Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Activități Europe Direct Vaslui 2022
 

facebook

youtube

youtube
Activități Europe Direct Vaslui 2022
Joi, 03 Martie 2022 00:00

La fel ca până acum, anul acesta ne propunem să continuăm dialogul proactiv cu cetățenii județului Vaslui, să promovăm cât mai mult beneficiile pe care le aduce UE în fiecare zi în viața noastră și să asigurăm comunicarea între comunitatea locală și UE.

Pentru a aduce în prim plan prioritățile Comisiei Europene,  vom furniza în continuare un serviciu de informare despre UE, gratuit, obiectiv, non-discriminatoriu și interactiv cetățenilor din județ și vom organiza evenimente axate pe prioritățile de comunicare ale UE, adaptate nevoilor și solicitărilor comunității locale.


Astfel, pe parcursul anului 2022, vom organiza evenimente pentru publicul larg al județului Vaslui, cu accent pe tineri.

Știm că v-a plăcut cursul nostru online, organizat în noiembrie anul trecut, ca urmare a numărului mare de înscriși și a mesajelor primite. Și pentru noi a fost un curs foarte util, în urma căruia am dobândit noi aptitudini de comunicare online. 

Din acest motiv, în primăvara aceasta vom relua cursul online Valori europene prin instrumente digitale, pentru a răspunde nevoii cadrelor didactice și reprezentanților administrației publice de a se adapta la era noilor tehnologii, în contextul pandemic.

De Ziua Europei vom invita reprezentanții din mass media locală la un dialog despre prezența Uniunii Europene în comunitatea locală. Despre Europa, la cafea va fi un eveniment informal, ce va avea loc cu ocazia zilei de 9 mai, la o cafenea din municipiul Vaslui.

Pentru că suntem mândri că anul trecut am putut contribui  la organizarea  a ceea ce a devenit mai mult decât un festival de muzică, vara aceasta vom participa din nou la festivalul Open Camp! Într-una din serile festivalului vom discuta cu tinerii despre viitorul Europei, vom promova platforma digitală multilingvă a Conferinței privind viitorul Europei, vom aduce în prim plan rezultatele dialogurilor cetățenești din cadrul CoFE și vom încuraja tinerii să se implice activ în acțiuni civice și mai mult.

Combaterea poluării, alături de protejarea mediului înconjurător, reprezintă o preocupare principală atât a Comisiei Europene, cât și a comunității locale.

După două evenimente frumoase - “Europa pedalează pentru – O Europă verde” în 2020 și “Drumul investițiilor cu fonduri europene” – tur de ciclism în 2021, pentru a ține cont solicitărilor publicului, în septembrie 2022 vom organiza un nou tur de ciclism, Vasluiul pedalează pentru o Europă Verde.

Pentru a promova cât mai mult politicile UE, dar și pentru a prelua feedback de la cetățenii județului Vaslui, privind schimbările climatice și de mediu, în cadrul acestui eveniment vom fi prezenți, pe toata durata turului de ciclism și cu un stand informativ.


O dată la 2 ani, județul Vaslui se transformă în scena și capitala umorului românesc, prin desfășurarea Festivalului internațional de umor Constantin Tănase, festival internațional de teatru de comedie, caricatură și umor.

Din dorința de ne implica în acțiuni care aduc plus-valoare comunității noastre, anul acesta vom sprijini în mod direct inițiativa organizatorului festivalului, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, de a atrage și implica publicul tânăr în organizarea și desfășurarea festivalului .

Astfel, prin evenimentul Viitorul mEU vom invita tinerii din Vaslui să fie atât actori, cât și spectatori într-o piesă  de teatru forum, care are ca element central Anul European al Tineretului.

Sperăm să vă placă propunerile noastre și să apelați la noi de fiecare dată când doriți să participați sau să organizați evenimente pe teme europene sau pur și simplul când doriți să dialogăm despre Uniunea Europeană! Vă așteptăm!

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop