Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre
 

facebook

youtube

youtube
Activități
EDu-Media, curs educație media
Marţi, 07 Martie 2023 00:00

EDu-Media, curs educație media

 

Dragi profesori, avem plăcerea de a vă invita la o nouă inițiativă marca Europe Direct Vaslui - cursul intensiv de formare pentru competențe media, EDu-Media!

Cursul este adresat cadrelor didactice din județul Vaslui, din învățământul liceal și gimnazial, de discipline socio-umane.

Obiectiv: combaterea dezinformării, prin dezvoltarea competențelor media și formarea cadrelor didactice din județul Vaslui, în vederea transmiterii acestor aptitudini elevilor.

Citeşte mai mult...
 
Activități Europe Direct Vaslui 2023
Luni, 30 Ianuarie 2023 00:00

Obiectivul Centrului Europe Direct Vaslui în anul 2023 este de a continua dialogul proactiv cu cetățenii județului Vaslui, de a contribui la sensibilizarea acestora cu privire la beneficiile care le sunt aduse de UE în fiecare zi și de a intermedia comunicarea între cetățeni și UE, prin preluarea și furnizarea de feedback.

Evenimentele pe care noi dorim să le implementăm în acest an, alături de voi, vor fi adaptate la nevoile comunității locale, după cum urmează:

Citeşte mai mult...
 
Vasluiul pedalează pentru o Europă verde în care pulsează o inimă sănătoasă!
Marţi, 27 Septembrie 2022 00:00

Sâmbătă, 1 octombrie, împreună cu partenerii: Clubul Lions Vaslui, Crucea Roșie Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui și Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui, vă invităm să pedalați pentru inima voastră!

Evenimentul este organizat pentru a marca Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită anual pe data de 29 septembrie, dar și în contextul în care, pe plan european, luna septembrie este dedicată evenimentelor care promovează sportul și protejarea mediului înconjurător, prin Săptămâna Europeană a Mobilității, 16-22 septembrie și Săptămâna Europeană a Sportului 23-30 septembrie.

Citeşte mai mult...
 
SOTEU 2022
Luni, 12 Septembrie 2022 00:00

În luna septembrie a fiecărui an, președintele Comisiei Europene rostește, în fața Parlamentului European, discursul privind starea Uniunii. Cu această ocazie, își prezintă viziunea asupra Uniunii și arată cum va aborda Comisia cele mai presante provocări cu care ne confruntăm în Uniunea Europeană.

Astfel, discursul de anul cesta va avea loc pe data de 14 septembrie, ora 10.00 și va aborda teme majore, precum răspunsul UE la războiul Rusiei în Ucraina, schimbările climatice, măsurile luate pentru a contracara creșterea costului vieții.

Discursul susținut de Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, va fi urmat de o dezbatere în plen, care lansează dialogul cu Parlamentul European și Consiliul în vederea elaborării programului de lucru al Comisiei pentru anul 2023.

Vă invităm să urmăriți discursul fie on-line, fie la sediul nostrum și să dezbatem împreună viitorul Europei! Ne puteți transmite opiniile voastre pe e-mail – europedirectvaslui@cjvs.eu, sau prin mesaj privat pe conturile noastre de Facebook și Instagram.


 
Vă invităm la Festival: TinFest.EU, prima ediție!
Vineri, 09 Septembrie 2022 00:00

În perioada 9 - 10 septembrie 2022, în municipiul Vaslui se va desfășura prima ediție a Festivalului pentru tineri „TIN Fest.EU”, la care suntem mândri să fim parteneri!

Vor fi organizate expoziții, ateliere cu teme care prezintă interes pentru tineri, teatru și film,


Vă invităm să participați la evenimentele propuse:

Citeşte mai mult...
 
TinFest.EU, la start
Joi, 18 August 2022 12:12

O dată la 2 ani, județul Vaslui se transformă în scena și capitala umorului românesc, prin desfășurarea Festivalului internațional de umor Constantin Tănase, festival de teatru de comedie, caricatură și umor.

În ultimii ani, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, principalul organizator al festivalului, a pus accent pe atragerea și implicarea publicului tânăr în organizarea și desfășurarea festivalului. Dincolo de activitățile de voluntariat, liceeni vasluieni au avut oportunitatea de a participa la festival în calitate de actori, „Constantin Tănase” devenind astfel un punct de lansare a tinerilor artiști.

Citeşte mai mult...
 
Călătorind prin Europa
Joi, 18 August 2022 12:11

Așa cum v-am obișnuit, pe perioada vacanței de vară, în perioada 6 iulie - 10 august, în fiecare miercuri, de la ora 9.30, am fost prezenți la Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, unde, alături de copiii înscrişi la programul „Biblioteca de Vacanţă”, am călătorit prin Europa.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 2 din 36
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop