Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Europe Direct Vaslui susține tinerii în alegerea unui „JOB calificat pentru Europa”
 

facebook

youtube

youtube


Europe Direct Vaslui susține tinerii în alegerea unui „JOB calificat pentru Europa”
Joi, 25 Octombrie 2018 00:00

Pe data de 24 octombrie 2018, împreună cu Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul" Vaslui, am desfăşurat frumosul eveniment „JOB calificat pentru Europa”.

Evenimentul a oferit un spaţiu de dialog între persoane active în câmpul muncii, pensionari de diferite profesii şi elevi de liceu, din ani terminali. Având formatul deja consacract al “Bibliotecii Vii”, realizată de Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul" Vaslui, întâlnirea a adunat profesionişti din diferite domenii, cu meserii practicate cu pasiune, la mare căutare pe piața muncii atât pe plan local, cât și european.

Astfel, ieri, la sediul Bibliotecii Judeţene, am avut onoarea să îi avem alături pe:

 • Căpitan Bejan Mugur Viorel - Șeful Grupei de intervenție, ce asigură comanda Detașamentului de Pompieri Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" Vaslui;
 • Plutonier adjutant șef Onofreiasa Georgică, cu o bogată experiență în domeniu, ce are în momentul de față atribuții de informare publică și relații publice, din cadrul Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" Vaslui;
 • Plutonier adjutant șef Volocariu Adrian, comandant de echipaj și conducător autospeciale de intervenție, asigurând și funcția de paramedic în cadrul Echipajelor de Acordare a Primului Ajutor Calificat, din cadrul Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" Vaslui;
 • Bogdan Ignătescu, Medic Primar Medicina de familie, Medic formator la Crucea Roşie Vaslui şi absolvent al Universităţii de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Medicină Generală.
 • Brânduşa Dobriţă, profesor şi prozator, ce a modelat destine umane în formare, în rolul său de profesor de limba română la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Vaslui, din 1980 până la pensionare;
 • Locotenent Colonel Răduță Gabriel, șef Serviciu Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, absolvent al Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu;
 • Gheorghe Alupoaei, profesor de desen artistic şi sculptor, inspector şcolar de specialitate pentru desen, ce şi-a dedicat 41 de ani din viaţa sa, învăţământului;
 • Andreea Boț, hair stylist, cu 10 ani de experienţă în domeniu, face parte dintr-o echipă tânără care oferă toate tipurile de servicii de înfrumusețare, la Ego Salon; Andreea a învăţat de la cei mai buni cum să practice această meserie, din dorinţa sa de perfecţionare;
 • Subinspector Bogdan Gheorghiţă, Purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, dar şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vaslui;
 • Florin Popa, Executive Chef la restaurantul „La Livada”, directorul regional al Asociației Naționale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, cu multe cursuri de specializare la activ, cu participări la diverse show-uri cunoscute de televiziune şi concursuri, cu o puternică dorinţă de perfecţionare. Îi ţinem pumnii strânşi pentru noiembrie, când va reprezenta România la Cupa Mondială de Gastronomie, de la Luxemburg.
 • Mihai Apostu, bibliotecar la Biblioteca Comunală Dodeşti şi scriitor, absolvent al Liceului Industrial nr.1 din Vaslui, cu mai multe meserii în diverse domenii, precum: prelucrător prin așchiere, maistru mecanic, instalaţii termice la diverse fabrici din judeţul Vaslui, ce desfăşoară în paralel o bogată activitate literară, publicând diverse cărţi şi articole.
 • Romeo Cretu, jurnalist la Monitorul de Vaslui, absolvent al Facultăţii de Filosofie, fost purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Vaslui, ce lucrează in presa vasluiană de peste 17 ani.
 • Carmen Preutu, Psiholog la Complexul de Servicii Comunitare nr.1 Vaslui din cadrul D.G.A.S.P.C. Vaslui, absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, formator, membră a Colegiului Psihologilor din România şi a Federaţiei Internaţionale a Comunităţilor Educative-România şi colaborator la diverse reviste de specialitate.


A fost dificil să le facem o scurtă descriere, pentru că experienţa acestora este mult mai vastă. Dar, din fericire, tinerii care au participat la eveniment, elevi de la toate liceele municipiului Vaslui, au avut ocazia să îi cunoască mai bine şi să primească, astfel, sfaturi utile pentru viitorul lor profesional. 

La evenimentul de ieri, am avut plăcerea să-i avem alături şi pe dl. Ciprian Trifan, Vicepreşedinte Consiliul Judeţean Vaslui, de profesie economist şi pe dl. Gelu Bichineţ, Director Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul" Vaslui, de profesie profesor. Aceştia i-au încurajat pe tineri să înveţe şi să munească pentru a-şi urma visele.

Pentru că feedback-ul a fost unul pozitiv, tinerii demonstrând interes faţă de astfel de acţiuni, singurul minus fiind durata limitată a dialogului, tocmai pentru a acorda şansa la dialog mai multor participanţi, promitem că vom mai organiza pe viitor acest tip de eveniment!

Până atunci, vă invităm să vedeţi cum a fost la prima noastră încercare, în albumul foto de pe pagina noastră de Facebook.

Le mulţumim frumos pentru colaborare reprezentanţilor Bibliotecii Judeţene „Nicolae Milescu Spătarul" Vaslui, specialiştilor şi instituţiilor judeţene pentru promptitudinea cu care au răspuns invitaţiei şi, nu în ultimul rând, liceelor vasluiene pentru participare.

Vă mulţumim!

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop