Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene
 

facebook

youtube

youtube
Stiri

Actualitatea - Parlamentul european

EurActiv
EurActiv - Știri, politici europene și actori UE online extindere integrare uniunea europeană

 
Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și Înaltul Reprezentant Josep Borrell vor participa la reuniunea Comunității Politice Europene din Republica Moldova
Miercuri, 31 Mai 2023 00:00

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și Înaltul Reprezentant Josep Borrell vor participa la reuniunea Comunității Politice Europene din Republica Moldova.

Joia aceasta, în data de 1 iunie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va participa la cea de a doua reuniune a Comunității Politice Europene, împreună cu Înaltul Reprezentant/vicepreședintele Josep Borrell. Reuniunea va fi găzduită de Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.

Citeşte mai mult...
 
Incendii forestiere: UE dublează flota rescEU de stingere a incendiilor pentru vara anului 2023
Miercuri, 31 Mai 2023 00:00

Ca urmare a discursului președintei von der Leyen privind starea Uniunii din septembrie anul trecut, comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a anunțat ieri, 30 mai, dublarea flotei rescEU de combatere aeriană a incendiilor forestiere pentru această vară, în cadrul evenimentului organizat pentru a marca 10 ani de activitate a Centrului de coordonare a răspunsului la situații de urgență.

Citeşte mai mult...
 
Uniunea piețelor de capital: Comisia propune noi norme care să îi protejeze pe investitorii individuali din UE și să consolideze capacitatea de acțiune a acestora
Luni, 29 Mai 2023 00:00

Comisia a adoptat astăzi un pachet privind investițiile individuale, care atribuie un rol central intereselor consumatorilor în cadrul investițiilor individuale.

Scopul propunerii Comisiei este de a le oferi investitorilor individuali (adică investitorilor „consumatori”) capacitatea de a lua decizii de investiții care să fie în concordanță cu nevoile și cu preferințele lor, asigurând totodată tratamentul echitabil și protecția adecvată a acestora. Pachetul va spori încrederea investitorilor individuali de a investi în siguranță în viitorul lor și de a profita pe deplin de uniunea piețelor de capital din UE.

Unul dintre cele trei obiective-cheie ale Comisiei din Planul de acțiune privind uniunea piețelor de capital din 2020 a fost acela de a crea condițiile pentru ca UE să fie un loc și mai sigur pentru investițiile pe termen lung ale cetățenilor. Pachetul de astăzi își propune să atingă acest obiectiv și să încurajeze participarea pe piețele de capital din UE, care este, în mod tradițional, mai modestă decât în alte jurisdicții, cum ar fi Statele Unite, în ciuda ratei foarte ridicate de economisire a europenilor. Impulsionarea uniunii piețelor de capital este, totodată, o modalitate esențială prin care să se canalizeze finanțarea privată către economia noastră și să se finanțeze tranziția verde și cea digitală.

Citeşte mai mult...
 
POST VACANT - TEAM LEADER Media, Reprezentanța Comisiei Europene în România
Vineri, 26 Mai 2023 00:00

Cine suntem

Reprezentanța Comisiei Europene în România face parte din rețeaua de birouri a DG Comunicare, aflate în toate cele 27 de state membre. Printre sarcinile noastre principale se numără raportarea politică și dezvoltarea de contacte la nivel profesional, cooperarea și legătura cu mass-media, precum și implementarea priorităților de comunicare ale Comisiei, în special comunicarea cu cetățenii. Pentru a promova o imagine a instituțiilor și a activităților Uniunii în ansamblu, reprezentanța lucrează în strânsă cooperare cu Guvernul României, cu Parlamentul și cu societatea civilă, precum și cu Biroul de informare al Parlamentului European.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 551
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop