Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene Newsflash UE mobilizează ajutor de urgență pentru Croația în urma cutremurului de la finalul săptămânii trecute
 

















facebook

youtube

youtube








UE mobilizează ajutor de urgență pentru Croația în urma cutremurului de la finalul săptămânii trecute
Marţi, 24 Martie 2020 00:00

Așa cum președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a subliniat, în cursul conversației telefonice avute pe 22 martie, cu prim-ministrul croat Andrej Plenković, Comisia Europeană este pregătită să își manifeste întreaga solidaritate cu Croația, în urma cutremurului ce a avut loc la finalul săptămânii trecute. 


Mecanismul UE de protecție civilă a fost activat de Croația. În contextul unui răspuns rapid, Comisia Europeană a furnizat deja ajutor prin mobilizarea de corturi, paturi de campanie, saltele, instalații de încălzire și saci de dormit din Slovenia, Ungaria, Austria și Italia, care să fie transportate rapid în zonele afectate. 

"UE este aici pentru a oferi asistență Croației în aceste momente dificile. Ajutorul european este pe drum. Vreau să mulțumesc în mod deosebit Sloveniei, Ungariei, Austriei și Italiei pentru ofertele trimise în cadrul Mecanismului nostru de protecție civilă. Gândurile noastre se îndreaptă spre toate persoanele afectate și către personalul serviciilor naționale de urgență de la fața locului. Suntem pregătiți, de asemenea, să oferim asistență suplimentară”, a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor Janez Lenarčič

Centrul UE de coordonare a răspunsului în situații de urgență, activ 24 de ore din 24, 7 zile din 7, este în contact permanent cu autoritățile croate pentru a monitoriza îndeaproape situația și a putea direcționa asistența din partea UE. 

Sursa: CE

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro