Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Despre mass-media de azi și de mâine
 

facebook

youtube

youtube
Despre mass-media de azi și de mâine
Vineri, 17 Martie 2023 00:00

Stimată doamnă, stimate domn,

Avem deosebita plăcere să vă invităm la evenimentul organizat de Consiliul Național al Audiovizualului, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și Centrul de Informare Europe Direct Vaslui, cu titlul:

„Despre mass-media de azi și de mâine”,

care va avea loc miercuri, 22 martie 2023, începând cu ora 14:00, în amfiteatrul Școlii Gimnaziale Constantin Parfene din Vaslui.


Plecând de la realitatea ultimelor decenii și având în vedere evoluția foarte rapidă din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, mass-media evoluează și se adaptează. Astăzi, în era internetului, accesul instantaneu la site-uri, platforme, rețele sociale etc., face ca oricine să poată fi creator și distribuitor de conținut media. Chiar și inteligența artificială! Cantitatea conținuturilor media crește continuu, iar accesarea și distribuirea acestora este la un click distanță.


Este nevoie de educație pentru media?  Cine o face, cum se face și cui se adresează?


Dezbatem împreună cu invitații noștri:

Mircea TOMA– membru al Consiliului Național al Audiovizualului, psiholog, doctor în psihologie. A activat ca jurnalist și producător radio-TV. Este cofondator al Așezământului Cultural Academia Cațavencu și al Asociației ActiveWatch. A predat, ca profesor asociat, la facultăți de jurnalism, de științe politice și științele educației din cadrul unor instituții de renume, precum: Universitatea București, Școala Națională de Științe Politice și Administrative, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca.

Nicoleta FOTIADE– expertă în comunicare, formatoare și activistă în domeniul educației media de peste 20 de ani, cofondatoare și președinte a Asociației Mediawise Society, președinte– International Association of Media Education (IAME). A predat 6 ani (până în anul 2022) educația media studenților din ultimul an de licență la specializarea Pedagogie de la Universitatea din București și formează profesori și bibliotecari pentru ca aceștia să promoveze educația media în comunitățile lor.

Mihaela GHEȚĂU– profesoară de limba și literatura română la Liceul Pedagogic Ioan Popescu din Bârlad, formatoare de educație pentru media, colaboratoare a Fundației Centrul pentru Jurnalism Independent.


La conferință sunt invitați cadre didactice, consilieri școlari, bibliotecari, reprezentanți ai autorităților publice locale, reprezentanți ai organizațiilor societății civile și reprezentanți media.


Cu deosebită considerație,
Liliana BĂRBUȚĂ, inspector audiovizual

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop