Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri
Viitorul parteneriat dintre UE și Regatul Unit: Comisia Europeană face primul pas în vederea începerii negocierilor cu Regatul Unit
Vineri, 07 Februarie 2020 00:00

Comisia Europeană a adresat Consiliului o recomandare de deschidere a negocierilor privind un nou parteneriat cu Regatul Unit.Această recomandare se bazează pe orientările și concluziile deja existente ale Consiliului European, precum și pe declarația politică din octombrie 2019 ce vizează UE și Regatul Unit.

Acesta include o propunere cuprinzătoare de directive de negociere, care definește domeniul de aplicare și condițiile viitorului parteneriat pe care Uniunea Europeană îl are în vedere cu Regatul Unit. Aceste directive acoperă toate domeniile de interes pentru negocieri, inclusiv cooperarea comercială și economică, aplicarea legii și cooperarea judiciară în materie penală, politica externă, securitatea și apărarea, participarea la programele Uniunii și alte domenii tematice de cooperare. Un capitol dedicat guvernanței oferă o prezentare generală a unui cadru cuprinzător de guvernanță care să acopere toate zonele de cooperare în domeniul economic și al securității.

Citeşte mai mult...
 
Politica de coeziune: 250 000 EUR pentru a sprijini ideile și inițiativele inovatoare de promovare a implicării cetățenilor
Vineri, 07 Februarie 2020 00:00

Comisia a decis să lanseze două noi acțiuni-pilot pentru a implica în mai mare măsură cetățenii în derularea proiectelor de coeziune pe teren. Autoritățile care gestionează fondurile UE vor primi expertiză de nivel înalt din partea Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), iar 250.000 EUR, sub formă de finanțare „de bază”, vor fi alocați de către Comisie pentru a sprijini ideile și inițiativele inovatoare de promovare a implicării cetățenilor.

Scopul este de a sprijini implicarea activă a cetățenilor și a organizațiilor societății civile în modul în care fondurile UE sunt planificate, investite și monitorizate, pentru a asigura în final rezultate mai bune. În cadrul acestor acțiuni-pilot, autoritățile de management ale fondurilor de coeziune și organizațiile societății civile vor primi consiliere din partea experților și sprijin pentru a dezvolta cunoștințele și competențele necesare pentru punerea în aplicare a proiectelor de coeziune.

Citeşte mai mult...
 
Comisia prezintă o evaluare a guvernanței economice a UE și lansează o dezbatere despre viitorul acesteia
Miercuri, 05 Februarie 2020 00:00

Comisia prezintă astăzi, 5 februarie, o evaluare a eficacității cadrului de supraveghere economică și lansează o dezbatere publică privind viitorul său.

Cadrul UE pentru supravegherea economică a îndrumat statele membre în eforturile lor de a-și îndeplini obiectivele de politică economică și bugetară. El a contribuit totodată la o coordonare mai strânsă a politicilor economice, la corectarea dezechilibrelor macroeconomice, la reducerea deficitelor publice și a nivelurilor datoriei publice și a creat condițiile pentru o creștere durabilă și pentru realizarea strategiei Uniunii pentru creștere economică și ocuparea forței de muncă. Cu toate acestea, persistă unele vulnerabilități, iar cadrul bugetar a devenit din ce în ce mai complex, fapt care nu încurajează adeziunea la normele pe care le prevede.

Citeşte mai mult...
 
Un proces de aderare la UE mai credibil, mai dinamic, mai previzibil și mai politic - Comisia își prezintă propunerile
Miercuri, 05 Februarie 2020 00:00

Astăzi, 5 februarie, Comisia Europeană a prezentat o propunere de impulsionare a procesului de aderare la UE, astfel încât acesta să fie mai credibil, cu o orientare politică mai puternică, mai dinamic și mai previzibil.

Comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, a declarat următoarele: „Extinderea Uniunii Europene către Balcanii de Vest este o prioritate de prim rang a Comisiei. Lucrăm pe trei fronturi: În primul rând, astăzi am propus măsuri concrete privind modalitățile de consolidare a procesului de aderare. Consolidăm și îmbunătățim procesul, însă obiectivul rămâne aderarea și obținerea calității de membru cu drepturi depline al UE. În al doilea rând - și în paralel, Comisia își menține cu fermitate recomandările de deschidere a negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord și cu Albania și va furniza în curând o actualizare cu privire la progresele înregistrate de aceste două țări. În al treilea rând, în pregătirea summitului UE-Balcanii de Vest de la Zagreb din luna mai, Comisia va prezenta un plan de dezvoltare economică și a investițiilor pentru regiune.”

Citeşte mai mult...
 
Erasmus+: o experiență decisivă în viața a aproape 30.000 de tineri români, în 2018
Miercuri, 05 Februarie 2020 00:00

Aproape 30.000 de tineri români, participanți în 575 de proiecte românești, au beneficiat de mobilități de studiu sau de programe de educație și formare profesională, în 2018, în cadrul programului Erasmus+. Valoarea totală a granturilor oferite de UE au fost de 58,88 milioane EUR. Acestea sunt concluziile raportului anual pentru 2018 privind Erasmus+, publicat pe 28 ianuarie.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 4 din 401
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop