Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri

EurActiv
EurActiv - Știri, politici europene și actori UE online extindere integrare uniunea europeană

 
Pentru români, viitorul Europei sună bine
Miercuri, 14 Martie 2018 00:00

Doi din trei români (66%) sunt optimiști în legătură cu viitorul Uniunii Europene, cu mult peste media europeană (57%). Valorile care reprezintă cel mai bine Uniunea Europeană sunt drepturile omului (34% România, 33% UE), democraţia (32% România, 33% UE) şi pacea (32% România, 40% UE). Acestea sunt câteva din concluziile raportului național pentru România, parte a studiului Eurobarometru standard 88.

Citeşte mai mult...
 
10 ani de protecție sporită împotriva substanțelor chimice
Miercuri, 14 Martie 2018 00:00

Principalele norme UE privind substanțele chimice, cuprinse în regulamentul REACH, au îmbunătățit în mod semnificativ protecția sănătății cetățenilor europeni și a mediului înconjurător, în paralel cu promovarea unor metode alternative la testarea pe animale. Pe această bază, Comisia a propus luni, 5 martie, o serie de acțiuni pentru a facilita și mai mult punerea acestora în aplicare.

Comisarul pentru piața internă și industrie, Elżbieta Bieńkowska, a declarat: „Regulamentul REACH este cea mai avansată și mai cuprinzătoare legislație privind substanțele chimice din lume; multe alte state au urmat exemplul UE în ceea ce privește reglementarea substanțelor chimice. În prezent, industria din UE produce substanțe chimice mai sigure pentru cetățeni și pentru mediu. Trebuie să valorificăm acest succes și să ne asigurăm că producătorii din UE nu se confruntă cu dezavantaje concurențiale față de producătorii din afara UE, în special asigurându-ne că bunurile importate respectă normele UE privind substanțele chimice.

Citeşte mai mult...
 
Fonduri pentru reforme structurale în 2018
Miercuri, 14 Martie 2018 00:00

24 de state membre UE vor primi asistență tehnică prin Programul de sprijin pentru reforme structurale (PSRS), conform Programului anual de lucru pentru 2018, anunțat de Comisia Europeană miercuri, 7 martie. Aceasta va sprijini derularea a peste 140 de proiecte, care se adaugă celor peste 150 selecționate în 2017.

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele pentru moneda euro și dialog social, stabilitatea financiară, serviciile financiare și Uniunea piețelor de capital, a declarat: „Deși economia Europei s-a consolidat și cunoaște o creștere constantă, sunt necesare în continuare reforme structurale pentru ca economiile noastre să fie mai stabile, mai favorabile incluziunii, mai productive și mai reziliente. Decizia de acum ne va permite să acordăm în continuare sprijin statelor membre ale UE în vederea pregătirii, conceperii și punerii în aplicare a reformelor de stimulare a creșterii.

Citeşte mai mult...
 
FinTech, servicii financiare inovatoare
Miercuri, 14 Martie 2018 00:00

Planul de acțiune pentru valorificarea posibilităților oferite de inovarea tehnologică în domeniul serviciilor financiare (FinTech), prezentat de Comisia Europeană joi, 8 martie, urmărește să permită sectorului financiar exploatarea progreselor rapide din domeniu, cum ar fi tehnologia blockchain, inteligența artificială și serviciile de tip cloud.  Noile norme vor ajuta platformele de finanțare participativă să se extindă la scara pieței unice, o primă realizare majoră în domeniu.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 319
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop