Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Vasluiul a pedalat pe Drumul investitiilor cu fonduri europene
 

facebook

youtube

youtube
Vasluiul a pedalat pe Drumul investitiilor cu fonduri europene
Luni, 20 Septembrie 2021 00:00

Sâmbătă, 18 septembrie 2021, de la ora 10, alături de Clubul de Ciclism Vaslui, de copii, tineri, adulți, familii, reprezentanți ai autorităților locale, am pedalat, la propriu, pe “Drumul investitiilor cu fonduri europene”.

Evenimentul a avut ca scop promovarea unui stil de viață sănătos și încurajarea membrilor comunității locale de a utiliza mijloace de transport cu emisii zero de carbon (biciclete, trotinete) și a fost organizat cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilității, ce are loc anual, în perioada 16-22 septembrie.

Traseul a avut ca punct de plecare Centrul Civic al mun. Vaslui, vizând arterele principale ale orașului Vaslui și investiții realizate prin fonduri europene.


"Reabilitarea, Modernizarea şi Echiparea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui”, implementat de UAT județul Vaslui sau "Reabilitarea zonei pietonale centrala şi iluminat arhitectural în Municipiul Vaslui", implementat de UAT Municipiul Vaslui, sunt doar două exemple de investiții mari, cu fonduri europene ce au avut rolul de a contribui la dezvoltarea economico-socială a municipiului Vaslui. Pe lângă acestea, structura noastră gazdă, Consiliul Județean Vaslui, implementează o serie de proiecte ce vor avea un impact pozitiv asupra județului. Pentru a afla detalii despre aceastea, vă invităm pe pagina de internet www.cjvs.eu.

Echipa noastră a fost prezentă și cu un stand informativ, la punctul de plecare, pentru a sta de vorbă cu cetățenii despre importanța protejării mediului și despre Pactul Verde European! Vizitatorii standului au primit, gratuit, broșuri despre Uniunea Europeană și despre cum putem contribui la salvarea planetei.


Pactul verde European, prioritatea nr. 1 a Comisiei Europene, va transforma UE într-o economie modernă, competitivă și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor, în care:

  • să ajungem, până în 2050, la zero emisii nete de gaze cu efect de seră, transformându-ne astfel în primul continent neutru din punct de vedere climatic!
  • creșterea economică să fie disociată de utilizarea resurselor;
  • nicio persoană și niciun loc să nu fie lăsat în urmă.

Pactul verde european este în același timp un colac de salvare pentru ieșirea din pandemia de COVID-19. De aceea, el va fi finanțat cu o treime din investițiile în valoare de 1 800 de miliarde de euro provenind din Planul de redresare NextGenerationEU, precum și cu fonduri din bugetul pe șapte ani al UE. Mai multe despre Pactul Verde European, aici: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_ro .

Mulțumim frumos, partenerului - Clubul de Ciclism Vaslui, pentru colaborare și sperăm ca aceasta să continuie pe viitor!


Sursa: CE

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop