Activități

Ziua Europeană a Limbilor

În fiecare an, pe 26 septembrie, Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită în întreaga Europă. Anul acesta, în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural, Europe Direct Vaslui a celebrat diversitatea lingvistică la Biblioteca județeană "N. M. Spătaru" Vaslui alături de elevi de la Liceul Teoretic “Emil Racoviță” și Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” Vaslui, prin participarea la evenimentul “Ziua europeană a limbilor la bibliotecă” și la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui împreună cu elevii clasei a-IX-a H.

Mulțumim pentru colaborare și pentru momentele artistice susținute de tinerii europeni!

 Pentru mai multe fotografii, vă invităm pe pagina noastră de Facebook, @EuropeDirectVaslui.


Campania EU & ME promovată la Vaslui

Pe data de 15 august  am avut plăcerea să promovăm programele Uniunii Europene destinate tinerilor, precum şi cea mai nouă campanie de comunicare a Comisiei Europene, EU & ME (UE & EU), în Parcul Copou al municipiului Vaslui.

Acţiunea a făcut parte din cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui, de către Primăria Municipiului Vaslui, în perioada 12-15 august 2018.

Simultan, în Parcul Copou, s-a desfăşurat şi un spectacol coregrafic la care au participat foarte mulţi tineri. Aceştia, dar şi trecătorii, au primit din partea noastră, pe lângă multe informaţii utile despre drepturile europene, şi broşuri informative. 

O şansă pentru viitor

La începutul lunii iulie, mai exact pe data de 3, am avut plăcerea să primim în vizită un grup de tineri din comuna Laza. Aceştia nu au venit singuri, ci însoţiţi de preotul paroh Andrei Creţu, de la Parohia Sauca, comuna Laza.

Vizita face parte din proiectul "O şansă pentru viitor", derulat de preotul paroh, ce are ca obiectiv reducerea abandonului şcolar în rândul tinerilor din judeţul Vaslui. Aflat la cea de-a 2- a ediţie, proiectul prevede excursii şi vizite la instituţii publice şi la reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţ, pentru a le stârni curiozitatea tinerilor pentru anumite meserii şi a le oferi astfel puţină orientare profesională.

Noi am împărtăşit planuri de viitor cu tinerii prezenţi şi   le-am atras atenţia asupra drepturilor şi oportunităţilor pe care le oferă Uniunea Europeană în vederea dezvoltării personale şi profesionale.

Călătorind prin Europa!

Vara aceasta, începând cu luna iulie şi până la jumătatea lunii august, am călătorit imaginar prin ţările Europei, alături de copiii înscrişi la programul „Biblioteca de Vacanţă”, desfăşurat de Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

„Biblioteca de Vacanţă” cuprinde programe educative pentru copii cu vârste între 7-14 ani, precum cursuri de limbi străine, ateliere de creaţie, de comunicare prin joc, ateliere muzicale sau de pictură şi multe altele.

Citeşte mai mult

Meet. Ask. Discuss.

Alegerile europene din 2019, Summitul ce va avea loc la Sibiu, anul viitor, #Road2Sibiu, viitorul Europei, bugetul UE, GDPR doar câteva dintre subiectele abordate la Adunarea Generală Anuală a Centrelor Europe Direct din Europa, la care am participat şi noi, prin coordonatorul Centrului.

Întâlnirea a avut loc la Bruxelles, în perioada 4-6 iunie şi a fost un bun prilej pentru reprezentanţii Europe Direct să participe la seminarii practice menite să ne îmbunătăţească activitatea de comunicare.

Urmează în octombrie, tot la Bruxelles, să fim instruiţi cu cele mai noi informaţii despre alegerile europarlamentare.

Simbolurile europene de Ziua Europei

Pe 9 mai anul acesta, am sărbătorit Ziua Europei şi alături de elevii Liceului Tehnologic "Ion Mincu" Vaslui şi Colegiului Economic "Anghel Rugină" Vaslui, în cadrul schimbului de experiență ,,Împreună, devenim mai buni!”, derulat de cele două unități de învățământ.

Pe lângă importanţa zilei cu triplă semnificaţie, elevii au aflat şi identificat simbolurile cele mai reprezentative ale celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Europa care protejează

Vineri, 11 mai 2018, la iniţiativa doamnei profesor Alexa Elena, am avut plăcerea să dezvăluim eforturile pe care le face UE pentru reducerea sărăciei şi poluării, elevilor de la Şcoala Gimnazială "Constantin Parfene" Vaslui. Participanţii, elevi ai claselor VI-a C şi a VIII-a B, au realizat portretul voluntarului perfect, au fost antrenaţi în identificarea soluţiilor la problemele societăţii actuale şi au notat Corpul European de Solidaritate, pentru planurile lor de viitor. Activitatea a contribuit, astfel, la dezvoltarea simţului civic şi a competenţelor socio-emoționale în rândul elevilor.