Stiri

Ca in America: Barroso a tinut primul discurs despre 'Starea Uniunii', la Parlamentul European

Prezentul si viitorul Uniunii Europene au fost in centrul atentiei pe 7 septembrie la Parlamentul European. Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a vorbit eurodeputatilor despre combaterea somajului, o mai buna guvernanta economica si revizuirea bugetului UE. In dezbaterea ce a urmat discursul, deputatii au spus ca Uniunea trebuie sa fie mai ambitioasa si au criticat felul in care a fost tratata recent minoritatea roma.

Citeşte mai mult

Nu se mai vand becuri traditionale de 75 W

Fiecare gospodarie poate contribui la reducerea emisiilor de CO2 si la cresterea eficientei energetice. O modalitate in acest sens este inlocuirea becurilor traditionale cu becuri noi precum lampile cu halogen sau cele fluorescente, care consuma mai putina energie. Conform legislatiei UE, de la 1 septembrie becurile traditionale incandescente de 75 W nu vor mai fi comercializate. Fiecare gospodarie poate contribui la reducerea emisiilor de CO2 si la cresterea eficientei energetice. O modalitate in acest sens este inlocuirea becurilor traditionale cu becuri noi precum lampile cu halogen sau cele fluorescente, care consuma mai putina energie. Conform legislatiei UE, de la 1 septembrie becurile traditionale incandescente de 75 W nu vor mai fi comercializate.

Citeşte mai mult

A venit vremea ca şcolile să se înscrie la Concursul UE pentru tineri traducători

Şcolile secundare care doresc să înscrie elevi la ediţia 2010 a Concursului UE pentru tineri traducători se pot înregistra începând din 1 septembrie la adresa http://ec.europa.eu/translatores. Perioada de înregistrare pentru concurs, cunoscut sub numele de „Juvenes Translatores” („tineri traducători” în latină), se încheie la 20 octombrie.Formularul online de înscriere este disponibil în toate limbile oficiale UE.Competiţia, deschisă elevilor născuţi în 1993, va avea loc la 23 noiembrie, simultan în toate şcolile selectate.

Citeşte mai mult

Reporter European – ediţia de toamnă 2010

Reprezentanţa Comisiei Europene şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunţă deschiderea concursului Reporter European – ediţia de toamnă 2010.

Citeşte mai mult

Romania si Franta incearca sa revina la un ton rational

Romania si Franta si-au expus punctele de vedere pe problema romilor in fata comisarului pentru justitie. Cooperarea este punctul comun al celor doua parti. Modalitatea de cooperare este vazuta insa diferit la Bucuresti si Paris.
In problema romilor din Franta, Comisia Europeana a primit marti doua delegatii, pe cea romana si cea franceza care, in ciuda afirmatiilor privind dorinta de cooperare, prezinta variante diferite ale aceleiasi probleme.

Citeşte mai mult