Activități

Voluntar de Crăciun!

Pentru cei mai mulţi dintre noi, sărbătorile de iarnă reprezintă o perioada frumoasă a anului, o perioadă pe care o petrecem alături de prieteni şi de familie. Însă pentru cei mai puţin norocoşi, care se luptă cu boli, lipsuri materiale sau care nu au pe nimeni aproape, perioada sărbătorilor de Crăciun poate fi un moment de sfârşit de an aspru şi singuratic.

Citeşte mai mult

Fii voluntar! Schimbă în bine mediul în care trăieşti!

Declararea anului 2011 drept “Anul European al Voluntariatului” a reprezentant pentru copiii din localitatea Bălteni o ocazie de a le demonstra fraţilor mai mari, parinţilor şi bunicilor, că pot înfrumuseţa imaginea satului în care trăiesc.
Vineri, 18 noiembrie, după ora prânzului, o echipa de 50 de elevi, cărora li s-au alăturat cadre didactice de la Şcoala cu clasele I-VIII Bălteni au participat la o activitate de colectare a deşeurilor în localitatea Bălteni.

Citeşte mai mult

Campania “Casa noastră, Europa”, la Vaslui

“Europa, casa noastră” este o campanie de informare şi comunicare anuală, menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar, fiind derulată în şcolile şi liceele din întreaga ţară, în numele Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Citeşte mai mult

Săptămâna Mobilităţii Europene şi la Vaslui

În perioada 16 – 22 septembrie 2011, întreaga Uniune Europeană a desfăşurat cea mai cunoscută campanie de imagine în vederea sensibilizării cetăţenilor în a folosi preponderent transportul public local. Această campanie poartă numele de Săptămâna Mobilităţii Europene şi este o campanie de sensibilizare, care vizează conştientizarea cetăţenilor şi îndrumarea acestora spre utilizarea transportului public, mersul cu bicicleta, sportul şi mersul pe jos.

Citeşte mai mult

„Fii voluntar! Implica-te într-un proiect!”

După cum ştiţi deja, anul 2011 a fost desemnat Anul European al Voluntariatului şi în toată Uniunea Europeană sunt programate evenimente, expoziţii, activităţi de voluntariat.

Citeşte mai mult

Întrunirea Reţelei EUROPE DIRECT

În perioada 22-28 august 2011, reprezentanţii Reţelei Centrelor de Informare EUROPE DIRECT din întreaga ţară s-au reunit la seminarul anual, desfăşurat la Crişan, judeţul Tulcea.

Citeşte mai mult

Pinocchio a revenit pe scena vasluiană

Succesul incontestabil de care s-a bucurat caravana papuşilor, anul trecut, ne-a determinat să continuam această activitate şi în 2011. Evenimentul face parte dintr-o serie de reprezentaţii ce se vor derula, până la finele acestui an, în comunitaţile rurale şi urbane ale judeţului Vaslui, utilizand ca multiplicatori de informaţie şcolarii şi preşcolarii care vor împartăşi din cunoştinţele dobândite colegilor şi familiilor lor.

Citeşte mai mult