Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Ziua Europei, la Centrul EUROPE DIRECT Vaslui
 

facebook

youtube

youtube


Ziua Europei, la Centrul EUROPE DIRECT Vaslui
Joi, 12 Mai 2011 09:02

Data de 9 mai a fost aleasă ca ZIUA EUROPEI de Consiliul European de la Milano, din 1985, apreciindu-se că punctul de pornire al construcţiei Uniunii Europene.
Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, aniversarea ZILEI EUROPEI, a devenit deja o tradiţie pentru Centrul de Informare Europe Direct Vaslui.Anul acesta, cu sprijinul cadrelor didactice şi al Muzeului judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, Centrul nostru a organizat două manifestări având ca scop apropierea vasluienilor de valorile esenţiale ale Uniunii Europene.

Concursul de fotografie „Gândeşte verde! Gândeşte curat!” desfăşurat sub egida „Mediul şi schimbările climatice - Salvează Europa!”, aflat la cea de-a doua ediţie a reunit în jur de 100 de elevi de la clasele V-XII din Vaslui şi a avut ca temă pricipală protejarea biodiversităţii şi conştientizarea efectelor schimbărilor climatice şi ale conservării mediului. Prin intermediul fotografiilor, participanţii au surprins diverse aspecte ale ignoranţei ce distruge mediul fiind răsplătiţi cu diplome, aparatura fotografica şi materiale promoţionale EUROPE DIRECT.

 


Concursul de desene pe asfalt „Voluntar în Europa!”, s-a desfăşurat pe 9 mai, la Centrul EUROPE DIRECT Vaslui şi a avut ca principală temă conştientizarea ideii de voluntariat. Evenimentul s-a bucurat de o largă participare în rândul şcolarilor şi preşcolarilor cu vârste între 4 şi 10 ani. Concurenţii, organizaţi în echipe de câte patru copiii au demontrat prin desenele lor ca au talent şi multă imaginaţie reuşind să surprindă prin desen imaginea lor despre ideea de voluntariat şi ajutoararea semenilor. La final, toţi cei prezenţi au primit diplome şi materiale promoţionale EUROPE DIRECT.


Geta PADURARU

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop