Stiri

Păstrarea datelor: Comisia solicită Germaniei şi României să transpună integral normele

Comisia a solicitat astăzi în mod oficial Germaniei şi României să ia măsuri în vederea asigurării conformităţii depline cu normele UE în domeniul păstrării datelor, în termen de două luni. De la momentul pronunţării de către Curtea Constituţională a Germaniei şi, respectiv, a României, a hotărârilor de anulare a legilor naţionale de transpunere a Directivei privind păstrarea datelor, cele două ţări nu au arătat când şi în ce mod vor adopta noile acte legislative în materie.

Citeşte mai mult

Comisia doreşte facilitarea accesului pe teritoriul UE şi consolidarea securităţii frontierelor

UE are nevoie de o gestionare mai modernă şi mai eficientă a fluxurilor de călători la frontierele sale externe. Comisia Europeană a adoptat astăzi o comunicare care stabileşte principalele opţiuni pentru utilizarea noilor tehnologii în vederea simplificării vieţii străinilor care călătoresc frecvent în UE şi a eficientizării monitorizării resortisanţilor ţărilor terţe care trec frontierele.Asigurarea unei treceri fluide şi rapide a frontierelor, în acelaşi timp cu asigurarea unui nivel adecvat de securitate, reprezintă o provocare pentru numeroase state membre.

Citeşte mai mult

The Guardian: Franta si Germania, gata sa cada de acord pentru un fond de salvare (EFSF) record de 2.000 de miliarde de euro

The Guardian a publicat marti un articol, citand surse diplomatice, in care sustine ca Franta si Germania au convenit asupra unui plan de a pune capat crizei datoriilor prin cresterea capacitatii Fondului european de stabilitate financiara (FESF) la suma record de 2.000 de miliarde de euro fata de 440 milioane cat este in prezent.

Citeşte mai mult

Pe scurt: cele mai importante masuri pentru agricultori anuntate de comisarul Ciolos

- peste 300 de ferme mari ar urma sa fie afectate de limitarea subventiilor in agricultura la suma de 300.000 de euro, potrivit noului proiect de revizuire a PAC.
- Romania sau orice stat membru unde se aplica plafonarea in fermele mari nu pierde niciun euro.
- platile directe pentru agricultorii romani urmeaza sa creasca in continuare, pana in 2020, cu circa 3 miliarde de euro

Citeşte mai mult

Parlamentul European a adoptat declaratia privind gestionarea populatiei de caini din UE

Dupa 4 luni de eforturi declaratia scrisa 26 privind gestionarea populatiei de caini in Uniunea Europeana a fost votata de majoritatea membrilor Parlamentului European. Prin acest rezultat, europarlamentarii recunosc oficial problema numarului in crestere al animalelor nedorite in Europa si recomanda adoptarea de strategii pentru rezolvarea situatiei, cerand Comisiei Europene sa se implice activ.

Citeşte mai mult