Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre
 

facebook

youtube

youtube


Activități
O şansă pentru viitor
Marţi, 21 August 2018 00:00

La începutul lunii iulie, mai exact pe data de 3, am avut plăcerea să primim în vizită un grup de tineri din comuna Laza. Aceştia nu au venit singuri, ci însoţiţi de preotul paroh Andrei Creţu, de la Parohia Sauca, comuna Laza.

Vizita face parte din proiectul "O şansă pentru viitor", derulat de preotul paroh, ce are ca obiectiv reducerea abandonului şcolar în rândul tinerilor din judeţul Vaslui. Aflat la cea de-a 2- a ediţie, proiectul prevede excursii şi vizite la instituţii publice şi la reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţ, pentru a le stârni curiozitatea tinerilor pentru anumite meserii şi a le oferi astfel puţină orientare profesională.

Noi am împărtăşit planuri de viitor cu tinerii prezenţi şi   le-am atras atenţia asupra drepturilor şi oportunităţilor pe care le oferă Uniunea Europeană în vederea dezvoltării personale şi profesionale.

 
Călătorind prin Europa!
Luni, 20 August 2018 00:00

Vara aceasta, începând cu luna iulie şi până la jumătatea lunii august, am călătorit imaginar prin ţările Europei, alături de copiii înscrişi la programul „Biblioteca de Vacanţă”, desfăşurat de Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

„Biblioteca de Vacanţă” cuprinde programe educative pentru copii cu vârste între 7-14 ani, precum cursuri de limbi străine, ateliere de creaţie, de comunicare prin joc, ateliere muzicale sau de pictură şi multe altele.

Citeşte mai mult...
 
Meet. Ask. Discuss.
Joi, 21 Iunie 2018 10:53

Alegerile europene din 2019, Summitul ce va avea loc la Sibiu, anul viitor, #Road2Sibiu, viitorul Europei, bugetul UE, GDPR doar câteva dintre subiectele abordate la Adunarea Generală Anuală a Centrelor Europe Direct din Europa, la care am participat şi noi, prin coordonatorul Centrului.

Întâlnirea a avut loc la Bruxelles, în perioada 4-6 iunie şi a fost un bun prilej pentru reprezentanţii Europe Direct să participe la seminarii practice menite să ne îmbunătăţească activitatea de comunicare.

Urmează în octombrie, tot la Bruxelles, să fim instruiţi cu cele mai noi informaţii despre alegerile europarlamentare.

 
Simbolurile europene de Ziua Europei
Joi, 21 Iunie 2018 00:00

Pe 9 mai anul acesta, am sărbătorit Ziua Europei şi alături de elevii Liceului Tehnologic "Ion Mincu" Vaslui şi Colegiului Economic "Anghel Rugină" Vaslui, în cadrul schimbului de experiență ,,Împreună, devenim mai buni!”, derulat de cele două unități de învățământ.

Pe lângă importanţa zilei cu triplă semnificaţie, elevii au aflat şi identificat simbolurile cele mai reprezentative ale celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

 
Europa care protejează
Joi, 21 Iunie 2018 00:00

Vineri, 11 mai 2018, la iniţiativa doamnei profesor Alexa Elena, am avut plăcerea să dezvăluim eforturile pe care le face UE pentru reducerea sărăciei şi poluării, elevilor de la Şcoala Gimnazială "Constantin Parfene" Vaslui. Participanţii, elevi ai claselor VI-a C şi a VIII-a B, au realizat portretul voluntarului perfect, au fost antrenaţi în identificarea soluţiilor la problemele societăţii actuale şi au notat Corpul European de Solidaritate, pentru planurile lor de viitor. Activitatea a contribuit, astfel, la dezvoltarea simţului civic şi a competenţelor socio-emoționale în rândul elevilor.

 
Drumul către Europa
Joi, 21 Iunie 2018 00:00

Pe data de 16 mai am avut onoarea să jucăm rolul cărţii "Drumul către Europa", din cadrul evenimentului "Biblioteca vie", organizat de Biblioteca Judeţeană "Nicolae Milescu Spătarul" Vaslui.  

Tinerii cititori, elevi de la liceele din Vaslui, au aflat povestea Uniunii Europene, cea care îi sprijină să studieze şi să se perfecţioneze, pentru a-şi îndeplini visele!

 
Călătorind prin Europa!
Joi, 21 Iunie 2018 00:00

Până la sfârşitul verii, în fiecare marţi, de la ora 09.00, vom călători imaginar prin ţările Europei, alături de copiii înscrişi la programul „Biblioteca de Vacanţă”, desfăşurat de Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătaru” Vaslui. Biblioteca Judeţeană Vaslui organizează în fiecare an, pe toată durata vacanţei de vară, „Biblioteca de Vacanţă”, ce cuprinde programe educative pentru copii cu vârste între 7-14 ani.

 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 6 din 31
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop