Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube

youtube
Stiri
CE aprobă o schemă de ajutoare a României de 1,5 miliarde EUR ptr. a compensa costurile indirecte ale emisiilor suportate de întreprinderile mari consumatoare de energie
Luni, 12 Septembrie 2022 00:00

Ajutoare de stat: Comisia aprobă o schemă de ajutoare a României în valoare de 1,5 miliarde EUR menită să compenseze costurile indirecte ale emisiilor suportate de întreprinderile mari consumatoare de energie.

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă de ajutoare a României menită să acorde o compensație parțială întreprinderilor mari consumatoare de energie confruntate cu o creștere a prețurilor la energie electrică ce rezultă din costurile indirecte ale emisiilor în cadrul sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii („ETS”).

Citeşte mai mult...
 
Eurobarometru: Încrederea în UE este în creștere, pe fondul unui sprijin puternic pentru răspunsul UE la invadarea Ucrainei de către Rusia și pentru politicile energetice
Luni, 12 Septembrie 2022 00:00

Sondajul Eurobarometru standard din vara anului 2022 arată o încredere sporită a cetățenilor în UE și un sprijin puternic continuu pentru răspunsul UE la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Fișa de țară pentru România este disponibilă aici.

O majoritate covârșitoare a cetățenilor UE sprijină investițiile în energia din surse regenerabile și acțiunile de reducere a dependenței UE de sursele de energie rusești. Nivelul de aprobare a monedei euro a atins cel mai înalt nivel înregistrat vreodată.

Cu toate acestea, europenii sunt din ce în ce mai preocupați de situația economică din UE și din propria țară.

Citeşte mai mult...
 
Comisia propune suspendarea totală a Acordului de facilitare a eliberării vizelor cu Rusia
Luni, 12 Septembrie 2022 00:00

Comisia propune să suspende integral Acordul UE de facilitare a eliberării vizelor cu Rusia. 

O țară precum Rusia, care poartă un război de agresiune, nu ar trebui să poată beneficia de facilitarea eliberării vizelor atât timp cât continuă să își desfășoare politica externă distructivă și agresiunea militară împotriva Ucrainei, demonstrând astfel ignorarea totală a ordinii internaționale bazate pe norme. Suspendarea vine drept răspuns la riscurile și amenințările sporite la adresa intereselor de securitate ale Uniunii și a securității naționale a statelor membre ca urmare a agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei. Aceasta înseamnă că cetățenii ruși nu se vor mai bucura de un acces privilegiat în UE și vor avea de urmat un proces mai lung, mai scump și mai dificil de solicitare a vizelor. Statele membre vor dispune de o marjă largă de apreciere în ceea ce privește prelucrarea cererilor de viză de scurtă ședere din partea cetățenilor ruși și vor fi în măsură să asigure un control sporit în ceea ce privește resortisanții ruși care călătoresc în UE. UE va rămâne deschisă anumitor categorii de solicitanți de viză ruși care călătoresc în scopuri esențiale, inclusiv, în special, membrilor de familie ai cetățenilor UE, jurnaliștilor, dizidenților și reprezentanților societății civile.

Citeşte mai mult...
 
SOTEU 2022: Comisia publică o prezentare generală a acțiunilor din ultimul an
Luni, 12 Septembrie 2022 00:00

Înaintea discursului privind starea Uniunii, pe care președinta von der Leyen îlva rosti la Strasbourg la 14 septembrie 2022, Comisia a publicat o prezentare generală a activității și a realizărilor sale din ultimul an.

Aceasta menționează acțiunile prin care UE a răspuns la agresiunea nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei, eforturile UE de a-și reduce dependența de combustibilii fosili ruși, precum și progresele înregistrate în ceea ce privește celelalte priorități politice.

Citeşte mai mult...
 
O Strategie europeană privind serviciile de îngrijire destinată furnizorilor și beneficiarilor acestor servicii
Joi, 08 Septembrie 2022 00:00

Comisia Europeană a prezentat ieri, 7 septembrie, Strategia europeană privind serviciile de îngrijire, care vizează asigurarea unor servicii de îngrijire de calitate și accesibile, inclusiv din punct de vedere financiar, în întreaga Uniune Europeană și îmbunătățirea situației atât pentru beneficiarii serviciilor de îngrijire, cât și pentru persoanele care asigură aceste servicii, la nivel profesional sau informal. Strategia este însoțită de două recomandări pentru statele membre referitoare la revizuirea obiectivelor de la Barcelona privind educația și îngrijirea timpurie și la accesul la servicii de îngrijire pe termen lung de înaltă calitate și accesibile din punct de vedere financiar.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 4 din 523
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop