Ceea ce a început doar ca „visul unei nopți de vară” pe băncile unui parc din municipiul Vaslui, Open Camp a ajuns să reprezinte mai mult decât un simplu festival care adună anual în jur de 1500 de participanți pe zi și care anul acesta a făcut buletin!
Ajuns la cea de-a 14-a ediție, festivalul de muzică underground a devenit o platformă de exprimare pentru tineri, un susținător al proiectelor pentru comunitate, o inițiativă de revitalizare urbană prin artă. După experiența plăcută din anii trecuți, ne-am dorit să reluăm dialogul cu tinerii și la ediția de anul acesta.
Astfel, mai întâi am desfășurat concursul online, prin intermediul platformei Facebook, în perioada 4-10 iulie, Be open-minded, Europa!, prin care am invitat publicul larg și în special tinerii să ne răspundă la întrebarea „Care dintre cele 6 priorități ale Comisiei Europene ți se pare cea mai importantă și de ce?”
Pentru că toate răspunsurile au fost interesante și deoarece ne-ar fi fost greu să le alegem pe cele mai bune, am preferat să tragem la sorți câștigătorii.
Cei doi norocoși, Alexandra Grosu, studentă la Facultatea de Litere și Bogdan Ștefan, student la Administrație Publică, au fost ambii de părere că Pactul Verde European este cea mai importantă prioritate a Comisiei Europene! Pentru răspunsurile lor, aceștia au câștigat câte 1 Abonament pentru cele 3 zile de festival Open Camp, pus la dispoziția noastră de către Organizatori.
Mulțumim tuturor participanților pentru răspunsuri! Dacă doriți să revedeți răspunsurile primite în cadrul acestui concurs, vă invităm pe pagina noastră de Facebook, iar pentru informații despre cele 6 priorități ale Comisei Europene, aici!
Apoi, pentru a dialoga cu publicul larg și în special cu tinerii prezenți la festival, am participat cu standul informativ într-una din Serile Filmului Românesc, mai exact pe data de 10 iulie, dar și în ultima seară de festival Open Camp, pe 17 iulie.
Pe parcursul celor 2 seri am promovat politicile Uniunii Europene, în special Pactul Verde European, am discutat cu tinerii subiecte de importanță majoră, precum răspunsul UE la războiul din Ucraina, dar și să oferim broșuri informative despre UE.
De asemenea, în ultima seară de festival, am provocat tinerii la un concurs de cunoștințe despre Uniunea Europeană, sub forma de roata norocului. Am fost plăcut surprinși de interesul acestora atât față de proiectul european, dar și față de activitățile noastre și de dorința lor de a afla lucruri noi despre ce oportunități pot avea în calitate de cetățeni europeni! |