Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri
Deșeuri: Comisia solicită României și Suediei să respecte normele UE privind reciclarea navelor
Vineri, 14 Februarie 2020 00:00

Comisia solicită României și Suediei să își respecte obligația de a pune în aplicare integral legislația europeană privind reciclarea navelor [Regulamentul (UE) nr. 1257/2013]. Scopul acestui regulament este de a face reciclarea navelor mai ecologică și mai sigură.

Citeşte mai mult...
 
Comisia Europeană și Fondul European de Investiții lansează fondul BlueInvest în valoare de 75 de milioane EUR
Vineri, 14 Februarie 2020 00:00

Comisia Europeană, în parteneriat cu Fondul European de Investiții, care face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI), lansează  fondul BlueInvest. În cadrul conferinței „BlueInvest Day” desfășurate la Bruxelles, vicepreședinta BEI, Emma Navarro, și comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, au lansat un fond de investiții de capital în valoare de 75 de milioane EUR destinat economiei albastre.

Citeşte mai mult...
 
5G / Măsuri luate de Comisie pentru atenuarea riscurilor de securitate
Vineri, 07 Februarie 2020 00:00

Comisia  a aprobat setul comun de instrumente cuprinzând măsuri de atenuare convenite de statele membre pentru a răspunde riscurilor de securitate legate de introducerea tehnologiei 5G, a cincea generație de rețele mobile. Acest lucru vine în urma solicitării Consiliului de a se elabora o abordare concertată cu privire la securitatea rețelelor 5G și a adoptării de către Comisie, în martie 2019, a unei Recomandări în urma solicitării respective.

Citeşte mai mult...
 
Comisia Europeană lansează o consultare publică la nivelul UE cu privire la Planul european de luptă împotriva cancerului
Vineri, 07 Februarie 2020 00:00

Cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului, Comisia Europeană lansează o consultare publică la nivelul UE cu privire la Planul european de luptă împotriva cancerului. Consultarea va contribui la elaborarea planului, va identifica domeniile-cheie și va analiza acțiunile viitoare.

În fiecare an, în Uniunea Europeană 3,5 milioane de persoane sunt diagnosticate cu cancer. Aceasta este o problemă de sănătate gravă, care va afecta în mod direct 40 % dintre cetățenii UE, cu un impact important asupra economiilor și sistemelor de sănătate europene. Cu toate acestea, având în vedere că până la 40 % din cazurile de cancer sunt atribuite unor cauze care pot fi prevenite, sfera de acțiune și potențialul de reducere a numărului de cazuri din UE sunt imense. Astfel cum a anunțat președinta von der Leyen în orientările sale politice și după cum a fost indicat în scrisoarea de misiune a comisarului pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, Comisia va prezenta un plan european cu scopul de a reduce suferința provocată de cancer și va sprijini statele membre în îmbunătățirea gestionării și îngrijirii necesare în cazul acestei boli.

Citeşte mai mult...
 
Coronavirus (2019-nCoV): UE sprijină repatrierea a peste 440 de cetățeni și acordă ajutor Chinei
Vineri, 07 Februarie 2020 00:00

Comisia Europeană acționează pe toate fronturile pentru a susține eforturile de combatere a coronavirusului, sprijinind statele membre să își repatrieze cetățenii și furnizând servicii de urgență autorităților chineze.

Costurile aferente primelor repatrieri, de care au beneficiat 447 de cetățeni europeni care au decolat weekendul trecut din Wuhan către Franța și Germania, au fost cofinanțate prin mecanismul de protecție civilă al UE. În plus, UE a contribuit la livrarea a 12 tone de echipament individual de protecție către China ca prim ajutor de urgență. Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor, a declarat: Aș dori să mulțumesc Franței și Germaniei pentru că au sprijinit întoarcerea în siguranță a sute de cetățeni ai statelor membre UE. Este o reușită în ceea ce privește depunerea de eforturi comune la nivel european în domeniul protecției civile. De asemenea, lucrăm 24h/7z pentru a sprijini autoritățile chineze să furnizeze echipamente de protecție. Primele livrări au ajuns deja în acest sfârșit de săptămână în China, iar un ajutor suplimentar din partea UE este pe drum. Centrul de coordonare a răspunsului în situații de urgență al UE coordonează asistența din partea UE. De asemenea, UE a furnizat 10 milioane EUR pentru cercetare în domeniul vaccinurilor.

Sursa: CE

 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 3 din 401
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop