Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre
 

facebook

youtube

youtube


Activități
Lansarea Anului European al Cetăţenilor și lansarea rețelei Europe Direct România
Joi, 14 Februarie 2013 00:00

Reprezentanța Comisiei Europene și Biroul de Informare al Parlamentului European în România au organizat, în perioada 11 - 13 februarie 2013, evenimentul de lansare a Anului European al Cetățenilor și de inaugurare a noii rețele Europe Direct România.

Fiind puntea dintre Comisia Europeană şi cetăţeni, centrele Europe Direct joacă un rol important în promovarea Anului European, precum şi a priorităţilor de comunicare ale Uniunii Europene, “cetăţenia europeană” fiind anul acesta una dintre priorităţi.

Citeşte mai mult...
 
Liber să fiu EU!
Joi, 20 Decembrie 2012 00:00

Consiliul Judeţean Vaslui, prin Centrul de Informare EUROPE DIRECT, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui, a organizat în luna noiembrie, concursul de regie şi film de scurt metraj „Liber să fiu EU!”, adresat elevilor de liceu din judeţul Vaslui.

Citeşte mai mult...
 
Târgul proiectelor europene de succes
Marţi, 18 Decembrie 2012 00:00

Problematica accesării fondurilor europene reprezintă o preocupare majoră la nivel comunitar, deoarece prin implementarea de proiecte se poate atinge obiectivul major al Uniunii Europene, acela de a elimina disparităţile dintre regiuni şi de a contribui la dezvoltarea lor socio – economică. Pentru aceasta, cetăţenii, fie ei reprezentanţi ai autorităţilor publice, private, ai organizaţiilor neguvernamentale sau pur şi simplu persoane fizice interesate în accesarea de fonduri nerambursabile, au nevoie, pe lângă informaţii corecte şi actualizate, de îndrumare şi sprijin din partea instituţiilor avizate în domeniu. Astfel, Consiliul Judeţean Vaslui, prin Centrul de Informare EUROPE DIRECT Vaslui, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţului Vaslui, a organizat luni, 17 decembrie, la Centrul de Resurse pentru Afaceri Vaslui, TÂRGUL PROIECTELOR EUROPENE DE SUCCES.

Citeşte mai mult...
 
Voluntar de Mic!
Vineri, 30 Noiembrie 2012 00:00

În contextul Anului European al Îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii, elevii clasei  a V-a ai Şcolii Gimnaziale „Elena Cuza” din municipiul Vaslui, însoţiţi de profesori, au participat pe 22 noiembrie 2012, la o activitate de transfer de experienţă în domeniul voluntariatului, organizată de Centrul de Informare Europe Direct Vaslui.

Citeşte mai mult...
 
Concurs de regie şi film - „Liber să fiu EU!”
Joi, 18 Octombrie 2012 11:42

Concurs de regie şi film - „Liber să fiu EU!”

În luna noiembrie, Consiliul Judeţean Vaslui, prin Centrul de Informare EUROPE DIRECT Vaslui, organizează concursul de regie şi film de scurt metraj „Liber să fiu EU” !


Concursul, axat pe tema „Constituirea unui spaţiu de libertate, securitate şi justiţie pentru cetăţeni”, este adresat elevilor de liceu din judeţul Vaslui.


Citeşte mai mult...
 
“Casa noastră, Europa”, la Vaslui
Vineri, 12 Octombrie 2012 00:00

Europa, casa noastră” este o campanie de informare şi comunicare anuală, menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar, fiind derulată în şcolile şi liceele din întreaga ţară, în numele Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Citeşte mai mult...
 
Bucătăria bunicii - reţete
Luni, 24 Septembrie 2012 08:36

In data de 09.09.2012 a avut loc expozitia concurs de gastronomie traditionala „Bucataria Bunicii”, activitate organizata de catre Centrul de Informare Europe Direct Vaslui. Echipele, formate din bunici si nepoti, s-au intrecut in produse de gastronomie traditionala, specifice comunei pe care au reprezentat-o. Competitia a fost foarte stransa, echipele participante    intrecandu-se in bucate precum placinte, poale-n brau, sarmale, fasole batuta, fasole cu ciolan, tochitura molodoveneasca, gaina nasului, racitura, saramura de peste, tocmagei, coliva, etc.

Pentru cei care nu au reusit sa ajunga la eveniment si sa guste din bunatatile prezentate, sau pur si simplu pentru cei interesati, Centrul de Informare Europe Direct va pune la dispozitie retetele la cateva produse prezentate in cadrul expozitiei-concurs!

Multumim pe aceasta cale tuturor participantilor si va dorim „Pofta Buna!”.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Pagina 25 din 31
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop