Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Ziua Porților Deschise și Gala proiectelor REGIO
 

















facebook

youtube

youtube








Ziua Porților Deschise și Gala proiectelor REGIO
Luni, 15 Iulie 2019 12:07

Duminică, 14 iulie, alături de structura noastră gazdă, Consiliul Judeţean Vaslui, de Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad și Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad, am organizat Ziua Porților Deschise și Gala proiectelor REGIO, cu scopul de a promova beneficiile aduse de cãtre Politica de Coeziune a Uniunii Europene în județul Vaslui.


De Ziua Frantei, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad și-a deschis portile publicului larg. Publicul iubitor de artă a avut oportunitatea de a participa la vernisarea unei expoziții inedite, cu lucrări semnate de artista dna Cela Neamțu. Expoziția a cuprins o interesantă colecție de 40 de cămăși (ii) românești, din toate ținuturile țării - Muscel, Sălaj, Târnave, Romanaţi, Bucovina şi din multe alte locuri. Proiectul domniei sale a pornit de la moștenirea unor petece din pânzeturi rămase de la una dintre artistele care au scos la lumină unicitatea portului nostru tradițional, Lena Constante. În completarea colecției de cămăși (ii) artista a invitat publicul larg să vizioneze și câteva tapiserii, dna Cela Neamțu fiind una dintre personalitățile cele mai importante ale artei contemporane românești în domeniul tapiseriei. Operele artistei figurează în colecții de stat şi particulare de prestigiu din întreaga lume.


Noi am fost bucuroși să susținem această inițiativă și să evidențiem rolul pe care-l are Uniunea Europeană în conservarea identității naționale în contextul European. Pe parcursul orelor cu intrare liberă, am fost prezenți cu un stand informativ și am întâmpinat oaspeții cu broșuri despre Uniunea Europeană.  

Partea a doua a evenimentului, Gala proiectelor REGIO, a avut loc în sala Teatrului „Victor Ion Popa”. În cadrul acestui eveniment au fost premiate, în mod simbolic, o serie de proiecte de impact, derulate în județul Vaslui prin intermediul Programului Operațional Regional, în ambele perioade de programare, 2007-2013 și 2014-2020.


Evenimentul s-a bucurat de prezența Dlui Vasile Asandei, Directorul General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Piatra Neamț, Organismul Intermediar al Programului Operațional Regional, precum și de conducerea Consiliului Județean Vaslui -  Dl. Președinte Dumitru Buzatu, Dl. Vice-Președinte Ciprian Trifan și Dl. Vice-Președinte Vasile Mariciuc, ce au dorit să evidențieze impactul pozitiv pe care-l au fondurile europene în județul Vaslui, respectiv Regiunea de Nord Est.

Participarea la eveniment a autorităților locale și a mediului privat a fost un bun prilej de a face cunoscute rezultatele eforturilor acestora în accesarea de fonduri europene. În cadrul Galei au fost oferite exemple de bune practici ce pot genera un efect multiplicator de către reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Euronest Iași, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, a Primăriei Municipiului Bârlad, a Primăriei Municipiului Huși, a Primăriei Orașului Negrești, prin Centrul de Tineret al Orașului Negrești, a Spitalului Județean de Urgențe Vaslui, a Centrelor Medico-Sociale Băcești și Codăești. Aceștia au demonstrat că fondurile europene salvează vieți, sprijină educația, promovează tinerii, sprijină îmbătrânirea activă, conservă tradițiile și protejează identitatea culturală.


Exemplele de succes în implementarea fondurilor europene Regio au fost completate de un moment artistic susținut de un tânăr talentat din Bârlad, Vlad Gheorghiu, ce a încântat audiența cu câteva piese clasice intrepretate la pian.

Prin intermediul acestui eveniment, am dorit să mulțumim Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est pentru sprijinul oferit în accesarea și implementarea de fonduri europene ce contribuie la dezvoltarea Regiunii.


Pentru curajul de a accesa fonduri europene prin Programul Operațional Regional, care contribuie la dezvoltarea județului, am acordat Diplome de Excelență și Cupe Regio 2019 :

- Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Euronest Iași,

- Primăriei Municipiului Vaslui

- Primăriei Municipiului Bârlad

- Primăriei Municipiului Huși

- Primăriei Orașului Negrești

- Centrului de Asistență Medico-Socială Băcești

- Primăriei Comunei Crețești

- Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui

- SC MOLDSTING SRL

- SC FRAM ENERGY SRL

- SC DENTAL RADIOLOGY SRL Bârlad.


De asemenea, pentru colaborare și munca depusă în transformarea ideilor din proiectele finanțate de Uniunea Europeană în rezultate vizibile, de impact pentru comunitatea locală, am acordat premii și:

- Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui

- Spitalului Județean de Urgență Vaslui

- Centrului de Asistență Medico Socială Codăești

- Centrului Școlar de Educație Incluzivă Elisabeta Polihroniade Vaslui

- Centrului Școlar de Educație Incluzivă Negrești

- Muzeului Județean „Vasile Pârvan” Bârlad

- Teatrului “Victor Ion Popa”Bârlad.


Locația acestor evenimente nu a fost aleasă întâmplător. Complexul de clădiri în care funcționează Muzeul „Vasile Pârvan”, Teatrul „Victor Ion Popa” și „Parcul Teatrului” au fost reabilitate și consolidate prin fonduri europene, de către Consiliul Județean Vaslui, prin intermediul Programului Operațional Regional 2007-2013. Proiectul “Reabilitarea Centrului Istoric Cultural al municipiului Bârlad, județul Vaslui” cu o finanțare de aproximativ 21 milioane lei, a poziționat municipiul Bârlad pe harta turismului și a reașezat o pagină de istorie și cultură în inima acestui oraș, demonstrând că, pe lângă lucrările de infrastructură, necesare dezvoltării regiunilor și eliminării decalajelor dintre acestea, fondurile europene protejează și identitatea noastră culturală.

Dorim să mulțumim pentru sprijin și participare Agenției de Dezvoltare Regională NE, conducerii Consiliului Județean Vaslui, autorităților locale, reprezentanților mediului privat, partenerilor - Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad și Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad, mass mediei locale.


Călătoria continuă!

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro