Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri

Actualitatea - Parlamentul european

EurActiv
EurActiv - Știri, politici europene și actori UE online extindere integrare uniunea europeană
  • Rusia: Atac cu un cuțit, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic
    Atacul cu un cuțit de sâmbătă dimineața din orașul rusesc Surgut, care s-a lăsat cu opt victime, a fost revendicat de organizația extremistă Statul Islamic, în ciuda faptul că autoritățile excludeau pista unui atac terorist.
  • MApN așteaptă aprobarea Congresului SUA pentru achiziția sistemului HIMARS
    Achiziția sistemului HIMARS pentru dotarea Armatei Române se află în procedură de aprobare de către Congresul SUA, după ce Departamentul de Stat al SUA a aprobat cererea, transmite Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat.
  • Profil de terorist
    Săptămâna aceasta, în Spania, au avut loc nu unul, ci trei atacuri, corelate între ele: o explozie într-o casă din Alcanar, miercuri, atacul cu furgoneta din Barcelona de joi și atacul cu o mașină din Cambrils, la doar câteva ore distanță.

 
Declarația președintelui Jean-Claude Juncker în urma atacului din Barcelona
Vineri, 18 August 2017 00:00

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a transmis, joi, 17 august, un mesaj de compansiune și de sprijin pentru pentru familiile victimelor atacului terorist din Barcelona, pentru persoanele afectate și pentru autoritățile locale.

"Sunt profund îndurerat în urma atacului terorist care a lovit inima Barcelonei. Le transmit sincere condoleanțe familiilor și celor apropiați victimelor, precum și prim-ministrului Mariano Rajoy Brey și poporului spaniol. Gândurile mele se îndreaptă către oamenii din Barcelona. Le transmit aprecierea mea atât celor care au reacționat în fața pericolului oferindu-le ajutorul celorlați, cât și forțelor de securitate care lucrează pentru menținerea siguranței populației. Comisia este la dispoziția autorităților pentru orice ajutor sau asistență necesară. Acest atac a țintit în mod deliberat persoanele care se bucură de viață, petrecând timp cu familia și cu prietenii. Nu vom fi niciodată intimidați de asemenea acte de cruzime".

Sursa: CE

 
Cel mai mare proiect de mediu, cu fonduri europene, din Slovenia
Vineri, 18 August 2017 00:00

Aproape 69 de milioane de euro vor fi investite în facilități de colectare şi tratare a apelor reziduale din capitala slovenă Ljubljana şi din oraşele Medvode şi Vodice. Astfel, 310 mii de locuitori din regiune vor beneficia de un sistem modern și extins de tratament al apelor uzate.

Proiectul, co-finanțat de UE, va contribui la protejarea pânzei freatice și la reducerea poluării în zonă. 

Comisarul Corina Creţu a declarat: "Protejarea mediului şi îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi a cetăţenilor – acesta este un exemplu concret al modului în care acționează politica de coeziune."

Proiectul presupune construcţia unei reţele de 131 de km de rețele de canalizare.

Sursa: CE

 
Portugalia: Corina Creţu a aprobat astăzi modificarea programului operațional regional pentru a ajuta statul membru să facă față incendiilor devastatoare de peste vară
Vineri, 18 August 2017 00:00

Portugalia este sprijinită în continuare prin mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene, pentru a face faţă incendiilor care au loc în această ţară. Din 12 august încoace, de când Portugalia a cerut pentru a doua oară anul acesta ajutorul UE, mai mult de 160 de pompieri, 27 de vehicule şi 4 avioane anti-incendiu sunt prezente la faţa locului şi continuă să acţioneze în zonele afectate de foc, datorită sprijinului acordat de Spania, prin intermediul Centrului de coordonare al intervenţiilor de urgenţă, al Comisiei. Pentru a veni în ajutorul acestei ţări, ca urmare a incendiilor mortale din luna iunie, care au afectat mai ales regiunea Centru, Comisia Europeană a aprobat, joi, 17 august, modificarea programului operational regional al politicii de coeziune.

Citeşte mai mult...
 
Comisarul european Corina Crețu a aprobat alocarea a peste 34 de milioane de euro pentru faza a doua a proiectului liniei 4 de metrou din Bucureşti
Vineri, 18 August 2017 00:00

34,2 milioane de euro din Fondul de coeziune, perioada 2014-2020, vor fi alocate pentru finanţarea fazei a doua a proiectului ce vizează lucrările de extindere a liniei 4 de metrou, între Parcul Bazilescu şi cartierul Străuleşti, în sectorul 1 al Capitalei. Întregul proiect urmărește construirea a aproximativ 2 km de linie de metrou şi a două staţii de metrou, Laminorului şi Străuleşti.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 287
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop