Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube


Stiri

EurActiv
EurActiv - Știri, politici europene și actori UE online extindere integrare uniunea europeană

 
Noi orizonturi în sectorul european al dronelor
Vineri, 23 Iunie 2017 00:00

Societatea SESAR, a cărei misiune este perfectarea sistemului european de nouă generaţie pentru administrarea spaţiului aerian, a dat publicităţii în 16 iunie, la solicitarea Comisiei Europene, schema unui concept care urmăreşte să facă din utilizarea dronelor în spaţiul aerian inferior o activitate sigură, securizată şi respectând mediul înconjurător. Aşa-numitul "U-Space", care va include spaţiul aerian de până la 150 de metri altitudine, va pune bazele dezvoltării unei pieţe robuste şi dinamice a serviciilor legate de drone în UE. Înregistrarea dronelor şi a utilizatorilor lor, identificarea lor electronică şi reperarea geografică a acestora ar trebui să devină realitate până cel târziu în anul 2019. 

Citeşte mai mult...
 
Craft Bicycle, bicicleta durabilă
Vineri, 23 Iunie 2017 00:00

"Craft Bicycle", propus de Sabin Dimian, este unul dintre cele 12 proiecte câștigătoare ale competiției "Inovare în transportul european" 2017, axată pe decarbonizarea acestui sector. El are în vedere construirea unei biciclete din materiale durabile, care să ofere, în același timp, confort în timpul deplasării și un design de excepție. Obiectivul este înlocuirea cât mai multor componente cu versiuni din alte materiale, cum ar fi bambusul, pentru a realiza o bicicletă cât mai ecologică. 

Citeşte mai mult...
 
Progrese omogene necesare în domeniul inovării
Vineri, 23 Iunie 2017 00:00

Performanțele în materie de inovare din UE au continuat să crească, în 2016, în condițiile unor progrese relativ inegale pe continent, este una dintre principalele constatări ale celui mai recent tablou de bord privind inovarea, publicat marți, 20 iunie, de Comisia Europeană. Pe ansamblu, performanțele s-au îmbunătățit în 15 țări, Suedia rămânând lider în materie de inovare, iar Lituania, Malta, Olanda, Austria și Marea Britanie fiind inovatorii cu cea mai rapidă creștere. Pe plan global, UE este pe cale de a recupera decalajele față de Canada și SUA, însă Coreea de Sud și Japonia sunt țările plasate în frunte. În rândul competitorilor la nivel internațional, China prezintă progresele cele mai rapide.

Citeşte mai mult...
 
Lumea digitală în cifre
Vineri, 23 Iunie 2017 00:00

Navigarea pe internet, conversațiile de tip chat și cumpărăturile on-line sunt printre activitățile cotidiene ce se bazează pe utilizarea unor tehnologii informaționale, cum ar fi calculatoarele de birou, computerele personale sau telefoanele inteligente. În prezent, o bună parte a timpului este petrecută în mediul virtual, din varii motive, atât la birou, cât și la școală sau universitate, acasă sau în timpul călătoriilor. Adeseori, fiecare dintre noi depinde de echipamentele digitale pentru a rămâne în contact cu familia și prietenii, pentru a se orienta în găsirea unui anume magazin, hotel sau restaurant sau pentru a-și verifica conturile personale de la bancă.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 279
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop