Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Activități Europe Direct Vaslui 2023
 

facebook

youtube

youtube
Activități Europe Direct Vaslui 2023
Luni, 30 Ianuarie 2023 00:00

Obiectivul Centrului Europe Direct Vaslui în anul 2023 este de a continua dialogul proactiv cu cetățenii județului Vaslui, de a contribui la sensibilizarea acestora cu privire la beneficiile care le sunt aduse de UE în fiecare zi și de a intermedia comunicarea între cetățeni și UE, prin preluarea și furnizarea de feedback.

Evenimentele pe care noi dorim să le implementăm în acest an, alături de voi, vor fi adaptate la nevoile comunității locale, după cum urmează:


  1. EDu-Media, atelier de alfabetizare media

Pentru a răspunde nevoii sistemului educațional din județ de a se adapta schimbărilor digitale, în primăvara anului 2023 vom organiza atelierul de alfabetizare media „EDu-MEdia”, ce va contribui la formarea competențelor media și dezvoltarea gândirii critice asupra mesajelor propagate într-o varietate largă de moduri și medii informaționale, a cadrelor didactice din județ pentru predarea media în școală.  


  1. iREAL Talks, conversații despre dezinformare

Evenimentul de anul trecut - „Despre Europa, la cafea” a deschis calea unei bune colaborări cu mass-media locală și cu multiplicatorii de opinie din județ. Astfel, pe baza contactelor create și a ideilor propuse, anul acesta, vom relua formatul și vom organiza un dialog informal, având ca subiect pericolele dezinformării, intitulat „iREAL Talks”.

Dialogul se va desfășura în luna mai, cu prilejul Zilei Europei.


  1. Be open-minded, Europa – concurs și stand informativ în cadrul festivalului de muzică Open Camp

Membrii echipei de implementare vor participa cu standul informativ într-una din serile festivalului Open Camp, în perioada iulie-august, pentru a discuta cu tinerii prezenți despre rezultatele concrete pe care le-au avut dialogurile din cadrul CoFE, despre răspunsul UE la războiul din Ucraina și despre cum văd aceștia măsurile luate de Comisia Europeană.


  1. EU, festivalul cu și pentru tineri

Având în vedere succesul de care s-a bucurat prima ediție, în septembrie 2023, alături de Centrul Județean pentru Conservarea și promovarea culturii tradiționale Vaslui, Consiliul Județean Vaslui și autoritățile locale, vom organiza ediția a II-a a festivalului cu și pentru tineri, „TinFest.EU”.

 

  1. JuriLex, ediția Europarlamentară, ateliere și procese simulate

Anul 2022 - Anul European al Tineretului ne-a deschis calea unei bune colaborări cu asociația de tineret The Community for Youth Education – Vaslui, prin sprijinul pe care l-am oferit acestora în desfășurarea a două mari proiecte tradiționale, ajunse la ce-a dea doua ediție – Școala de Dezvoltare Durabilă și JuriLex. Având în vedere că, misiunea asociației corespunde cu cea a Centrului Europe Direct Vaslui, în toamna anului 2023 vom organiza proiectul JuriLex în parteneriat cu aceștia și-l vom adapta în contextul Alegerilor pentru Parlamentul European, ce se vor desfășura în 2024.


  1. „Hai să mergem împreună să descoperim, Europa!”, campanie de informare

Pe parcursul anului 2023, vom desfășura o campanie de informare intitulată „Hai să mergem împreună să descoperim, Europa!”, destinată elevilor de peste 12 ani și cadrelor didactice din județul Vaslui, cu scopul de a promova materialele didactice oficiale ale UE disponibile pe platforme online, precum Spațiul învățării al CE și Platforma pentru tineret dar și comunitatea impreuna-in.eu.


  1. Conferința Descoperă Nord-Est: Next Generation Tourism, participare eveniment

Pentru o promovare unei „platforme de rețele europene”, în 2023, vom participa, în calitate de parteneri, la Conferința Descoperă Nord-Est: Next Generation Tourism, eveniment organizat de Centrul Europe Direct Nord Est și structura sa gazdă, Agenția de Dezvoltare Regională NE. Cu această ocazie vom avea oportunitatea de a ne prezenta misiunea și activitățile noastre ce sunt conectate la realitățile locale, precum și proiectele cu impact puternic, în special în domeniul infrastructurii, al creșterii economice și al locurilor de muncă, cu care ne mândrim în județ.
 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop