Activități

Regulamentul Concursului fotografie dedicat aniversării Zilei Europei

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari ameninţări asupra mediului, cadrului social şi economic. Încălzirea globală va fi principalul factor care va provoca dispariţia unor specii, în decursul acestui secol, spun specialiştii. Observaţiile indică creşteri ale temperaturilor medii globale ale apei şi ale oceanului, o topire extinsă a zăpezii şi gheţii şi creşterea globală medie a nivelului mării. Este foarte probabil ca, în mare parte, încălzirea să poată fi pusă pe seama emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din activităţi umane.

Citeşte mai mult

Moş Crăciun a venit la EUROPE DIRECT Vaslui

Marţi, 22 decembrie, începând cu orele 11.00, Centrul de Resurse pentru Afaceri Vaslui a gazduit festivitatea de premiere a elevilor participanţi la concursul de proiecte de comunicare pe teme de mediu „Energie şi schimbarile climatice”, organizat de Centrul de Informare EUROPE DIRECT Vaslui.

Citeşte mai mult

Lista premii concurs proiecte de comunicare Europe Direct Vaslui

1. Liceul ”MIHAIL KOGALNICEANU” VASLUI – PREMIUL I
Dir. DOBRE ANGELICA
Prof.coordonator – CIOCOIU MIHAELA DUMITRITA

Citeşte mai mult

Dezbateri publice pe teme europene

Prioritate de comunicare pentru Comisia Europeană, Căderea Cortinei de Fier a fost adusă în discuţia vasluienilor prin intermediul dezbaterii publice care a avut loc pe 1 octombrie.
Evenimentul defăşurat în sala “Ştefan cel Mare” a Consiliului Judeţean Vaslui şi a fost mediată de domnul profesor Nicolae Ionescu, inspector şcolar istorie/ştiinţe socio-umane în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.

Citeşte mai mult

Ziua Europeană a limbilor, ediţia a V-A

În fiecare an, pe 26 septembrie sărbătorim bogăţia lingvistică a Europei, cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene cât şi mulţimea de dialecte regionale. Limba este expresia cea mai directă a culturii unui popor, iar într-o Europă multiculturală, cunoaşterea mai multor limbi contribuie la o mai bună comunicare între cetăţenii săi, la şansa de a studia, de a lucra în orice parte a lumii.

Citeşte mai mult

Satul vasluian se va schimba odată cu noi!

Marţi, 1 septembrie 2009, Consiliul Local al Municipiului Huşi a fost gazda seminarului „Politica Agricolă a Uniunii Europene – Oportunităţi de finanţare pentru dezvoltare rurală”.

Citeşte mai mult

Satul vasluian se va schimba odată cu noi!

Luni, 24 august 2009, Consiliul judeţean Vaslui a fost gazda seminarului „Politica Agricolă a Uniunii Europene – Oportunităţi de finanţare pentru dezvoltare rurală”.
La eveniment au participat 45 de persoane fizice şi juridice publice şi private (autorităţi locale, mici întreprinzători, fermieri) care au manifestat interes pentru obţinerea de finanţări nerambursabile europene în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, din 30 de localităţi din comunele limitrofe municipiului Vaslui.

Citeşte mai mult