Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre
 

facebook

youtube

youtube


Activități
Concurs de infografice NO FAKE, NO HATE! - update: am prelungit termenul de înscriere
Joi, 25 Martie 2021 00:00 

Regulamentul concursului


 

Acord parental

 
Gala Femeilor de succes
Marţi, 29 Decembrie 2020 00:00


Pentru că ne apropiem de finalul unui an dificil, am ales să-l încheiem printr-un eveniment de recunoaștere și mulțumire a efortului pe care îl depun, de mai bine de 10 luni, eroii aflați în prima linie în lupta anti-covid.

Astfel, 28 decembrie am desfășurat “Gala Femeilor de succes”, prin care am premiat, în mod simbolic, o parte din femeile din județul Vaslui, reprezentante ale autorităților implicate în lupt anti-covid, în special cadre medicale.

Citeşte mai mult...
 
NO Fake, NO Hate!, campanie de conștientizare asupra dezinformării și de promovare a toleranței
Joi, 26 Noiembrie 2020 00:00

În luna noiembrie, am desfășurat seria de dezbateri cu titlul NO Fake, NO Hate!, adresată tinerilor din județul Vaslui, având ca temă centrală fenomenul dezinformării.

Pe parcursul a 7 întâlniri, ce s-au desfășurat atât fizic, cât și online, am avut plăcerea să cunoaștem tineri deschiși dialogului, interesanți și interesați de cum pot identifica știrile false, de efectul acestora asupra populației, dar mai ales de acțiunile pe care le întreprinde Uniunea Europeană și comportamentul pe care-l putem adopta fiecare dintre noi, pentru a combate fenomenul din ce în ce mai des întâlnit, mai ales în spațiul online  - dezinformarea.

Citeşte mai mult...
 
Tineri lucrători pentru Europa, dezbatere CU și PENTRU tineri
Miercuri, 18 Noiembrie 2020 00:00

Pentru a marca Săptămâna Europeana a Competențelor Profesionale, pe data de 12 noiembrie 2020, de la ora 13.00, alături de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, am desfășurat dezbaterea online „Tineri lucrători pentru Europa”, prin intermediul paltformei WEBEX. 

La 10 ani de la izbucnirea crizei financiare, ce a dus la o creștere alarmantă a șomajului și într-un context dificil socio-economic, provocat de pandemia COVID, tinerii se confruntă în continuare cu dificultăți majore pe piața forței de muncă. Din acest motiv, Uniunea Europeană, în cadrul priorității “O economie în serviciul cetățenilor”, investește zeci de miliarde de euro în favoarea planului de redresare pentru tineri.

Citeşte mai mult...
 
Oră de sport europeană!
Joi, 01 Octombrie 2020 07:38

Pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilității, dar și Săptămâna Europeană a Sportului, sâmbătă, 26 septembrie, în intervalul orar 17-18, am continuat promovarea Pactului Verde European cu o oră de sport în aer liber! Alături de dna Laurenția Ochiană - instructor fitness-aerobic și clubul AEROBIC HIIT, am înfruntat norii amenințători, vântul demn de cod galben și în final, ploaia, pentru a demonstra că, indiferent de vreme și vremuri, putem avea grijă de noi și de mediul în care trăim!

Poze de la acest eveniment găsiți pe pagina noastră de Facebook 
Europa pedalează pentru - O Europă verde
Vineri, 25 Septembrie 2020 00:00

"Doresc ca Europa să fie mai ambițioasă și să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic”, spune Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. În acest context și în cel al Săptămânii Europene a Mobilității am organizat evenimentul ,,Europa pedalează pentru - O Europă verde”, ce a cuprins un tur de ciclism la care au participat membri ai comunității locale: tineri, adulți, familii care au încurajat utilizarea unor mijloace de transport cu emisii scăzute/zero de carbon. Astfel, ne-am făcut prieteni noi iar pe viitor ne dorim mult, mult mai mulți.

Poze de la acest eveniment găsiți pe pagina noastră de Facebook 
Europa Literară, ediția a II-a, la final
Miercuri, 16 Septembrie 2020 00:00


În perioada 11 august - 11 septembrie 2020 am avut plăcerea să desfășurăm cea ce-a doua ediție a   concursului Europa Literară, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și Palatul Copiilor Vaslui, prin Cercul de Creație Literară.

La fel ca la prima ediție, și de această dată, invitam invitat publicul vasluian să ne transmită, până pe 4 septembrie 2020, o fotografie artistică cu o carte ce aparține unui autor european și o scurtă descriere/recomandare despre acea carte. Totuși, diferența la această ediție este că, în competiție au fost acceptate doar acele cărți care aparțin autorilor născuți în 18 dintre cele 27 state membre UE, state ce nu au fost menționate în prima ediție, precum: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Ungaria.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 32
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop