Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre
 

facebook

youtube


Activități
Simbolurile europene de Ziua Europei
Joi, 21 Iunie 2018 00:00

Pe 9 mai anul acesta, am sărbătorit Ziua Europei şi alături de elevii Liceului Tehnologic "Ion Mincu" Vaslui şi Colegiului Economic "Anghel Rugină" Vaslui, în cadrul schimbului de experiență ,,Împreună, devenim mai buni!”, derulat de cele două unități de învățământ.

Pe lângă importanţa zilei cu triplă semnificaţie, elevii au aflat şi identificat simbolurile cele mai reprezentative ale celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

 
Europa care protejează
Joi, 21 Iunie 2018 00:00

Vineri, 11 mai 2018, la iniţiativa doamnei profesor Alexa Elena, am avut plăcerea să dezvăluim eforturile pe care le face UE pentru reducerea sărăciei şi poluării, elevilor de la Şcoala Gimnazială "Constantin Parfene" Vaslui. Participanţii, elevi ai claselor VI-a C şi a VIII-a B, au realizat portretul voluntarului perfect, au fost antrenaţi în identificarea soluţiilor la problemele societăţii actuale şi au notat Corpul European de Solidaritate, pentru planurile lor de viitor. Activitatea a contribuit, astfel, la dezvoltarea simţului civic şi a competenţelor socio-emoționale în rândul elevilor.

 
Drumul către Europa
Joi, 21 Iunie 2018 00:00

Pe data de 16 mai am avut onoarea să jucăm rolul cărţii "Drumul către Europa", din cadrul evenimentului "Biblioteca vie", organizat de Biblioteca Judeţeană "Nicolae Milescu Spătarul" Vaslui.  

Tinerii cititori, elevi de la liceele din Vaslui, au aflat povestea Uniunii Europene, cea care îi sprijină să studieze şi să se perfecţioneze, pentru a-şi îndeplini visele!

 
Călătorind prin Europa!
Joi, 21 Iunie 2018 00:00

Până la sfârşitul verii, în fiecare marţi, de la ora 09.00, vom călători imaginar prin ţările Europei, alături de copiii înscrişi la programul „Biblioteca de Vacanţă”, desfăşurat de Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătaru” Vaslui. Biblioteca Judeţeană Vaslui organizează în fiecare an, pe toată durata vacanţei de vară, „Biblioteca de Vacanţă”, ce cuprinde programe educative pentru copii cu vârste între 7-14 ani.

 
Cei mai buni au câştigat. Finala concursului „EU aleg Europa”
Vineri, 11 Mai 2018 00:00

Ieri, 10 mai 2018, a avut loc şi finala mult aşteptată a concursului „EU aleg Europa”.

După o un concurs lung, desfăşurat pe mai multe etape, cu o bibliografie stufoasă, uneori poate neprietenoasă, presărată de detalii tehnice şi legislative ale Uniunii Europene, după un test de preselecţie, două semifinale şi o finală tensionate, ce au cuprins 72 de întrebări despre Uniunea Europeană, după o situaţie de baraj, presaţi de cronometru şi cuprinşi de emoţie, cei 6 tineri care au rezistat până la final şi au câştigat concursul „EU aleg Europa”, sunt:

- Pavel Petronela si Grigoraş Gelu Tiberiu de la Colegiul Economic “Anghel Ruginã”, ce au acumulat 80 de puncte, câştigând astfel locul I;

- Adrian Sebastian şi Munteanu Victor de la Liceul „Ştefan Procopiu” Vaslui, ce au acumulat 70 de puncte, câştigând astfel locul II;

-  Paşcu Mihaela şi Libiţ Mãlina de la Liceul „Emil Racovitã” Vaslui, ce au acumulat 60 puncte, câştigând astfel locul III.

Citeşte mai mult...
 
Semifinale cu emoţii, de Ziua Europei
Joi, 10 Mai 2018 00:00

Pe data de 9 mai, zi cu triplă semnificație pentru români, am sărbătorit şi  Ziua Europei, prin concursul cunoștințe despre Uniunea Europeană, Parlamentul European și alegerile europene, « EU aleg Europa ».

Concursul, de tipul « Cine ştie, câştigă », se desfăşoară pe durata a 2 zile şi a debutat pe 9 mai, cu cele două Semifinale, în cadrul cărora au concurat 6 licee din judeţul Vaslui:

Citeşte mai mult...
 
De Ziua Europei, „EU aleg Europa!”
Vineri, 04 Mai 2018 00:00


Dragi vasluieni, cu ocazia Zilei Europei, avem plăcerea să vă invităm la concursul de cunoştinţe despre Uniunea Europeană „EU aleg Europa!”, dedicat liceelor din judeţul Vaslui, ce se va desfăşura sub formă de spectacol cu public.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 5 din 30
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop