Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri

EurActiv
EurActiv - Știri, politici europene și actori UE online extindere integrare uniunea europeană

 
UE, lider mondial în gestionarea și reciclarea deșeurilor
Vineri, 25 Mai 2018 00:00

Noile norme europene, agreate de statele membre marți, 22 mai, vor contribui la prevenirea generării de deșeuri și, în cazul în care acest lucru nu este posibil, vor permite creșterea semnificativă a ratei de reciclare a celor municipale și de ambalaje. Totodată, treptat, se va elimina depozitarea deșeurilor și va fi promovată utilizarea de instrumente economice, cum ar fi schemele de răspundere extinsă a producătorilor. Noile norme consolidează, de asemenea, „ierarhia deșeurilor”, cu alte cuvinte, statele membre sunt obligate să ia măsuri specifice pentru a privilegia mai degrabă prevenirea, reutilizarea și reciclarea decât depozitarea și incinerarea, pentru a menține întreaga UE pe calea către o economie circulară.

Citeşte mai mult...
 
Închiderea procedurii privind comerțul paralel cu medicamente
Vineri, 25 Mai 2018 00:00

Comisia Europeană a decis să închidă procedura de infringement și gestionarea plângerilor în domeniul comerțului paralel cu medicamente pentru uz uman formulate împotriva Poloniei, României și Slovaciei.

Încă de la începutul mandatului său, Comisia Juncker a urmărit cu asiduitate concretizarea priorităților sale politice. Această abordare politică se reflectă și în modul în care Comisia a tratat cazurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor (infringement). Comunicarea „Legislația UE: o mai bună aplicare pentru obținerea unor rezultate mai bune” prezintă abordarea Comisiei în ceea ce privește prioritizarea cazurilor într-un mod strategic, cântărind cu atenție diferitele interese publice și private implicate.

Citeşte mai mult...
 
O Europă mai puternică, cu ajutorul tinerilor și noilor strategii în educație și cultură
Vineri, 25 Mai 2018 00:00

Comisia continuă acțiunile în direcția creării unui Spațiu european al educației până în 2025, a consolidării dimensiunii culturale a Uniunii Europene și a încurajării participării tinerilor printr-un nou set de măsuri care include o nouă strategie pentru tineret și o nouă agendă pentru cultură.

Comisarul European pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, a declarat: „Politica în domeniul educației, culturii și tineretului joacă un rol central în construirea unei Europe reziliente, competitive și unite în viitor. Alături de primul pachet adoptat în luna ianuarie, propunerile pe care le prezentăm astăzi demonstrează eforturile susținute depuse de Comisie pentru a realiza o serie de obiective ambițioase împreună cu statele membre. Aceste măsuri vor contribui la pregătirea terenului în vederea creării Spațiului european al educației, consolidând totodată identitatea europeană și capacitându-i pe cetățeni, în special pe tineri.

Citeşte mai mult...
 
Transpunerea corectă a normelor UE privind deșeurile nucleare
Vineri, 25 Mai 2018 00:00

România și alte 8 state membre UE (Austria, Cehia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia și Ungaria) au primit joi, 17 mai, scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea obligațiilor pentru că nu au transpus în mod corect anumite cerințe din Directiva privind combustibilul uzat și deșeurile radioactive (Directiva 2011/70/Euratom a Consiliului). 

Directiva menționată instituie un cadru comunitar pentru gestionarea responsabilă și în condiții de siguranță a combustibilului uzat și a deșeurilor radioactive pentru a nu impune sarcini inutile generațiilor următoare.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 332
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop