Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Satul vasluian se va schimba odată cu noi!
 

facebook

youtube

youtube


Satul vasluian se va schimba odată cu noi!
Vineri, 28 August 2009 07:47

Luni, 24 august 2009, Consiliul judeţean Vaslui a fost gazda seminarului „Politica Agricolă a Uniunii Europene – Oportunităţi de finanţare pentru dezvoltare rurală”.
La eveniment au participat 45 de persoane fizice şi juridice publice şi private (autorităţi locale, mici întreprinzători, fermieri) care au manifestat interes pentru obţinerea de finanţări nerambursabile europene în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, din 30 de localităţi din comunele limitrofe municipiului Vaslui.

Acţiunea face parte din suita activităţilor proiectului ”Centrul de Informare Europe Direct Vaslui”, proiect finanţat de către Comisia Europenană prin Reprezentanţa sa din România, în cadrul programului “Selectarea structurilor gazdă pentru centrele de informare din reţeaua Europe Direct”.
Tematica seminarului a fost vastă: modernizarea exploataţiilor agricole, creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere, sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro- întreprinderi, încurajarea activităţilor turistice, instalarea tinerilor fermieri, sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă, îmbunătăţirea şi dezvolatarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii, prima împădurire a terenurilor agricole, îmbunătăţirea valorii economice a pădurii, înfiinţarea grupurilor de producători.

Evenimentul a fost primul dintr-o serie de trei seminarii zonale (Vaslui, Huşi, Bârlad), la care vor fi invitate persoane fizice şi juridice publice şi private interesate din toate comunele judeţului.

(Geta PADURARU)

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop