Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina
 

facebook

youtube

youtube
Fii Open-minded, Europa!...și a fost!

Pentru a încuraja inițiativele tinerilor de a se implica în viața comunității locale, și din dorința de a obține părerea lor cu privire la cum să arate Europa în care doresc să trăiască, anul acesta am participat cu un stand informativ la festivalul de muzică underground Open Camp, desfășurat în perioada 24 - 29 august 2021.

Ajuns la cea de -a XII-a ediție, ceea ce a început doar ca „visul unei nopți de vară” pe băncile parcului Secu din municipiul Vaslui, Open Camp reprezintă mai mult decât un simplu festival. Acesta este o platformă de exprimare pentru tineri, un susținător al proiectelor pentru comunitate, o inițiativă de revitalizare urbană prin artă.


Anul acesta, pe lângă cele 3 zile de muzică live, festivalul a cuprins și 3 seri de proiecții de filme românești, în colaborare cu Serile Filmului Românesc (SFR).

Pe parcursul a 2 seri, pe 25 și pe 29 august, am avut plăcerea de a cunoaște tineri creativi, interesanți și mai ales interesați de viitorul Europei. Reducerea poluării, eliminarea completă a plasticului, punerea accentului pe învățarea practică în domeniul educațional, dotarea unităților de învățământ cu bazine și aparatură pentru practicarea sporturilor de performanță, tratamente medicale egale pentru toți cetățenii europeni sau digitalizarea serviciilor de consum sunt doar câteva dintre ideile prin care tinerii care ne-au vizitat standul le consideră necesare pentru un viitor mai bun european. 


Pe lângă bucuria de a dialoga cu tinerii din Vaslui, miercuri, 25 august, am avut onoarea să ne viziteze la stand, Bogdan Mihai Simion, solist vocal, doctor în Litere, ocazional scriitor și unul dintre ultimii cobzari din România, căruia îi mulțumim frumos că și-a făcut timp pentru a discuta cu noi despre drepturile cetățenești și rolul UE  în viața noastră.

 În cadrul evenimentelor ocazionate de festivalul Open Camp Vaslui, am desfășurat și un concurs prin care am încurajat tinerii și publicul larg să dezbată provocările și prioritățile Europei și să reflecte la viitorul pe care-l doresc pentru Uniunea Europeană.

Astfel, în perioada 17 - 20 august 2021, am primit răspunsuri cât mai diverse la întrebarea „Ce îți dorești în viitor pentru Europa?" lansată pe pagina de noastră de Facebook, Europe Direct Vaslui.  


În urma concursului, am acordat 3 premii constând în 3 abonamente de 3 zile la Open Camp, puse la dispoziția noastră de către organizatorii festivalului. 

Fericiții câștigători, 3 tineri din Vaslui - Ștefan Manea (foto), Cosmin Jacotă și Daria Croitoru au fost desemnați prin tragere la sorți, prin platforma random.org.

Nouă ne-a plăcut foarte mult experiența de la Open Camp, mai ales că am colectat idei utile pentru Conferința privind viitorul Europei, dar și pentru viitoarele noastre activități.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul organizatorilor Open Camp, pe care îi felicităm pentru o nouă ediție de succes, chiar și în context pandemic și cărora le mulțumim frumos pentru colaborare.

Nu în ultimul rând, mulțumim Otiliei, Denisei, Ecaterinei, lui Narcis și Mircea, voluntarii noștri dragi pe care i-am cunoscut cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.


Ca să vă convingeți ce frumos a fost, vă invităm pe paginile noastre de Facebook și Instagram!

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop