Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Săptămâna Mobilităţii Europene şi la Vaslui
 

facebook

youtube

youtube


Săptămâna Mobilităţii Europene şi la Vaslui
Luni, 03 Octombrie 2011 09:24

În perioada 16 – 22 septembrie 2011, întreaga Uniune Europeană a desfăşurat cea mai cunoscută campanie de imagine în vederea sensibilizării cetăţenilor în a folosi preponderent transportul public local. Această campanie poartă numele de Săptămâna Mobilităţii Europene şi este o campanie de sensibilizare, care vizează conştientizarea cetăţenilor şi îndrumarea acestora spre utilizarea transportului public, mersul cu bicicleta, sportul şi mersul pe jos.


Pentru a responsabiliza publicul vasluian cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de traficul intens la nivel urban, Consiliul Judeţean Vaslui prin intermediul Centrului de Informare EUROPE DIRECT Vaslui, cu sprijinul Primăriei Municipiului Vaslui, al Poliţiei Municipiului Vaslui, al Poliţiei Rutiere şi al Jandarmeriei Vaslui, a organizat o serie de evenimente adresate atât copiilor cât şi populaţiei adulte vasluiene.


Manifestările au debutat joi, 22 septembrie, cu un concurs de atletism care s-a desfăşurat în zona centrală a oraşului. Startul a fost dat începând cu orele 9.00, din faţa Palatului Copiilor Vaslui, echipa de atleţi de performanţa, membri ai Asociaţiei Judeţene de Atletism, oferind publicului trecător un îndemn la mişcare sănătoasă. Pe parcursul evenimentului, voluntarii noştri au oferit celor prezenţi steguleţe şi baloane cu sigla Uniunii Europene, pliante şi informaţii despre însemnătatea Săptămânii Mobilităţii Europene. La final, toţi participanţii la concurs au fost răsplatiţi cu diplome, premii constând în echipamente sportive şi materiale promoţionale EUROPE DIRECT.


Tot în aceeaşi zi, la Sala de Sport a Grupului Şcolar Industrial “Ion Mincu” Vaslui, a avut loc un spectacol demonstrativ cu tematică sportivă, la care au participat echipe din liceele vasluiene. Programul a fost diversificat, cei aproximativ 200 de tineri spectatori asistând la meciuri demonstrative de fotbal, baschet, volei, demonstraţii de karate, dans sportiv, gimnastică şi majorete. Şi de această dată, Centrul nostru le-a oferit tuturor celor care au evoluat în program premii sportive, tricouri, şepcute EUROPE DIRECT, publicul fiind încurajat să-şi susţină echipele cu steguleţe şi baloane cu sigla Uniunii Europene.
Acţiunea face parte din suita activităţilor proiectului „Centrul de Informare EUROPE DIRECT Vaslui”, finanţat de Comisia Europeană prin Reprezentanţa sa din România.
(Geta PADURARU)

Mai multe poze găsiți pe pagina noastră de Facebook

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop