Activități

Europe Direct Vaslui, premiant

În perioada 30 septembrie - 05 octombrie 2013, reprezentanții centrelor de informare Europe Direct din țară au participat la un training urmat de o sesiune de instruire si un concurs de comunicare, la Timisoara. Organizat de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România, trainingul, ce face parte din programul anual de formare adresat celor 31 de Centre de Informare Europe Direct din România, a abordat teme precum :

Citeşte mai mult

Cunoașteți-vă drepturile, ediţia a II-a!

Vineri, 6 septembrie, începând cu orele 12.00, reprezentanţii Centrului Europe Direct Vaslui au participat, cu stand propriu, la a XI-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari, eveniment organizat în Parcul Copou Vaslui, de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui, în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui și Primăria Municipiului Vaslui. Participarea la târg are ca scop informarea vasluienilor cu privire la drepturile pe care le conferă calitatea de cetățean european. O acțiune similară a fost organizată anul acesta în aprilie, în cadrul expoziţiei „Ouă încondeiate. Icoane. Expoziție. Atelier. Vânzare.”. Vizitatorii expoziţiei au demonstrat interes față de drepturile europene, considerând acțiunea de bun augur și materialele informative extrem de utile.

Citeşte mai mult

Guvernanță economică europeană

În perioada 27–30 august, reprezentanții centrelor de informare Europe Direct din țară, consilieri de comunicare sau coordonatori, au participat la un training urmat de o sesiune de instruire la Colibița, judeţul Bistriţa-Năsăud. Organizat de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România, trainingul, ce face parte din programul anual de formare adresat celor 31 de centre de informare Europe Direct din România, a avut ca temă Guvernanța Economică Europeană.

Citeşte mai mult

Ziua Europei la Vaslui!

Ca în fiecare an de 9 mai, Europe Direct Vaslui a sărbătorit, alături de cetăţenii vasluieni, Ziua Europei.  Anul acesta când se împlinesc 20 de ani de la semnarea Tratatului de la Maastricht, tratat ce a introdus pentru prima oară conceptul de cetăţenie europeană, Centrul de Informare Europe Direct Vaslui a organizat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, un concurs de tipul „Cine ştie, câştigă”, având ca tematică „drepturile europene”, pentru a promova conceptul de cetăţenie europeană şi avantajele care decurg din acest statut.

Citeşte mai mult

Europa celebrează...drepturile europene!

Ziua de 9 mai reprezintă o dată de referinţă în istoria Uniunii Europene, un simbol al păcii şi unităţii în Europa. Ca în fiecare an, Centrul Europe Direct sărbătorește Ziua Europei alături de cetățenii vasluieni prin activităţi care promovează valorile europene.


Anul acesta, Centrul Europe Direct organizează, în contextul Anului European al Cetățenilor, concursul între licee, „Noi construim viitorul Europei”, ce are ca tematică drepturile cetăţenilor europeni.

Citeşte mai mult

Cunoașteți-vă drepturile!

Sâmbătă, 27 aprilie, începând cu orele 12.00, reprezentanţii Centrului Europe Direct Vaslui au participat, cu stand propriu, la expoziţia „Ouă încondeiate. Icoane. Expoziție. Atelier. Vânzare.”, eveniment organizat la Silver Mall, de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui, în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui, Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, Muzeul „Tradiţiilor” Muntenii de Sus şi Silver Mall Vaslui.

Citeşte mai mult

Campania “Europa, casa noastră” la Vaslui !

Luni, 22 aprilie, comunicatorii campaniei naţionale „Europa, casa noastră” derulată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, au avut întâlniri cu elevii Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui, precum și cu elevii Școlii Gimnaziale din localitatea Lipovăț, judeţul Vaslui.

Citeşte mai mult