Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre
 

facebook

youtube

youtube
Activități
Europa Literară, ediția a II-a, la final
Miercuri, 16 Septembrie 2020 00:00


În perioada 11 august - 11 septembrie 2020 am avut plăcerea să desfășurăm cea ce-a doua ediție a   concursului Europa Literară, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și Palatul Copiilor Vaslui, prin Cercul de Creație Literară.

La fel ca la prima ediție, și de această dată, invitam invitat publicul vasluian să ne transmită, până pe 4 septembrie 2020, o fotografie artistică cu o carte ce aparține unui autor european și o scurtă descriere/recomandare despre acea carte. Totuși, diferența la această ediție este că, în competiție au fost acceptate doar acele cărți care aparțin autorilor născuți în 18 dintre cele 27 state membre UE, state ce nu au fost menționate în prima ediție, precum: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Ungaria.

Citeşte mai mult...
 
Centrul de Informare Europe Direct Vaslui se alătură inițiativei globale We, the Internet!
Marţi, 15 Septembrie 2020 00:00


Centrul de Informare Europe Direct Vaslui se alătură inițiativei globale We, the Internet ca partener regional al GEYC - Group of the European Youth for Change, coordonatorul proiectului în România.

Citeşte mai mult...
 
Europa Literară, ediția a II-a
Marţi, 11 August 2020 08:00


Începând de astăzi, alături de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și Palatul Copiilor Vaslui, prin Cercul de Creație Literară, vă invităm, din nou, la lectură europeană, în cadrul concursului Europa Literară, ediția II.La fel ca la prima ediție, și de această dată, invităm publicul larg să ne transmită, până pe 4 septembrie 2020, o fotografie artistică cu o carte ce aparține unui autor european și o scurtă descriere/recomandare despre acea carte. Totuși, diferența la această ediție este că, în competiție vor fi acceptate doar acele cărți care aparțin autorilor născuți în 18 dintre cele 27 state membre UE, state ce nu au fost menționate în prima ediție, precum: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Ungaria.

Pentru a vă înscrie în concurs, rugăm persoanele interesate, să ne transmită fișa de înscriere și un acord parental(doar în cazul participanților minori) alături de fotografii, pe adresa noastră de e-mail, europedirectvaslui@cjvs.eu, sau pe conturile de socializare, de pe Facebook și Instagram.

Pentru a fi câștigătoare, fotografiile trebuie să fie cât mai creative și originale, iar descrierea cărților să conțină trăirile si sentimentele cititorilor din timpul lecturii, ce i-a impresionat sau marcat pe aceștia la acea carte.

 

În cadrul competiției, vor fi premiate cel puțin 5 persoane, atât prin votul publicului pe paginile noastre de Facebook și Instagram, precum și prin analiza juriului, format din reprezentanții Organizatorilor. Premiile vor consta în diplome și broșuri pentru toate persoanele înscrise, adeverințe, acolo unde va fi cazul, precum și materiale promoționale unice personalizate cu logo-ul Comisiei Europene în România și Europe Direct Vaslui, pentru cele mai bune înscrieri.

La finalul acestui concurs, organizatorii vor realiza o carte digitală cu titlul „Europa Literară”, ce va purta amprenta participanților, fiind o colecție a trăirilor și emoțiilor create de autori în mintea și sufletul cititorilor, ce va fi distribuită online.

Informații suplimentare sunt disponibile în Regulamentul concursului. 

Regulamentul concursului


 

Acord parental


 

Fisa inscriere
 
NO Fake NO Hate
Marţi, 12 Mai 2020 00:00

Nu de puține ori ne lovim de știri care își încep titlurile cu ,,Incredibil!" sau ,,Senzațional!", iar noi, aproape automat dăm click, nu-i așa? Ei, atunci sunt șanse mari ca acele știri să fie unele copiate, simplificate sau chiar fabricate. Aceste știri apar atunci când se caută atragerea unui public cât mai larg din motive publicitare, din diferite interese politice, economice sau chiar pentru a discredita ceva sau pe cineva. Dar sunt și cazuri în care jurnalistul, din lipsă de profesionalism, creează o știre falsă fără să își dea seama, omițând informații esențiale. În cadrul campaniei noastre ,,No Fake, No Hate" sperăm să descoperim împreună cum să facem diferența între fals și realitate. Ținem aproape de la distanță!

 
Europa literara
Luni, 11 Mai 2020 00:00

În perioada 22 aprilie – 9 mai am avut plăcerea să desfășurăm frumosul concurs Europa Literară, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și Palatul Copiilor Vaslui, prin Cercul de Creație Literară.

Având ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare asupra literaturii europene, prin stimularea și promovarea lecturii în rândul publicului larg al județului Vaslui, considerăm că acest concurs și-a atins scopul având în vedere numărul mare al participanților și diversitatea acestora.

Citeşte mai mult...
 
Europa literara
Miercuri, 22 Aprilie 2020 00:00 

Regulamentul concursului


 

Acord parental

 
Harta Europeană a Solidarității
Miercuri, 15 Aprilie 2020 00:00


În perioada 19 martie – 3 aprilie 2020, am avut plăcerea să desfășurăm concursul de desene Harta Europeană a Solidarității, dedicat publicului larg, cu scopul promovării valorilor europene.

La concurs s-au încris 50 de elevi, din județele Vaslui, Iași și Constanța, ceea ce pentru noi a fost o premieră, precum și o surpriză foarte plăcută. Aceștia și-au demonstrat talentul artistic prin 58 de desene autentice despre România, Franța, Italia, Germania, Spania și alte multe țări, chiar și din afara spațiului UE. Vă invităm să le admirați pe toate, pe pagina noastră de Facebook!

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 6 din 36
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop