Activități

Activităţi Europe Direct Vaslui în 2017

Anul 2017 este un an cu o mare încărcătură simbolică atât pentru continentul European, cât şi pentru România. Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la semnarea celor două tratate ce stau la baza construcţiei Europene, Tratatul de instituire a Comunităţii Europene a Energiei Atomice si Tratatul de instituire a Comunităţii Economice Europene, 30 de ani de programe europene de succes la nivel european prin derularea programului Erasmus+ şi 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Din acest motiv am pregătit multe activităţi frumoase, la care vă invităm să participaţi!

Citeşte mai mult

Tinerii ne învaţă “Să fim mai buni”

„Să fim mai buni” nu este doar un îndemn, ci numele piesei de teatru prezentată astăzi de un grup de elevi talentaţi de la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" Vaslui, sub îndrumarea domnului profesor doctor Gherghe Adrian, coordonatorul Cercului de Creaţie Literară din cadrul Palatului Copiilor Vaslui şi a doamnei profesor Ciobanu Liliana, cadru didactic la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" Vaslui.

Citeşte mai mult

Să fim mai buni!

Demnitatea umană, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept şi respectarea drepturilor omului sunt valori care se regăsesc în toate tratatele Uniunii Europene. Încă de la înfiinţare, unul dintre obiectivele principale ale UE este promovarea drepturilor omului, pe plan intern și mondial.

Citeşte mai mult

Cei mai mici europeni

În luna decembrie 2016 am fost vizitaţi de copiii de la grupa mare a Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 15 Vaslui, însoţiţi de doamnele educatoare Bejan Cristina şi Pârcălabu Tatiana. Cei mici au aflat care sunt simbolurile europene, au primit materiale promoţionale şi informative, iar la final ne-au încântat şi bucurat cu un  mini recital de colinde.

Erasmus+ la Bârlad

Pe data de 06 decembrie 2016 am participat cu mare plăcere la evenimentul de lansare a două proiecte europene în domeniul formării profesionale, implementate de Colegiul Tehnic "Alexandru Ioan Cuza" Bârlad.


Citeşte mai mult

Meserii Europene la Şcoala Postliceală FEG Education Vaslui

Pe 28 noiembrie 2016, începând cu ora 15, am organizat cea de-a treia dezbatere din seria "Meserii Europene", la Şcoala Postliceală FEG Education Vaslui. De data aceasta participanţii nu au mai fost elevi de liceu, ci persoane care au absolvit deja o formă de învăţământ obligatorie sau chiar superioară şi care acum studiază pentru a se califica sau recalifica pentru meseria de asistent medical generalist.

Citeşte mai mult

Meserii Europene la Huşi

Ultima dezbatere din seria "Meserii Europene" a avut loc pe data de 29 noiembrie, la Liceul Tehnologic "Ioan Corivan" Huşi, începând cu ora 13.00.

La fel ca şi la celelalte întâlniri participanţii au primit informaţii despre Situaţia învăţământului profesional şi tehnic, anul şcolar 2016-2017, în municipiul Vaslui” şi despre “Introducerea învăţământului dual ca formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnic”, de la doamna prof. Maria Ciulei, inspector pentru învăţământul profesional şi tehnic din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.

Citeşte mai mult