De Ziua Europei, „EU aleg Europa!”

De Ziua Europei, „EU aleg Europa!”


Dragi vasluieni, cu ocazia Zilei Europei, avem plăcerea să vă invităm la concursul de cunoştinţe despre Uniunea Europeană „EU aleg Europa!”, dedicat liceelor din judeţul Vaslui, ce se va desfăşura sub formă de spectacol cu public.


Evenimentul este organizat în contextul alegerilor europene ce vor avea loc în perioada 23-26 mai 2019 şi are ca obiectiv creşterea gradului de informare şi conştientizare în rândul tinerilor vasluieni cu privire la rolul Uniunii Europene în viaţa cotidiană a cetăţenilor, cu accent asupra Parlamentului European şi a alegerilor europene.

Concursul, de tipul „Cine ştie, câştigă”, se va desfăşura pe durata a două zile, 09-10 mai 2018.


Prima zi, pe 9 mai, de la ora 15.30, vor avea loc Semifinalele concursului, în cadrul cărora vor concura liceele calificate în urma testului de preselecţie, desfăşurat pe 25 aprilie 2018, precum:

-  Colegiul Naţional „Cuza Vodă” Huşi;

- Liceul Tehnologic "Nicolae Iorga" Negreşti;

- Colegiul Economic "Anghel Rugină" Vaslui;

- Liceul “Emil Racoviţă” Vaslui;

- Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui;

- Liceul “Ştefan Procopiu” Vaslui.

Ordinea intrării acestora în concurs a fost stabilită anterior, în cadrul etapei de preselecţie. Fiecare liceu va fi reprezentat de o echipă formată din 2 elevi şi un profesor coordonator.


Primele trei echipe, în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute în Semifinale, vor concura pe data de 10 mai, de la ora 16.00, în cadrul Finalei concursului. 

Astfel, dacă doriţi să aflaţi informaţii despre Uniunea Europeană, în cadrul unui concurs interactiv, care va fi completat şi de momente artistice susţinute de elevii liceelor participante, dar şi să vă susţineţi echipele preferate, vă aşteptăm, pe data de 9 Mai 2018, începând cu ora 15.30, precum şi pe data de 10 Mai 2018, începând cu ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase” Vaslui.

Intrarea este gratuită.


Vă aşteptăm!