EU Back to School

EU Back to School

Pe data de 15 aprilie 2019 am primit cu bucurie, la sediul nostru, vizita dlui. Neculai Brojban, funcționar oficial al Comisiei Europene, Oficiul pentru Infrastructură și Logistică din Luxemburg, ce a dorit să ne împărtășească din experiența sa profesională, în cadrul programului Comisiei Europene, "EU Back to School".

Tot în aceeași zi, dl. Brojban a vizitat Liceele “Mihail Kogălniceanu” și “Ștefan Procopiu” Vaslui, pentru a le povesti tinerilor drumul său de la Vaslui la Luxemburg și pentru a le strârni interesul pentru programele europene. Pe lângă descrierea instituțiilor și politicilor Uniunii Europene, dl. Brojban a antrenat elevii într-un concurs de cunoștințe europene, iar cei mai rapizi au fost premiați cu materiale promoționale de la Comisia Europeană. 


Originar din Vaslui, dl. Brojban a studiat la Școala Gimnazială "Alexandra Nechita" Vaslui și apoi la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu”. De profesie inginer, acesta s-a angajat la Comisia Europeană acum 8 ani, în urma unui cocurs de selecție foarte riguros.

Programul "EU Back to School" este o inițiativă interinstituțională ce dă posibilitatea angajaților instituțiilor europene să-și reviziteze fostele școli și să le vorbească elevilor despre alegerea lor profesională, responsabilitățile zilnice de serviciu, precum și despre provocările și oportunitățile unei vieți trăite în afara țării.