Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube

youtube


Stiri
Coronavirusul: Comisia prelungește scutirea temporară de taxe vamale și de TVA la importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție din țări terțe
Miercuri, 29 Iulie 2020 00:00

Comisia Europeană a decis recent să prelungească scutirea temporară de taxe vamale și de TVA la importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție din țări terțe. Durata acestei scutiri va fi prelungită cu 3 luni, până la 31 octombrie 2020.

Decizia se explică prin faptul că numărul de cazuri de coronavirus din statele membre constituie încă un risc la adresa sănătății publice și că în statele membre sunt încă raportate deficite de dispozitive medicale.

Citeşte mai mult...
 
Politica de coeziune: Comisia aprobă investiții în valoare de 47 de milioane de euro pentru spitalul de urgență din Regiunea de Sud-Vest a României
Miercuri, 29 Iulie 2020 00:00

Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de 47 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru construcția unui spital regional de urgență cu 800 de paturi la Craiova, în județul Dolj. Acest proiect va îmbunătăți accesul populației locale la asistență medicală de calitate, inclusiv la tratamente de chimioterapie salvatoare de vieți pentru pacienții bolnavi de cancer.

Citeşte mai mult...
 
Noul coronavirus: Comisia lansează o cerere de exprimare a interesului vizând constituirea unor parteneriate între regiunile UE privind acțiuni de reacție și de redresare inovatoare
Miercuri, 29 Iulie 2020 00:00

Comisia Europeană a lansat o cerere de exprimare a interesului vizând constituirea unor parteneriate tematice pentru a testa proiecte de inovare interregionale care să sprijine acțiuni de reacție și redresare ca urmare a pandemiei cauzate de noul coronavirus. Scopul cererii de exprimare a interesului este de a ajuta regiunile să profite de oportunitățile care se ivesc în contextul crizei, să-și crească reziliența și să-și centreze eforturile pe transformarea digitală și ecologică pentru redresarea celor mai afectate sectoare, cum ar fi sănătatea și turismul.

Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme, a declarat: „Pe baza unor acțiuni-pilot anterioare încununate de succes vizând stimularea inovării și a competitivității la nivel regional, lansarea prezentei cereri de exprimare a interesului reprezintă o nouă exemplificare a capacității și hotărârii UE de a sprijini economiile locale în vremuri atât de dificile. Centrarea eforturilor pe sănătate, pe turism, sustenabilitate și digitalizare este perfect în acord cu prioritățile Comisiei și cu reacția necesară pentru a contracara efectele crizei cauzate de noul coronavirus.

Citeşte mai mult...
 
Coronavirus: Comisia Europeană solicită luarea de măsuri privind protecția lucrătorilor sezonieri
Miercuri, 22 Iulie 2020 00:00

Comisia Europeană prezintă orientări menite să asigure protecția lucrătorilor sezonieri în UE în contextul pandemiei de COVID-19. Ea oferă orientări autorităților naționale, inspectoratelor de muncă și partenerilor sociali pentru a garanta drepturile, sănătatea și siguranța lucrătorilor sezonieri și pentru a se asigura că lucrătorii sezonieri își cunosc drepturile.

Lucrătorii sezonieri transfrontalieri beneficiază de o gamă largă de drepturi, însă, având în vedere caracterul temporar al activității lor, ei pot fi expuși într-o mai mare măsură la condiții de muncă și de trai precare. Pandemia de COVID-19 a conferit o mai mare vizibilitate acestor condiții și, în unele cazuri, le-a exacerbat. În unele cazuri, astfel de probleme pot crește riscul de apariție a focarelor de COVID-19.

Citeşte mai mult...
 
Politica privind regiunea arctică: UE lansează o consultare privind viitoarea abordare
Miercuri, 22 Iulie 2020 00:00

Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă au lansat o consultare publică referitoare la calea de urmat pentru politica Uniunii Europene privind regiunea arctică. Consultarea va permite o reflecție amplă asupra politicii UE privind regiunea arctică în fața noilor provocări și oportunități, inclusiv a ambițiilor UE în cadrul Pactului verde european. Consultarea urmărește colectarea de opinii cu privire la punctele forte și la deficiențele politicii existente, în vederea unei eventuale pregătiri a unei abordări actualizate.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 3 din 426
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop