„Europa îţi vorbeşte”, caravană de teatru educativ pentru copii

„Europa îţi vorbeşte”, caravană de teatru educativ pentru copii

În această perioada derulăm caravana de teatru educativ, „Europa îţi vorbeşte”, dedicată elevilor de gimnaziu din judeţul Vaslui, în colaborare cu Centrul Cultural „Podul Înalt” Muntenii de Jos.

Obiectivul acestei acţiuni este de a contribui la dezvoltarea sentimentului de apartenenţă la comunitatea europeană a copiilor din judeţ, prin promovarea drepturilor şi valorilor europene.

Caravana cuprinde 11 reprezentaţii ale piesei de teatru pentru copii „Tărâmul celor douăsprezece stele”, special compusă pentru acest eveniment. Piesa are durata de aproximativ o oră şi este pusă în scenă de către trupa de teatru de păpuşi şi marionete pentru copii a Centrului Cultural „Podul Înalt” Muntenii de Jos, coordonată de domnul prof. Romeo Brunchi.

Caravana a debutat pe data de 19 septembrie, la Centrul Cultural „Podul Înalt ” Muntenii de Jos, ajungând, până la această dată, şi la copiii din municipiul Huşi, comuna Vetrişoaia, comuna Pădureni, comuna Dumeşti, oraşul Negreşti.

În perioada următoare, piesa „Tărâmul celor douăsprezece stele” va ajunge în comunele  Codăeşti, Vutcani, Dimitrie Cantemir şi Pogoneşti. Ultima reprezentaţie se va desfăşura pe data de 30 octombrie, în municipiul Vaslui.

 Vă invităm pe pagina noastră de Facebook să urmăriţi drumul celor 12 steluţe fermecate, prin judeţ.

Mulţumim frumos pentru sprijin, partenerilor noştri : Centrul Cultural „Podul Înalt” Muntenii de Jos, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, unităţile de învăţământ şi Primăriile din judeţ.


 Pentru mai multe fotografii, vă invităm pe pagina noastră de Facebook, @EuropeDirectVaslui.