule minuscule în suspensie cunoscute sub denumirea de PM10.În cadrul procedurilor privind încălcarea dreptului UE, acestor state membre le-au fost adresate avize motivate prin care li se pun la dispoziţie două luni pentru a se conforma cerinţelor. În caz contrar, Comisia poate înainta cauzele Curţii Europene de Justiţie.

Citeşte mai mult...
 
Transport: Comisia lansează o campanie de informare a pasagerilor cu privire la drepturile lor
Vineri, 02 Iulie 2010 00:00

Datorită unei campanii de publicitate lansate astăzi de Comisia Europeană şi care se desfăşoară în 23 de limbi pe întreg teritoriul Europei, pasagerii vor beneficia de acces mai facil la informaţiile privind drepturile pe care le au atunci când călătoresc cu trenul sau cu avionul. Deşi în ultimii ani Comisia a introdus reglementări pentru a asigura cetăţenilor care călătoresc pe calea aerului sau pe calea ferată standarde egale pe tot teritoriul Uniunii Europene, nu toţi pasagerii îşi cunosc încă drepturile.Pentru a remedia această situaţie, în aeroporturile şi gările din toate statele membre se vor afişa postere cu drepturile pasagerilor începând de astăzi şi în timp util pentru începutul sezonului de vacanţe.Călătorii vor putea, de asemenea, să consulte broşuri distribuite gratuit şi informaţiile de pe site-ul conceput special în acest scop în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Citeşte mai mult...
 
Noile norme UE în materie de etichetare, inclusiv noua siglă ecologică a UE, intră în vigoare la 1 iulie
Vineri, 02 Iulie 2010 00:00

Noile norme UE privind etichetarea produselor alimentare ecologice, inclusiv obligația de a afișa noua siglă ecologică a UE, intră în vigoare la 1 iulie 2010.Așa-numita „euro-frunză” va apărea de acum în mod obligatoriu pe alimentele ecologice preambalate produse în orice stat membru al UE și care îndeplinesc standardele necesare.Pe lângă eticheta UE vor apărea în continuare și alte sigle folosite de întreprinderile private sau la nivel regional ori național.Sigla rămâne opțională pentru produsele ecologice neambalate și de import.Pe lângă siglă, noile norme în materie de etichetare prevăd și afișarea informațiilor obligatorii despre locul de producție al ingredientelor produselor și numărul de cod al organismului care a efectuat controalele.Operatorii dispun de o perioadă de tranziție de doi ani pentru a se conforma acestor noi reguli de etichetare.O altă schimbare o reprezintă introducerea pentru prima dată de norme UE în materie de acvacultură ecologică.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior361362363364365366367368369370UrmătorSfârşit»

Pagina 364 din 378
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop