Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre
 

facebook

youtube

youtube
Activități
Euro Quiz
Vineri, 30 Iunie 2023 00:00

Pe data de 22 iunie 2023, am avut plăcerea să-i cunoaștem pe o parte din participanții concursului Euro Quiz 2023, organizat de Comisia Europeană în România și Ministerul Educației.

În cadrul ediției de anul acesta, a 13-a de când a fost lansat prima dată acest concurs, din partea județului Vaslui au participat în total 58 de echipe de la Școli Gimnaziale din tot județul Vaslui, din care 5 s-au calificat pentru etapa națională:

Citeşte mai mult...
 
Călătorind prin Europa!
Vineri, 30 Iunie 2023 00:00

Citeşte mai mult...
 
„iREAL Talks, conversații despre dezinformare”, cu ocazia Zilei Europei
Miercuri, 07 Iunie 2023 00:00

Pentru a celebra Ziua Europei, pe data de 13 mai 2023, într-un cadru informal, am dialogat despre știrile false și despre cum putem contribui la dezvoltarea rezilienței comunității locale împotriva dezinformării, în cadrul evenimentului „iREAL Talks, conversații despre dezinformare”.

Evenimentul moderat de dl. Vitalie Cojocari, jurnalist de origine din Republica Moldova, care activează în momentul de față la postul de televiziune național, Euronews, s-a bucurat de prezența reprezentanților din mass media locală, purtătorilor de cuvânt din administrația publică locală, cadrelor didactice formate în educație media și tinerilor din județul Vaslui.

Printre subiectele abordate s-au numărat capcanele dezinformării, metode prin care putem distinge între știrile false și cele corecte, valori care stau la baza jurnalismul de calitate, dar și valori și principii care ar trebui să ne ghideze zilnic comportamentul.

 
Hai să mergem împreună să descoperim Europa!
Miercuri, 07 Iunie 2023 00:00

Încă de la începutul anului am susținut o serie de activități de informare despre Uniunea Europeană, prin care am promovat valorile, simbolurile, platformele de învățare și prioritățile politice ale Uniunii Europene în rândul preșcolarilor și elevilor de toate vârstele, profesorilor, dar și a publicului larg.

Printre acestea, campania de informare intitulată „Hai să mergem împreună să descoperim Europa!, ne-a oferit posibilitatea de a promova materialele didactice oficiale ale UE disponibile pe platforme online, precum Spațiul învățării al Comisiei Europene, Platforma pentru tineret dar și comunitatea impreuna-in.eu, în rândul elevilor peste 12 ani și cadrelor didactice din județul Vaslui. Planificată inițial să cuprindă 3 evenimente, pe parcursul lunii mai am atins și depășit acest obiectiv, în urma solicitărilor primite, ajungând până la această dată la 9 sesiuni de informare, la care au participat 258 de elevi si cadre didactice.

Citeşte mai mult...
 
Transnational citizens’ dialogue
Miercuri, 07 Iunie 2023 00:00

Pentru că ne plac foarte mult colaborările, am răspuns cu bucurie invitației colegilor de la Centrul Europe Direct din Lyon, Franța, de a participa la evenimentul organizat de aceștia,  intitulat „Transnational citizens’ dialogue” și desfășurat în Lyon, în perioada 24-26 mai 2023.

Cooperarea și valorile comune europene au fost mai întâi sărbătorite prin conferința „Joli Mois de l’Europe”, la Universitatea din Lyon. Ambiția acestui eveniment a fost de a evidenția și reinventa modurile noastre de cooperare în jurul cetățeniei europene. S-a pus accentul pe valorile noastre europene transpuse în proiectele implementate la nivel local. În cadrul primei dezbateri, ce a avut ca temă „Valorile Uniunii Europene: ce dă sens cooperării noastre pe teren și experiența concreta a cetățeniei europene”, ne-am bucurat de expertiza Reprezentanței Comisiei Europene la Paris, dna. Valerie Drezet-Humez și a dnei Gwendoline Delbos-Corfield, deputată în Parlamentul European. Temele abordate în cadrul celei de-a doua dezbatere și sesiuni de lucru au fost: politici și programe europene: implementare pe teren și construirea cooperărilor viitorului; cooperarea cu tinerii; cooperarea cu cetățenii; cooperarea cu colectivele teritoriale.

Evenimentul a fost un bun prilej de a face schimb de bune practici, dar și de a stabili viitoare colaborări  între centrele Europe Direct prezente, din Franța, Germania, Polonia, Italia și noi, din România.

 
Săptămâna Europei
Luni, 08 Mai 2023 11:52

Săptămâna dedicată Zilei Europei va fi una plină de acțiune și bucurie! Săptămâna aceasta vom fi antrenați într-o serie de evenimente care mai de care mai variate: de la cei mai mici și până la cei mai mari și mai serioși.

Astfel îi vom ajuta pe piticii de la Grădinița nr. 17 Vaslui să descopere primele noțiuni despre Europa împreună cu partenerii noștri de la Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Citeşte mai mult...
 
EDu-Media
Luni, 08 Mai 2023 11:28

În perioada 23-24 martie am organizat și desfășurat, la sediul nostru, cursul intensiv de educație media, dedicat cadrelor didactice din județ, EDu-MEdia.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 2 din 38
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro