Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Și a fost 9 mai!
 

facebook

youtube

youtube


Și a fost 9 mai!
Vineri, 10 Mai 2019 00:00

Anul acesta am sărbătorit Ziua Europei prin evenimentul intitulat PEntru EUropa, organizat în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui și Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui.

Având ca obiectiv creșterea gradului de informare şi conștientizare a publicului larg asupra importanței exercitării dreptului de vot în cadrul alegerilor europene, ce vor avea loc pe data de 26 mai 2019, evenimentul a cuprins expoziția lucrărilor înscrise în concursul de afișe “PEntru EUropa”, precum și premierea participanților concursului.


În cadrul evenimentului, am avut plăcerea, alături de cei prezenți – participanții concursului de afișe, elevi și cadre didactice de la liceele din Vaslui, precum și de la școli gimnaziale – să aflăm despre tripla semnificație a Zilei de 9 mai, de la dna. Ambroză Oana, muzeograf la Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui, căreia îi mulțumim frumos.

După anunțul și premierea câștigătorilor, pentru a mai înveseli atmosfera, dar și pentru a oferi participanților un “souvenir”, aceștia au avut ocazia să facă poze la minut, la o cabină foto, într-un cadru cât mai European și să primească din partea noastră amintirea zilei de 9 mai, cu îndemnul să meargă la alegerile pentru Parlamentul European.

Simultan, precum și după finalizarea expoziției, trecătorii au avut ocazia să afle informații despre UE și să transmită mesaje acesteia, de la standul nostru informativ, instalat în fața Muzeului Județean Vaslui. Cei care au trecut pe acolo, pe 9 mai, au primit din partea noastră baloane, stegulețe și broșuri despre UE.


****Concursul de afișe “PEntru EUropa” s-a desfășurat în perioada februarie - mai 2019 și s-a adresat vasluienilor cu talent în domeniul artistic, indiferent de vârstă.

La concurs s-au înscris 14 persoane, cu 24 de afișe, fiecare participant având posibilitatea să se înscrie cu maxim 3 afișe. Toate lucrările înscrise în concurs au fost publicate pe pagina de Facebook a Centrului Europe Direct Vaslui, pe măsura înscrierilor (în zilele lucrătoare). Utilizatorii platformei Facebook au avut ocazia să voteze afișele preferate, în albumul special creat, până la data de 7 mai 2019, ora 16.00.


Așa cum a fost stipulat încă de la început în Regulament, prin intermediul acestui Concurs au fost premiate 2 persoane diferite: o persoană prin votul publicului și o persoană prin votul juriului de specialitate.

Votul publicului: În urma contorizării tuturor like-urilor de pe pagina de Facebook Europe Direct Vaslui, la finalizarea concursului, participantul care a acumulat cele mai multe like-uri/afiș a fost Roman Cătălin Florin, ce a fost declarat câștigătorul votului publicului, cu un număr de 1252 like-uri/afiș. La numărarea voturilor publicului, s-au luat în considerare doar like-urile primite în dreptul afișelor publicate în albumul concursului, disponibil pe pagina de Facebook Europe Direct Vaslui.

Anunțul oficial a fost postat pe pagina de Facebook a Centrului Europe Direct Vaslui, pe 8 mai 2019, după ora 16.00.


Votul juriului: Afișele, cu excepția celui votat de către public pe pagina de Facebook Europe Direct Vaslui, au fost analizate și punctate de către juriul Concursului, format din specialiști în grafică, IT și domeniul artistic.  


Din juriu au făcut parte :

  1. Dna Anca Iacob, consilier la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui;
  2. Antoniu Marian, muzeograf la Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui;
  3. Burcioaga Constantin, consilier Consiliul Judetean Vaslui si responsabil tehnic la Centrul de Informare Europe Direct Vaslui.


Criteriile urmărite de către juriu în analiza afișelor au fost:

  • Imaginaţie şi creativitate, idei originale, mesaj convingător, persuasiv şi cu putere de impact;
  • Compoziţie, structuri formale şi cromatice rezolvate în funcţie de tema abordată;
  • Calităţi estetice.


Juriul a avut o misiune dificilă, deoarece toate afișele sunt frumoase. Dar, fiind un concurs, membrii juriului au trebuit să aleagă din cele 23 de lucrări, acel afiș care să se deosebească de celelalte.

Astfel, în unanimitate, juriul a stabilit că, afișul realizat de Proca Bianca Elena îndeplinește toate criteriile menționate mai sus și se deosebește prin mesaj și originalitate de celelalte. Afișul câștigător este realizat de mână, combină tehnica desenului și a picturii, transmite un sentiment pozitiv și are mesajul: “Renunță la pasivitate! Susține Uniunea Europeană prin votul tău! Votul tău este un pas important spre consolidarea democrației europene!”.


Cei doi tineri, câștigătorul publicului și cel al juriului, au fost premiați cu câte un telefon smartphone, iar ceilalți concurenți cu materiale promoționale și diplome de participare.

Noi apreciem efortul tuturor și le mulțumim foarte mult că au participat la concurs. Pentru noi, toți concurenții sunt câștigători și le amintim că, în curând, vor avea parte de un alt concurs de acest tip, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui!

Mulțumim și pe această cale domnilor/doamnelor director și reprezentanților Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, a Muzeului Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui, a liceelor participante atât la concurs, cât și la eveniment (Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Liceul „Ştefan Procopiu” Vaslui, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui, Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui, Liceul cu Program Sportiv Vaslui). Nu în ultimul rând, mulțumim Inspectoratului Județean Vaslui pentru promovare și sprijin.


La mulți ani, Europa!


Mai multe poze găsiți pe pagina noastră de Facebook. 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop