Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene Newsflash Europenii își arată în continuare sprijinul față de dezvoltarea internațională
 

facebook

youtube

youtube


Europenii își arată în continuare sprijinul față de dezvoltarea internațională
Joi, 07 Noiembrie 2019 00:00

Sondajul Eurobarometru privind cooperarea pentru dezvoltare a UE de anul acesta arată un consens larg în rândul cetățenilor europeni cu privire la importanța cooperării și a dezvoltării internaționale.


Descarcă fișa informativă pentru România

Descarcă fișa informativă pentru UE în limba română

Aproape 9 din 10 cetățeni ai UE consideră cooperarea pentru dezvoltare ca fiind importantă pentru sprijinirea populației din țările în curs de dezvoltare, confirmând astfel tendința observată în ultimii ani. Cooperarea pentru dezvoltare este, așadar, una dintre cele mai apreciate politici ale UE.

Comisarul pentru cooperare internațională și dezvoltare, Neven Mimica, a declarat: „Sunt foarte bucuros să constat că europenii continuă să sprijine cu fermitate cooperarea pentru dezvoltare a Uniunii și sunt de acord cu prioritățile-cheie la care am lucrat în ultimii ani: consolidarea parteneriatelor, ca de exemplu cel cu Africa; aprofundarea angajamentului nostru de a crea locuri de muncă și stimularea creșterii investițiilor private. Acest lucru reprezintă o bază solidă pentru menținerea de către Uniune a rolului său de lider mondial și pentru abordarea provocărilor semnificative rămase.”


Trei din patru europeni sunt de acord că UE ar trebui să își consolideze parteneriatul cu Africa și să își sporească investițiile financiare pentru a crea locuri de muncă și a asigura dezvoltarea durabilă pe ambele continente. În plus, cetățenii europeni sprijină eforturile UE de stimulare a investițiilor private în cooperarea pentru dezvoltare: trei din patru europeni consideră că sectorul privat ar trebui să aibă un rol mai important în dezvoltarea internațională.

Cetățenii europeni sprijină eforturile depuse în direcția realizării agendei comune de dezvoltare globală în cadrul obiectivelor de dezvoltare durabilă. Fiind întrebați care sunt cele mai importante provocări cu care se confruntă dezvoltarea, cetățenii au prioritizat în următoarea ordine principalele obiective de dezvoltare durabilă: educația, pacea și securitatea, apa și salubritatea, sănătatea, securitatea alimentară și agricultura, creșterea economică și ocuparea forței de muncă și drepturile omului.

Peste 7 din 10 cetățeni ai UE afirmă că asistența financiară este o modalitate eficace de combatere a migrației neregulamentare, iar un procent la fel de mare este de acord că acordarea de asistență financiară țărilor în curs de dezvoltare contribuie la reducerea inegalităților în aceste țări. Același număr de europeni consideră că furnizarea de asistență financiară țărilor în curs de dezvoltare reprezintă o modalitate eficace de consolidare a influenței UE la nivel mondial.


Pentru informații suplimentare

Vă invităm să consultați aici fișele informative specifice fiecărei țări în limbile naționale pentru toate statele membre ale UE, graficele informative în toate limbile UE, fișele informative privind rezultatele generale la nivelul UE și privind grupul-țintă „tinerii”.


Sursa: CE

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop