Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube

youtube
Stiri

Actualitatea - Parlamentul european

EurActiv
EurActiv - Știri, politici europene și actori UE online extindere integrare uniunea europeană

 
Comisia prezintă primele profiluri de țară în materie de cancer din Registrul european privind inegalitățile în domeniul cancerului
Vineri, 03 Februarie 2023 00:00

Planul european de combatere a cancerului: Comisia prezintă primele profiluri de țară în materie de cancer din Registrul european privind inegalitățile în domeniul cancerului

Comisia și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) au prezentat miercuri, 1 februarie, în perspectiva Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului, care va avea loc la 4 februarie, primele profiluri de țară în materie de cancer dinRegistrul european privind inegalitățile în domeniul cancerului pentru toate statele membre ale UE, Norvegia și Islanda.

Citeşte mai mult...
 
Politica de coeziune a UE: fondurile structurale și de investiții europene au sprijinit IMM-urile, locurile de muncă a milioane de persoane și producția de energie curată
Vineri, 03 Februarie 2023 00:00

În perioada 2014-2020, fondurile structurale și de investiții europene (fondurile ESI) au deblocat o investiție totală de 731 de miliarde EUR, din care 535 de miliarde EUR au fost finanțate de UE, promovând convergența socioeconomică de durată, coeziunea teritorială, Europa socială și o tranziție verde și digitală fără sincope.

Utilizarea acestor fonduri este explicată în raportul de sinteză pentru 2022 privind implementarea fondurilor ESI adoptat de Comisie.

Citeşte mai mult...
 
O etichetă de diplomă europeană comună și un statut juridic pentru universitățile europene: 10 proiecte Erasmus+ pentru a le realiza
Vineri, 03 Februarie 2023 00:00

Recent, Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret lansează 10 proiecte Erasmus+ pentru a testa noi forme de cooperare transnațională între instituțiile de învățământ superior, după cum se sublinia în Strategia europeană pentru universități în urmă cu doar un an. Aceasta este o etapă importantă în direcția realizării spațiului european al educației.

Șase dintre proiectele selectate vor examina, testa și facilita realizarea unei etichete de diplomă europeană comună, un certificat complementar calificării obținute de studenți la absolvirea programelor comune predate în contextul cooperării transnaționale între mai multe instituții de învățământ superior, pe baza unui set comun de criterii europene create prin colaborare. Celelalte patru proiecte vor permite alianțelor instituțiilor de învățământ superior, cum ar fi „universitățile europene”, să testeze noi forme de cooperare, cum ar fi un posibil statut juridic european pentru aceste alianțe.

Citeşte mai mult...
 
Planul industrial din cadrul Pactului verde: plasarea industriei europene cu zero emisii nete în poziție de lider
Vineri, 03 Februarie 2023 00:00

Comisia prezintă un plan industrial în cadrul Pactului verde pentru a spori competitivitatea industriei Europei cu zero emisii nete și pentru a sprijini tranziția rapidă către neutralitatea climatică.

Planul urmărește să asigure un mediu mai favorabil pentru extinderea capacității UE de producție a tehnologiilor și produselor cu emisii nete egale cu zero, necesare pentru a îndeplini obiectivele ambițioase ale Europei în materie de climă.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 539
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop