Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Activităţile noastre în anul 2019
 

facebook

youtube

youtube


Activităţile noastre în anul 2019
Vineri, 15 Februarie 2019 00:00

Într-un an marcat de evenimente de cotitură pentru viitorul nostru și al Europei, precum deținerea Președinției rotative a Consiliului UE de către România, alegerile europene și schimbările instituționale care vor urma după acestea, dar și într-un context politic în care proiectul european are nevoie de o susținere mai mare, ne propunem ca prin evenimentele planificate din 2019 să contribuim la întărirea sentimentului de apartenență la familia europeană.

Astfel, în prima parte a anului vom invita publicul larg din județul Vaslui să își demonstreze originalitatea și creativitatea prin crearea unor afișe pentru promovarea alegerilor europene, ce vor avea loc pe data de 26 mai 2019. Afișele înscrise în concursul “PEntru Europa” vor fi expuse în cadrul evenimentului pe care îl vom organiza pe data de 9 mai, când vom sărbători Ziua Europei și vom invita cetățenii să își exprime opiniile despre viitorul Uniunii Europene.


În perioada martie – aprilie, vom organiza seria de 14 dezbateri, cu titlul „De data asta votez EU”, având ca teme principale rolul instituțiilor europene în viața noastră și importanța alegerilor europene, dedicată tinerilor cu vârste între 18-35 de ani, încadrați într-o formă de învățământ din județul Vaslui. Întâlnirile se vor desfășura la sediile liceelor și școlilor postliceale participante – în Vaslui, Negrești, Huși, Bârlad, Murgeni, dar și în mediul rural.

Politica de coeziune, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Fondul de Coeziune și Fondul Social European, este prezentă zilnic în viața cetățenilor europeni, de peste 30 de ani. Cu toate acestea, oamenii nu sunt pe deplin conștienți de valoarea adăugată a politicii de coeziune în regiunea lor. De aceea, pentru a promova beneficiile aduse de către această politică a UE în județul Vaslui, în perioada iulie-august 2019 vom organiza un eveniment amplu ce se va desfășura la Muzeul „Vasile Pârvan” și Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad, ce va cuprinde Ziua porților deschise și Gala proiectelor REGIO.


Caravana de teatru educativ „Europa îţi vorbeşte” revine! Așa cum am promis, anul acesta vom continua călătoria celor steluțelor fermecate prin județul Vaslui. Începând cu luna septembrie, invităm copii, părinți, verișori, mătuși, unchi, bunici, profesori să afle povestea „Tărâmul celor 12 stele”! Pe parcursul a trei luni vom ajunge la 10 comunități din mediul rural, diferite de cele vizitate anul trecut.

Europa este a generațiilor viitoare, iar pentru a veni în sprijinul generației tinere, o categorie în formare, supusă la multe riscuri sociale, vulnerabilă într-o economie în plină dezvoltare, vom organiza un eveniment informal, în luna decembrie 2019. La eveniment vom invita tineri și specialiști ai mediului public și privat, pentru a discuta liber despre cum se poate face performanţă într-un domeniu de activitate și care sunt avantajele atât în țară, cât și în UE ale unui profesionist bine evaluat.


Ajuns la al XII-lea an de existenţă, buletinul electronic “Europa în Direct” vă va ține la curent cu activitățile centrului, cu cele mai noi știri europene și cu oportunitățile de finanțare active. Anul acesta, vom pune un accent mai mare pe știrile despre alegerile europene și modificările instituționale care vor urma după acestea.

Sperăm ca și anul acesta să ne fiți aproape și să participați la evenimentele noastre. După cum bine știți, suntem deschişi colaborărilor! Tot ce trebuie să faceţi este să intrați în legătură cu noi - pe website, pe Facebook, la sediu, la tefelon sau prin intermediul e-mail-ului!! Vă așteptăm! 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop