Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Ziua Porților Deschise și Gala proiectelor REGIO la Bârlad
 

facebook

youtube

youtube


Ziua Porților Deschise și Gala proiectelor REGIO la Bârlad
Marţi, 02 Iulie 2019 06:59

Duminică, 14 iulie 2019, începând cu ora 11, alături de structura noastră gazdă - Consiliul Județean Vaslui, de  Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad și Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad, vă invităm la...Muzeu!

De ziua Franței, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad își va deschide porțile publicului larg, iar Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad va găzdui Gala proiectelor REGIO, pentru a promova în rândul publicului larg beneficiile aduse de către Politica de Coeziune a Uniunii Europene în județul Vaslui.

 

Duminică, timp de câteva ore, iubitorii de artă vor putea vizita gratuit expozițiile găzduite de frumoasa instituție de cultură, ce face parte din patrimoniul național, Muzeul „Vasile Pârvan”. Pe parcursul orelor cu intrare liberă, noi vom oferi vizitatorilor broșuri despre Uniunea Europeană și materiale promoționale.

Un element de noutate pentru iubitorii de artă din județ va fi expoziția de ii și costume populare românești, special lansată pentru acest eveniment, ce are ca scop întărirea identității naționale în context european.


În completarea acestui eveniment, vom organiza Gala proiectelor REGIO, pentru a premia, în mod simbolic o serie de proiecte de impact, derulate în județul Vaslui prin intermediul Programului Operațional Regional 2007-2013 și a le promova pe cele aflate în implementare, finanțate prin POR 2014-2020.

Gala va fi un bun prilej de a face cunoscute eforturile celor care au accesat fonduri europene, reprezentanți atât ai mediului public, cât și privat, oferind exemple de bune practici  ce pot genera un efect multiplicator.

Locația acestor evenimente nu a fost aleasă întâmplător! Din dorința de a demonstra că, pe lângă lucrările de infrastructură, necesare dezvoltării regiunilor şi eliminării decalajelor dintre acestea, fondurile europene “conservă” şi sufletul comunităților, prin protejarea identității noastre culturale, am ales să scoatem în evidență rezultatele unui proiect european de impact, ce a poziționat municipiul Bârlad pe harta turismului cultural și a reașezat o pagină de istorie și cultură în inima acestui oraș.


 “Reabilitarea Centrului Istoric Cultural al municipiului Bârlad, județul Vaslui” a cuprins lucrări de consolidare și reabilitare a complexului de clădiri în care funcționează Muzeul „Vasile Pârvan”, Teatrul „Victor Ion Popa” și „Parcul Teatrului”.

 Consolidarea complexului de clădiri a Centrului cultural istoric s-a impus din motive majore de acceeaşi valoare şi anume salvarea unui monument de arhitectură construit în secolul al XIX-lea, de la prăbuşire şi faptul că reprezintă singurul monument de aritectură şi monumentalitate rămas în peisajul citadin după seismele din anii 1977,1986 şi 1990.

Cu o finanțare de aproximativ 21 milioane lei, prin intermediul Programului Operațional Regional 2007-2013, Centrul Cultural Istoric Bârlad a fost reintrodus în circuitul turistic local/regional/national.


Vă așteptăm, pe 14 iulie, de la ora 11!

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop