Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Tineri lucrători pentru Europa, dezbatere CU și PENTRU tineri
 

facebook

youtube

youtube


Tineri lucrători pentru Europa, dezbatere CU și PENTRU tineri
Miercuri, 18 Noiembrie 2020 00:00

Pentru a marca Săptămâna Europeana a Competențelor Profesionale, pe data de 12 noiembrie 2020, de la ora 13.00, alături de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, am desfășurat dezbaterea online „Tineri lucrători pentru Europa”, prin intermediul paltformei WEBEX. 

La 10 ani de la izbucnirea crizei financiare, ce a dus la o creștere alarmantă a șomajului și într-un context dificil socio-economic, provocat de pandemia COVID, tinerii se confruntă în continuare cu dificultăți majore pe piața forței de muncă. Din acest motiv, Uniunea Europeană, în cadrul priorității “O economie în serviciul cetățenilor”, investește zeci de miliarde de euro în favoarea planului de redresare pentru tineri.


Astfel, Comisia Europeana se concentrează pe consolidarea educației și formării, pe promovarea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor, pe asigurarea  unor  condiții  de  muncă  echitabile  și  pe  îmbunătățirea  accesului  la  protecție socială  pentru  toți,  deoarece  tinerii  sunt  generația  următoare  și  merită  toate  oportunitățile necesare  pentru  a-și  dezvolta  întregul  potential și  pentru  a  modela  viitorul  continentului European.

Pentru a sprijini eforturile Comisiei Europene, dezbaterea a avut scopul de a veni în sprijinul tinerilor din județul Vaslui în vederea dezvoltării competențelor de care au nevoie pentru a deveni activi pe piața forței de muncă, prin promovarea oportunităților create de UE pentru ucenicie, antreprenoriat și implementarea învățământului dual, a locurilor de muncă solicitate de piața muncii din Europa, a facilităților lucrătorilor din spațiul European, învățământului dual în România.


Dezbaterea a oferit un spaţiu de dialog între reprezentanți ai agenților economici, ai școlilor profesionale și liceelor tehnologice, ai autorităților locale și instituțiilor publice ce fac parte din comisiile ce stabilesc planurile de școlarizare funcție de cerințele pieței muncii.

Mulțumim frumos celor prezenți și partenerului nostru tradițional - Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, reprezentat de dna. Inspector General - prof. Loredana Roman și dna. prof. Ciulei Maria, Inspector pentru învățământul profesional şi tehnic. 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop