Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri
Raportul Comisiei Europene privind evoluția situației din România în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare
Miercuri, 23 Octombrie 2019 00:00

Comisia Europeană a adoptat ieri, 22 octombrie, ultimul său raport privind evoluția situației din România în domeniul reformei sistemului judiciar și al luptei împotriva corupției, în contextul angajamentelor asumate de această țară în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare (MCV).

Citeşte mai mult...
 
O uniune a securității: Comisia solicită unui număr de 4 state membre, inclusiv României, să respecte competența exclusivă a UE în domeniul schimbului automatizat de date ADN, de amprente digitale și de înregistrare a vehiculelor (Deciziile Prüm)
Miercuri, 23 Octombrie 2019 00:00

Comisia a decis astăzi să lanseze procedura de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea de scrisori de punere în întârziere Austriei, Bulgariei, Ungariei și României pentru semnarea unui acord cu 5 țări din Balcanii de Vest privind schimbul automatizat de date ADN, date dactiloscopice și înregistrarea vehiculelor la 13 septembrie 2018.

Citeşte mai mult...
 
Raportul Comisiei Europene privind guvernarea electronică: eGovernment Benchmark 2019
Luni, 21 Octombrie 2019 00:00

Comisia Europeană a publicat raportul privind guvernarea electronică, care evaluează utilizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor în cadrul administrațiilor publice, precum și nivelurile de interoperabilitate transfrontalieră și de interacțiune digitală între administrații și cetățeni sau întreprinderi, în statele membre ale UE, și în alte opt țări terțe.

Performanța fiecărei țări este măsurată prin doi indicatori: Acces și Digitalizare.

Citeşte mai mult...
 
Telemeaua de Sibiu, produs cu indicație geografică protejată în UE
Luni, 21 Octombrie 2019 00:00

"Telemeaua de Sibiu” a devenit un produs protejat la nivel european. Comisia Europeană a aprobat cererea de înregistrare a produsului în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).

„Telemeaua de Sibiu” este o brânză obținută din lapte de oaie și preparată timp de secole de baci. Telemeaua proaspătă are un gust dulce, dar în același timp ușor sărat, care devine mai intens și suculent atunci brânza se maturează. În fiecare an, un număr mare de festivaluri și sărbători populare legate de creșterea oilor și producția acestui tip de brânză sunt organizate pentru a celebra produsul emblematic al regiunii sibiene.

Citeşte mai mult...
 
Siguranță rutieră: România și alte 11 state membre ale UE vor lucra împreună pentru a îmbunătăți siguranța infrastructurii rutiere și siguranța pietonilor și bicicliștilor
Luni, 21 Octombrie 2019 00:00

Douăsprezece state membre ale UE își unesc forțele pentru a colabora în vederea îmbunătățirii siguranței rutiere, ca parte a unui nou proiect finanțat de UE (EU Road Safety Project). Deși drumurile europene sunt cele mai sigure din lume și deși siguranța rutieră s-a îmbunătățit considerabil în ultimele decenii, numărul deceselor și al vătămărilor grave pe drumurile noastre este încă mult prea ridicat. În 2018, numărul accidentelor rutiere mortale a fost de peste 25,000, o scădere cu 21% comparativ cu 2010, dar doar cu 1% față de 2017.

Există diferențe importante în ceea ce privește performanțele în materie de siguranță rutieră ale statelor membre UE. Proiectul desfășurat de-a lungul a trei ani urmărește să abordeze aceste disparități și va reuni experți din România, Austria, Bulgaria, Franța, Grecia, Irlanda, Lituania, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Spania și Suedia. 

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 4 din 392
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop