Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Săptămâna Naţională a Voluntariatului, la Vaslui
 

facebook

youtube

youtube


Săptămâna Naţională a Voluntariatului, la Vaslui
Sâmbătă, 21 Mai 2011 15:13

Aflată sub semnul Anului European al Voluntariatului 2011 şi sub sloganul “Anul acesta se poartă voluntariatul. Fii la modă, voluntariatul îţi vine bine!”, cea de-a zecea ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) s-a derulat în perioada 9-15 mai 2011. Cu această ocazie Centrul de Informare EUROPE DIRECT Vaslui, a organizat, în parteneriat cu unităţi şcolare din învătământul vasluian, trei evenimente de recunoastere si apreciere publica a voluntarilor:9 mai – „Voluntar în Europa!”
Sub acest titlu s-a desfaşurat concursul de desene pe asfalt care a avut loc la Centrul de Informare Europe Direct Vaslui, şi s-a bucurat de o largă participare a preşcolarilor şi şcolarilor din clasele mici. Participanţii au dat dovadă de multă imaginaţie şi talent, prin desenele lor copiii reuşind să transmită trecătorilor (mici sau mai mari), un mesaj spre rolul şi importanţa voluntariatului în schimbarea în bine a tot ce ne înconjoară.
12 mai - „Voluntar adevarat pentru o zi!”
O echipă de voluntari ai Centrului de Informare EUROPE DIRECT Vaslui, elevi de la Şcoala nr. 3 “Constantin Parfene” Vaslui şi-au propus să-şi dedice o parte din timpul lor activităţilor de voluntariat. Sub egida “Voluntar adevarat pentru o zi!”, elevii clasei a VIII-C ai Şcolii Nr. 3 "Constantin Parfene" Vaslui, au dorit să fie alături de colegii lor de la Complexul de Servicii Comunitare Nr.1 Vaslui. Activitatea a fost interactivă, voluntarii noştri interacţionând foarte bine cu semenii lor şi în decursul prezentei întâlniri (cât şi al întâlnirilor anterioare), i-au ajutat pe copii la întocmirea lecţiilor şi au închegat relaţii de prietenie.

13 mai – “Fii alături de ei!”
În parteneriat cu Asociaţia Congregaţia Surorilor Săracilor Parintelui Vincenzo Morinello Huşi, o echipă de voluntari a fost prezentă la Centrul de Resurse si Reabilitare pentru Persoane cu Handicap din municipiul Huşi. Gazdele au fost placut surprinse de vizita voluntarilor, aceştia reuşind prin voie bună şi un frumos program artistic să stârneasca zambete şi aplauze de la semeni de-ai lor aflaţi în suferinţă.
(Geta PADURARU)

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop