Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube

youtube


Stiri
Conferința privind viitorul Europei: lansarea platformei cetățenilor la 19 aprilie
Miercuri, 14 Aprilie 2021 00:00

În cadrul reuniunii sale de miercuri, 8 aprilie, comitetul executiv al Conferinței privind viitorul Europei a continuat pregătirile pentru începerea conferinței.

Comitetul executiv a aprobat platforma digitală multilingvă care va permite cetățenilor din întreaga UE să contribuie la lucrările conferinței. De asemenea, comitetul a convenit asupra metodelor sale de lucru și a avansat pregătirile pentru evenimentul inaugural cu ocazia Zilei Europei (9 mai).

Citeşte mai mult...
 
Erasmus+: peste 28 de miliarde EUR pentru sprijinirea mobilității și a educației pentru toți. Lansarea primelor cereri de propuneri din cadrul noului program de lucru.
Joi, 08 Aprilie 2021 00:00

Comisia a adoptat joi, 25 martie, primul program de lucru anual Erasmus+ din perioada 2021-2027. Cu un buget de 26,2 miliarde EUR (comparativ cu 14,7 miliarde EUR alocate pentru perioada 2014-2020), completat cu 2,2 miliarde EUR din instrumentele externe ale UE, noul program revizuit va finanța proiecte de mobilitate în scopul învățării și de cooperare transfrontalieră de care vor beneficia 10 milioane de europeni de toate vârstele și din toate mediile sociale.

Scopul său este de a favoriza și mai mult incluziunea și de a sprijini dubla tranziție ecologică și digitală, în conformitate cu prevederile Spațiului european al educației. Erasmus+ va sprijini, de asemenea, reziliența sistemelor de educație și de formare în contextul pandemiei.

Citeşte mai mult...
 
Comisia mobilizează 123 milioane EUR pentru cercetare și inovare pentru a combate amenințarea reprezentată de variante
Joi, 08 Aprilie 2021 00:00

Comisia mobilizează 123 milioane EUR din programul Orizont Europa, noul program de cercetare și inovare al UE, pentru cercetări urgente vizând variante ale noului coronavirus. Această primă finanțare de urgență în cadrul programului Orizont Europa se adaugă la o serie de acțiuni de cercetare și inovare finanțate de UE pentru combaterea noului coronavirus și contribuie la acțiunile generale ale Comisiei vizând prevenirea și atenuarea impactului variantelor noului coronavirus, precum și răspunsul la acestea, în conformitate cu noul plan european de pregătire pentru bioapărare denumit Incubatorul HERA.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Continuăm să mobilizăm toate mijloacele de care dispunem pentru a combate actuala pandemie și provocările pe care le determină variantele noului coronavirus. Trebuie să ne folosim forța combinată pentru a fi pregătiți pentru viitor, începând de la depistarea timpurie a variantelor, până la organizarea și coordonarea trialurilor clinice vizând noi vaccinuri și tratamente, asigurând, în același timp, colectarea și schimbul corect de date în toate etapele”.

Citeşte mai mult...
 
Drum expres între Craiova și Pitești: UE contribuie cu 726 de milioane de euro
Joi, 08 Aprilie 2021 00:00

Comisia a aprobat construirea unui drum expres între orașele Craiova și Pitești. UE va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu 726 de milioane de euro la crearea noii legături, de 121 km, dintre cele două orașe.

Proiectul, care face parte din rețeaua transeuropeană de transport, include construirea a două benzi de circulație în fiecare direcție, 10 tronsoane de racord și 75 de poduri sau pasaje.

Citeşte mai mult...
 
Comisia salută intrarea în vigoare a programului „UE pentru sănătate” (EU4Health)
Joi, 08 Aprilie 2021 00:00

Comisia salută intrarea în vigoare  a programului „UE pentru sănătate” Aceasta urmează adoptării de către Consiliu la 17 martie și votului Parlamentului European din 9 martie cu privire la program. Este vorba despre ultimul pas necesar pentru a pune la dispoziție suma de 5,1 miliarde EUR cu scopul de a consolida reziliența sistemelor de sănătate și a promova inovarea în sectorul sănătății.

Programul „UE pentru sănătate” va avea o contribuție semnificativă la redresarea post-COVID-19, îmbunătățind sănătatea populației din UE, sprijinind lupta împotriva amenințărilor transfrontaliere privind sănătatea și sporind gradul de pregătire și capacitatea UE de a răspunde în mod eficace la viitoarele crize sanitare, în cadrul unei viitoare Uniuni Europene a sănătății puternice.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 4 din 453
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop