Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre ANIVERSAREA ZILEI EUROPEI
 

facebook

youtube

youtube


ANIVERSAREA ZILEI EUROPEI
Luni, 06 Aprilie 2009 11:38

În cei peste cinci ani de funcţionare ai Centrului vasluian de informare europeană, aniversarea Zilei Europei a devenit deja tradiţională, solicitările de participare la evenimente fiind mai mari, de la an la an.
Pentru a marca acest eveniment, Centrul de Informare Europe Direct Vaslui, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, al Bibliotecii Judeţene “Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui şi al cadrelor didactice, organizează, în perioada 4-9 mai, trei concursuri:

 


• Concurs de eseuri şi poezie, pentru elevi ai claselor V-VIII
Tema concursului este “Casa noastră, Europa”, şi se concentrează pe conştientizarea legăturilor dintre europeni. Pe parcursul săptămânii precedente zilei de 9 mai, elevii au întocmit eseuri şi poezii care vor fi jurizate de o comisie alcatuită din cadre didactice şi salariaţi ai Centrului.
• Concurs de pictură, pentru elevi din clasele I-VIII
Tema concursului de pictură este “Mesaj catre Europa” şi se concentrează pe conştientizarea valorilor comune şi a diversităţii culturale în spaţiul european. Cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al judeţului Vaslui, şcolile au fost invitate să informeze elevii pentru a realiza lucrări de artă plastică. Cele mai bune lucrări vor fi selectate de un juriu format din cadre didactice şi reprezentanţi ai centrului.
• Concurs de desene pe asfalt – pentru preşcolari şi şcolari din clasele I-IV

Pe 9 mai, în faţa Centrului de Informare Europe Direct Vaslui, copiii, organizaţi în echipe, vor desena în culori Uniunea Europeană.
Premierea celor mai valoroase lucrări literare şi de artă plastică se va face vineri, 8 mai, la Centrul de Informare Europe Direct Vaslui, începând cu ora 11.00. Copiii participanţi la concursuri vor fi răsplătiţi cu diplome şi premii constând în materiale promoţionale EUROPE DIRECT.
Concursul de desene pe asfalt se va desfăşura sâmbată, 9 mai, începând cu ora 10.00 pe trotuarul din faţa Centrului de Informare Europe Direct Vaslui.
Ca rezultat final al acestui eveniment aniversar, cele mai reuşite lucrări literare, de artă plastică şi desene pe asfalt vor fi colectate într-o broşură, care va fi editată şi tiparită în 500 de exemplare şi distribuită în şcoli.
Persoana de contact: Geta Păduraru, ofiţer de informare, tel/fax: 0235/361652; e-mail: centrueuropa@cjvs.eu.

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop