Moş Crăciun a venit la EUROPE DIRECT Vaslui

Moş Crăciun a venit la EUROPE DIRECT Vaslui

Marţi, 22 decembrie, începând cu orele 11.00, Centrul de Resurse pentru Afaceri Vaslui a gazduit festivitatea de premiere a elevilor participanţi la concursul de proiecte de comunicare pe teme de mediu „Energie şi schimbarile climatice”, organizat de Centrul de Informare EUROPE DIRECT Vaslui.


Ideea acestui concurs a pornit din necesitatea creşterii gradului de conştientizare cu privire la problematica mediului în randul elevilor de gimnaziu din şcolile vasluiene. Concursul demarat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Vaslui, la începutul lunii noiembrie, s-a adresat elevilor de gimnaziu din şcolile judeţului Vaslui, tematica abordată înscriindu-se în seria priorităţilor de comunicare ale Comisiei Europene pentru 2009.
Au răspuns invitaţiei noastre un număr de 13 şcoli de pe întreg teritoriul judeţului, proiectele întocmite fiind ulterior evaluate de o comisie alcatuită din reprezentanţi ai Consiliului judeţean Vaslui, Inspectoratului judeţean Vaslui şi Centrului EUROPE DIRECT Vaslui.


Tematica proiectului a stârnit interesul participanţilor şi toate echipele intrate în concurs au dovedit, prin intermediul prezentărilor făcute la festivitatea de premiere, că viitoarea generaţie de mâine nu este indiferentă în faţa schimbărilor climatice.
Pentru frumoasele rezultate, într-o atmosfera sarbătorească, lângă bradul împodobit, Moş Crăciun i-a răsplatit pe toţi participanţii implicaţi în proiect, elevi şi profesori, cu diplome şi cadouri EUROPE DIRECT Vaslui.

Un grup de mici colindatori a făcut deliciul publicului, încheind într-o atmosferă caldă ultimul eveniment organizat anul acesta sub egida Centrului de Informare EUROPE DIRECT Vaslui, proiect finanţat de Comisia Europeană prin Reprezentanţa sa din România, în cadrul programului „Selectarea structurilor gazdă pentru centrele de informare din reţeaua Europe Direct”.

(Geta PĂDURARU)