Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube

youtube


Stiri
Răspunsul la coronavirus: Comisia a adoptat un pachet bancar care va facilita acordarea de împrumuturi bancare gospodăriilor și întreprinderilor din întreaga Uniune Europeană
Marţi, 28 Aprilie 2020 00:00

Comisia a adoptat astăzi, 28 aprilie, un pachet bancar care va facilita acordarea de împrumuturi bancare gospodăriilor și întreprinderilor din întreaga Uniune Europeană. Scopul este de a garanta că băncile pot acorda în continuare împrumuturi pentru a sprijini economia și a contribui la atenuarea impactului economic semnificativ al coronavirusului. Pachetul include o comunicare interpretativă privind cadrele contabile și prudențiale ale UE, precum și soluții rapide pe termen scurt, prin modificarea normelor bancare ale UE.

Citeşte mai mult...
 
Comisia acordă finanțare complementară beneficiarilor de granturi CEC pentru a stimula inovarea
Marţi, 28 Aprilie 2020 00:00

Comisia a anunțat ieri, 27 aprilie, că 55 de beneficiari ai Consiliului European pentru Cercetare (CEC) au primit granturi CEC pentru validarea conceptului, pentru a analiza potențialul comercial sau societal al rezultatelor cercetărilor lor. Granturile - fiecare în valoare de 150.000 de euro - fac parte din programul de cercetare și inovare al UE, Orizont 2020, și pot fi utilizate cu scopul de a explora oportunități de afaceri, de a pregăti cereri de brevet sau de a verifica viabilitatea practică a conceptelor științifice.

Citeşte mai mult...
 
Coronavirus: Orientări pentru asigurarea unor standarde de protecție deplină a datelor de către aplicațiile care ajută la combaterea pandemiei
Luni, 27 Aprilie 2020 00:00

Comisia Europeană a publicat orientări legate de protecția datelor în contextul dezvoltării de noi aplicații care sprijină lupta împotriva coronavirusului. Dezvoltarea unor astfel de aplicații și adoptarea lor de către cetățeni pot avea un impact semnificativ asupra tratării virusului și pot juca un rol important în strategia de ridicare a măsurilor de izolare, venind astfel în completarea altor măsuri cum ar fi mărirea capacităților de testare. Cu toate acestea, este important să se asigure că cetățenii UE pot avea încredere deplină în astfel de soluții digitale inovatoare și le pot adopta fără teamă. Pentru a exploata pe deplin potențialul aplicațiilor de depistare este nevoie de cea mai mare participare posibilă a cetățenilor UE.

Citeşte mai mult...
 
Raportul mondial privind crizele alimentare 2020: un apel ferm la acțiune pentru a preveni o catastrofă alimentară agravată de pandemia de coronavirus
Luni, 27 Aprilie 2020 00:00

Rețeaua mondială împotriva crizelor alimentare (World Food Crisis Network), o alianță internațională de agenții ONU, guvernamentale și neguvernamentale, din care face parte și UE, a publicat ediția din 2020 a raportului său anual privind crizele alimentare.

Conform raportului, până la sfârșitul anului 2019, peste 135 de milioane de persoane din 55 de țări și teritorii se confruntau cu insecuritate alimentară gravă și aveau nevoie de asistență de urgență. În plus, peste 183 de milioane de persoane se aflau într-o situație tensionată cu privire la securitatea alimentară, existând un risc ridicat de a ajunge într-o situație de insecuritate alimentară gravă dacă se confruntă cu șocuri suplimentare, ceea ce este deosebit de îngrijorător având în vedere evoluția preconizată a pandemiei de coronavirus. În același timp, 17 milioane de copii din întreaga lume erau slăbiți cu emaciere musculară din cauza malnutriției acute și nu mai puțin de 75 de milioane de copii erau subdezvoltați din cauza malnutriției cronice. Rețeaua mondială împotriva crizelor alimentare a avertizat că situația ar putea continua să se înrăutățească în 2020 din cauza impactului pandemiei de coronavirus și și-a exprimat angajamentul ferm de a sprijini în continuare milioanele de persoane vulnerabile din întreaga lume care suferă deja de insecuritate alimentară și de malnutriție acută, care le amenință atât viața, cât și mijloacele de trai. Mai multe informații sunt disponibile online.

Sursa: CE

 
Coronavirusul: Comisia propune un pachet de asistență macrofinanciară în valoare de 3 miliarde de euro pentru a sprijini zece țări învecinate
Luni, 27 Aprilie 2020 00:00

Comisia a adoptat o propunere privind un pachet de asistență macrofinanciară (AMF) în valoare de 3 miliarde de euro destinat unui număr de zece parteneri din cadrul politicii de extindere și de vecinătate, pentru a-i ajuta să limiteze impactul economic negativ al pandemiei de coronavirus. Propunerea vine în completarea strategiei „Echipa Europa”, răspunsul ferm și specific al UE de sprijinire a eforturilor depuse de țările partenere în combaterea pandemiei de coronavirus. UE dă astfel o dovadă importantă de solidaritate cu aceste țări într-o perioadă de criză fără precedent.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 4 din 416
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop